Η ανάλυση στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία έχει αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτών για το ακίνητο
Δόμηση 29.200 τετραγωνικών μέτρων, συνολική δυναμικότητα έως 673 κλίνες ή εναλλακτικά δημιουργία περισσότερων συνεδριακών χώρων, ‘’πράσινες’’ περιοχές στο 77% της έκτασης του ακινήτου ή αλλιώς σε 352 στρέμματα της συνολικής έκτασης.
Αυτά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το βέλτιστο σενάριο αξιοποίησης για το ακίνητο της Ιαματικής Πηγής Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, συνολικής έκτασης 470 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται το ξενοδοχείο Γαλήνη 5* δυναμικότητας 500 κλινών (σε λειτουργία), το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης (σε λειτουργία), τα ξενοδοχεία Ράδιον και Θρόνιον (διατηρητέα, εκτός λειτουργίας), το υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ (διατηρητέο, εκτός λειτουργίας) και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το βέλτιστο σενάριο αναλύει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία έχει αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια, πιθανότατα από τις αρχές του νέου έτους, ο διαγωνισμός από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την προσέλκυση επενδυτών για το ακίνητο, κάτι λιγότερο από μία δεκαετία μετά την τελευταία προσπάθεια που είχε γίνει εν έτει 2013 και είχε αποβεί άκαρπη.
Οι προοπτικές
«Η Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων ήκμασε ιδιαίτερα τη μεταπολεμική περίοδο κατά τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Με επίκεντρο τα υδροθεραπευτήρια Ασκληπιός και Ιπποκράτης αναπτύχθηκαν στην πόλη πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και στην ευρύτερη περιοχή παραθεριστικές Κατοικίες. Οι περισσότερες τουριστικές εγκαταστάσεις είναι μικρομεσαίας κατηγορίας καθότι εξυπηρετούσαν κυρίως τις ανάγκες του επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού», επισημαίνεται.
«Εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΓΑΛΗΝΗ δεν υπάρχουν στην πόλη τουριστικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν διεθνή πελατεία. Τελευταία υπάρχει ενδιαφέρον από ξενοδοχεία της πόλης να κατασκευαστεί δίκτυο διανομής του ιαματικού νερού των πηγών προκειμένου να δημιουργηθούν ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια μέσα στα υφιστάμενα ξενοδοχεία, κατά τα πρότυπα της Αιδηψού. Επίσης, έχει ζητηθεί η παραχώρηση τμήματος της δημόσιας έκτασης «Κονιαβίτη» για τη δημιουργία από το δήμο εγκαταστάσεων Ιαματικής λουτροθεραπείας».
Η ΣΜΠΕ επισημαίνει ότι με τα συγκοινωνιακά έργα πανελλαδικής εμβέλειας, που έχουν ολοκληρωθεί θα μπορούσε να υπάρξει «δυναμική ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της περιοχής του ακινήτου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε λοιπές υποστηρικτικές τουριστικές υποδομές (όπως το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην ανατολική πλευρά της πόλης) και σε άλλα γνωστά τουριστικά projects στα πέριξ (βλ. Atalanti Hills).
Επιπλέον, «η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της πόλης σύμφωνα με τις μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί από το δήμο κρίνεται απαραίτητη, καθότι έχει συσσωρευτεί έντονη «αισθητική ρύπανση» σε αυτή την περιοχή της πόλης. Η προώθηση προγραμμάτων χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις επί μέρους κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και για την κάλυψη συνολικών αναγκών της πόλης με την παραγωγή ενέργειας από τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής, θα λειτουργήσουν επίσης σαν μοχλός ανάπτυξης».
Οι χρήσεις
Το κομμάτι του ακινήτου προς αξιοποίηση μειώθηκε από τα 470 στρέμματα στα 457 καθώς κάποιες περιοχές χρησιμοποιούνται ως κοινόχρηστοι χώροι, ενώ συνολικά καταγράφονται πέντε επιμέρους τμήματα (Α,Β,Γ,Δ,Ε), εκ των οποίων μόνο το τμήμα ‘’Β’’ είναι εντός σχεδίου.
Για την ανάπτυξή της έκτασης των Ιαματικών Πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων θα επιλεγούν οι κατάλληλες ειδικές χρήσεις γης από τη γενική κατηγορία χρήσεων ‘’Τουρισμός- Αναψυχή’’, ενώ στον επενδυτή που θα αξιοποιήσει την έκταση δύναται να του παραχωρηθεί και η χρήση αιγιαλού και παραλίας. Η συνολική προτεινόμενη δόμηση με το ΕΣΧΑΔΑ θα ανέλθει στα 29.200,00 τ.μ..
Στο τμήμα ‘’Α’’, 10.141 τ.μ., προτείνονται οι ειδικές χρήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις (υπαίθριες), εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης- αναψυχής και λουτρικές εγκαταστάσεις.
Στο τμήμα ‘’Β’’ έκτασης 161.009 τ.μ. ορίζονται δυο Ζώνες, η δομούμενη Ζώνη με όλα τα υφιστάμενα κτίρια όπου ουσιαστικά συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της δόμησης και η αδόμητη Ζώνη που περιλαμβάνει κατά βάση τη δενδροφυτεμένη του έκταση.
Τα τμήματα Γ, Δ και Ε έχουν συνολική έκταση 16.284 τ.μ. + 10.541 τ.μ.+ 258.940 τ.μ.= 285.765,93 τ.μ.. Στα χέρσα Τμήματα Γ και Δ καθώς και στη χέρσα περιοχή του Τμήματος Ε προτείνεται η δημιουργία Ζωνών Προστασίας και ανάδειξης των Ιαματικών Πηγών με δενδροφύτευσή τους. Μεγάλες εκτάσεις των Τμημάτων Γ και Δ του ακινήτου καθώς και ολόκληρο το Τμήμα Ε εμπίπτουν εντός περιοχής Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
«Προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο στο ακίνητο, θα πρέπει να καθοριστούν χρήσεις γης και όροι δόμησης που θα βοηθήσουν τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού- Θερμαλισμού με δυνατότητα επέκτασής του και σε εγκαταστάσεις ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον, μπορεί να καθοριστούν υποστηρικτικές χρήσεις γης, όπως πολιτιστικά κτίρια, συνεδριακά κέντρα, αναψυκτήρια και εστιατόρια καθώς και τα εμπορικά καταστήματα. Ιδιαίτερη σημασία για την αξιοποίηση του ακινήτου έχει η συμμετοχή στο Επενδυτικό Σχέδιο και του παραλιακού Τμήματος ‘’Α’’. Προς τούτο θα πρέπει να δημιουργηθεί το πλαίσιο που θα επιτρέπει, πλην των εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των θαλάσσιων λουτρών και εγκαταστάσεων αναψυκτήριων, εστιατορίων και αναψυχής. Σε κάθε είδους αξιοποίησης του ακινήτου, οι υφιστάμενες δενδροφυτεμένες περιοχές της έκτασης του τμήματος ‘’Β’’ και οι «δασικές» περιοχές του τμήματος ‘’Ε’’ θα προστατευθούν προκειμένου να διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον».
Οι Όροι και Περιορισμοί Δόμησης της Δομούμενης Ζώνης του τμήματος Β προτείνεται να διαμορφωθούν με Συντελεστή Δόμησης 0,3, μέγιστο ποσοστό κάλυψης στο 30% και μέγιστο ύψος κτιρίων στα 8 μέτρα (Για τα υφιστάμενα κτίρια, που έχουν ύψος μεγαλύτερο των 8 μ. θα ισχύει το ύψος που έχουν).
Όπως επισημαίνεται, οι ‘’πράσινες’’ περιοχές (περιοχές με βλάστηση) θ’ αποτελούν το 351.775 τ.μ. ή αλλιώς το 77% της έκτασης του ακινήτου.
Με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο ΕΣΧΑΔΑ, το ευρισκόμενο σε λειτουργία ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ, 5 * που λειτουργεί από τον όμιλο Μήτση με συνολική δομημένη επιφάνεια 14.783 τ.μ., διαθέτει 493 κλίνες. Εάν επισκευασθούν και επαναλειτουργήσουν τα διατηρητέα παλαιά ξενοδοχεία ΡΑΔΙΟΝ (1.765 τ.μ.) και ΘΡΟΝΙΟΝ (1.337) και κατασκευασθεί μία καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα με την υπολειπόμενη δόμηση των 5.895 τ.μ., εκτιμάται ότι θα προκύψουν 180 κλίνες επιπλέον, αν και είναι πιο πιθανό τμήμα των κτιρίων να χρησιμοποιηθεί για τις επιτρεπόμενες χρήσεις που δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και άλλου είδους εγκαταστάσεων (π.χ. συνεδριακό Κέντρο, καταστήματα, κλπ.). Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα Υδροθεραπευτήρια ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ είναι δυνατόν να τα επισκέπτονται και κάτοικοι της πόλης ή παραθεριστές, που δεν θα είναι πελάτες του συγκροτήματος.
newmoney.gr
Ειναι μια εκθεση ιδεων με αληθοφανη στοιχεια μιας σημερινης καταστασης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μελετη ΣΜΠΕ παραπεμπει σε κεντρικο σχεδιασμο ανταξιο ενος στρεβλου μοντελου αναπτυξης μιας κρατικης γραφειοκρατιας [ΤΑΙΠΕΔ] που ΄διατασει΄ εναν δυνητικο επενδυτη ,βαζοντας τις λεξεις ΕΑΝ και ΠΡΕΠΕΙ?
Ευτυχως υπαρχει αυτοσαρκασμος οταν αναγνωριζει οτι απο το 2013 η αναδοχη αποβαινει ΑΚΑΡΠΗ
χωρις να αναλυει ομως το γιατι?
Δηλωνει συνέργεια με το τουριστικο υποβαθρο της πολης, αλλα και τις επιθυμιες της για αναβαθμιση των δομων της, ως προτροπη εκτελεσης για το μελλον ως ευχη,
[ισως μεσω του Λαογραφικου συλλογου και την ετησια ομιλια,¨ Αναζητωντας τις Ριζες΄δηλ με το παρελθον];
θετει αλλαγη της υφισταμενης καταστασης- αισθητικη ρυπανση- στην παραλιακη οδο,αναγκη αξιοποιησης γεωθερμικου πεδιου στον πολεοδομικο ιστο [αντιστοιχη ισως των θερμοπυλων για την πολη της Λαμιας]?
Αναγνωριζει την ιδιαιτεροτητα της Αιδηψου στην μικροδιαχειριση ιαματικης στα μικρα ξενοδοχεια, ως θετικο και εφαρμοσιμο και εδω;
Ολα αυτα σε διαρκη διαβουλευση με τους φορεις μεσα απο δημοκρατικη διαδικασια που αλλωστε ειναι ο μονιμος τροπος ικανοποιησης της σοβιετοποιημενης λαικης απαιτησης για διαλογο[αλλωστε απεδωσε και στο καμπιγκ του ΕΟΤ].
ΑΝ λοιπον το επενδυτικο ενδιαφερον για την τουριστικη αξιοποιηση της εν λογω κρατικης ιδιοκτησιας εξαρταται ευθεως απο τον κεντρικο σχεδιασμο του ΕΣΧΑΔΑ, μαλλον ειναι υπο ανιχνευση.
Κριτων : {{Ειναι μια εκθεση ιδεων με αληθοφανη στοιχεια μιας σημερινης καταστασης.}}
ΑπάντησηΔιαγραφή" Σημερινη κατασταση' " αληθοφανη τα στοιχεια" ΑΛΛΑ " εκθεση ιδεων"
ΟΚΕΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!!!
ΑΝΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ..ΚΑΠΟΥ.
ΠΟΥ ; ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επένδυση γίνεται βάσει δεδομένων μπισνες πλαν με στόχο την μακρόχρονη αποσβεση του επενδεδυμένη κεφαλαιου την μη ζημιογόνα ετήσια χρήση,και γενικά για καθε θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που οι ντόπιοι δικαιωματιστες μαζί με τα κρατικοδιαιτα σαινια του Ταιπεδ με τις μελέτες σκοπιμότητος(του κόλου) νομίζουν ότι είναι δέλεαρ για προσέλκυση επενδυτών είναι πλάνη .
Αρκεί να θεσει το ερώτημα ο καθένας από αυτούς στον εαυτό του,αν δηλ θα έριχνε τα δικά του χρήματα υπό την δαμόκλειο επενδυτική εντολή που ορίζει μια ιδεολογική πλεμπα κατά του κέρδους απο τρουπωμενους υπαλληλους και λαικιστες δημοτες.
Μια απλή ανακοίνωση ότι είναι προς διάθεση το παρόν ακίνητο για τόσα χρόνια με πλειοδοτικό διαγωνισμό φθάνει και περισσεύει.Το τουριστικό κεφάλαιο ήδη το γνωρίζει το θέμα,αν συμφέρει θα φανεί.Ολα τα άλλα είναι για την επαναστατική γυμναστική του υπαρξαντος σοσιαλισμού και παιχνιδιασματα του κρατικού καπιταλισμού. Ζήτω η Κούβα της Μεσογείου?
CITIZEN, ποια η άποψη σου επί του θέματος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ.Τραχανα επίσης;
Κ. Ανδρικόπουλος ως ειδικός τι λέτε;
Ενεργοποιείτε άνθρωποι της αριστερας και της προόδου,μόνο για κριτική στον Πιπίλα θα είστε.
Τα ΚΒ καταφεραμε και τα καταντησαμε να μην ειναι τοπος προορισμου. Ποιοι ? Εμεις οι κατοικοι και οι επαγγελματιες της αρπαχτης με την ανοχη της εκαστοτε αιρετης διοικησης με αποκορυφωση τη διοικηση Συκιωτη. 7 χρονια τωρα η κατασταση κάθε χρονο γινεται και χειροτερη. Οπου και να γυρισεις το ματι σου δεν βλεπεις τιποτα καλο. Βρωμια και ασχημια, Αυτη είναι η αληθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αυτά δεν διορθωθουν πριν το ακινητο βγει προς πωληση (και αυτό δεν προκειται να γινει… αυριο μην εχουμε αυταπατες) σε ένα τετοιο μερος κανενας σοβαρος επενδυτης δεν θα ερθει να επενδυσει εκκατομυρια ευρω . Γιατι να το κανει ?
Μπορουν να διορθωθουν ? ΝΑΙ. Αλλα ΟΧΙ απο αυτόν που διοικει το Δημο. Τον Συκιωτη. Αυτος ουτε θελει, ουτε μπορει. Αποδειξη η συγκροτηση της ομαδας διοικησης, που δεν είναι για γελια αλλα για κλαματα. Αυτος ενδιαφερεται μονο για την καρεκλα και για τα ‘’κατω απο τραπεζι’’.
Αυτή είναι η αποψη μου. Και η αποψη μου δεν είναι ουτε αριστερη ουτε δεξια.
Είναι η αποψη ενός πολιτη. Όπως και παρα πολλων αλλων.
Προσωπικα μου αρεσει το σχεδιο της μελετης αυτης και πιστευω οτι καποιος θα ενδιαφερθει γιατι ειμαστε στο κεντρο της χωρας με τρενο, 2 δρομους διεθνεις ,λιμανι ,βουνα ,παραλιες θαλασσια λιμνη κλπ !Ειμαστε περιοχη φιλετο !Το κακο ειναι οτι αν καποιος επενδυτης κανει βολτα στις 3 κωμοπολεις θα δει την αδιαφορια του δημου και θα βαλει τα γελια ! Θα καταλαβει οτι δεν υπαρχει δημαρχος και οταν μαθει οτι ειμαστε κοντα σε πτωχευση θα προβληματιστει με την ενδεχομενη επενδυση του ! Καποιος που θελει να ριξει λεφτα στο τοπο μας θα ζηταει διευκολυνσεις απο την οποια δημαρχια να μην γελιομαστε και σιγουρα πρεπει να τις παρει !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ.τ. μέχρι της δύο πρώτες τοποθετήσεις σου, λες τις αλήθειες για τον τόπο μας. Παρ όλο που διαφωνώ μαζί σου σε αρκετά, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κάποια που ήρθε από Αθήνα, άνοιξη, είπε * δεν ξέρετε που ζείτε* . Το περιβάλλον που έχουμε, το ζούμε κάθε μέρα αλλά το υποβιβαζουμε με μεγάλη ευκολία. Ως δημότες θέλουμε από τον δήμο μας, έστω και αργά, κάτι να προστίθεται καθε τετραετία, δυστυχώς όμως πέφτουμε και σε παρέες και δήμαρχο, που θέλει μόνο την καρέκλα και να αυτοσαρκαζεται με τα ελάχιστα. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε εγώ ξέρω που ζω και κάνω ακόμα μπάνια στην θάλασσα, δεν έχω ανάγκη να μου το πει κάποιος από Αθήνα. Ο τόπος μας είναι παράδεισος προσφέρει ποιότητα ζωής και ευεξία απλά θέλει αξιοποίηση και προβολή φθηνή. Είχα την πολυτέλεια προ κρίσης να δουλεύω από 15 Σεπτεμβρίου έως 10 Μαΐου και μετά έκανα τουρισμό, έχω γυρίσει την Χαλκιδική,Πιερία και παραλία Λάρισας 15 φορές, τίποτα δεν έχει να ζηλέψει ο τόπος μας από φυσικό περιβάλλον απλά είναι αξιοποιημενα αυτά τα μέρη από αυτοδιοικητικους με μεράκι όχι από μπαγλαμάδες σαν τους δικούς μας! Και ο αγκωννος κέρδιζε από τα ιαματικά γιατί τα ξενοδοχεία ήταν πιο φθηνά απο των καμένων και οι πιο φτωχοί έρχονταν στον Άγιο να μείνουν και να κάνουν ιαματικά! Πάντως η ατραξιόν της περιοχής είναι η θαλασσια λίμνη! Είναι σημαντικό να ξέρεις τα πλεονεκτήματα της περιοχής σου! Πχ η Ρουμανία είναι 22 εκ πληθυσμού η τουριστική ατραξιόν της είναι ο Βλαντ ο παλουκωτης δράκουλας και τα κάστρα του, παγκόσμιου φήμης αφού πηγαίνουν από όλη τη γη για να τα δουν και έχουν γυριστεί 100 ταινίες. Όλη η Ρουμανία προβάλλει τον βλαντ τσεπες αφού τους φέρνει πολλά έσοδα από τουρισμό! ---- Σε ποια διαφωνείς εσύ μαζί μου ανέφερε τα !--- Δεν μπορώ να βγάλω όλα τα φίδια μόνος μου απο τις τρύπες πρέπει όλοι σας να εγερθειτε αν θέλετε στροφή 180 μοίρες στο τόπο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΥΛΟΠΙΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΑΝΤ ΤΣΕΠΕΣ ΕΧΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ? ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΡΕ ΒΟΡΛΟΒΙΤΗ ? ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ .Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΗΞΕΡΕ ΦΑΤΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΠΕΤΥΧΕ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕΣ ΓΥΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 2 ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ . ΠΑΝΤΩΣ Ο ΛΑΝΤΡΟΒΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΣΚΑΝΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟ 730 ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ .ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΡΑ ΜΑΥΡΟ ,ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ ?ΜΠΟΥΕΝΑΣ ΤΑΡΝΤΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος ακατέργαστους και μη,ας αναλύσουμε πραγματικότητες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τα τοποσημα άλλων περιοχών γίνονται εικόνες προς μεταφορά τότε υπάρχει πλάνη.
Η Ρουμανία έχει τον Δράκουλα των Καρπαθίων η ελλαδα τον Ζορμπά η Παύλιανη τον χείμαρρο του Ασωπου και η Θερμοπύλες τον καταρράκτη.
Κανένα από τα σημεία αυτά δεν είναι για εφαρμογή εδώ στον Δήμο μας.
Αντί λοιπόν να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα δηλ πως θα αναπτυχθουμε βάσει τοπογεωγραφιας επιθυμούμε την αντιγραφή χωρίς φυσικά να το επιτυγχάνουμε.
Επίσης κάνουμε λάθη και σε αυτά που ξεκινάμε.Το παράδειγμα της επιχείρησης Γαλαξία (επιλογή σημείου,ανέγερση νέου κτηρίου,προσδοκία κέρδους κλπ)δεν μας κάνει σοφότερους.
Η περίπτωση Μήτση ή νέου επενδυτη, η πιθανή εξέλιξη στο καμπιγκ,είναι χρονοβόρα διαδικασία λόγω εμπλοκής κράτους,Δήμου,λαού.
Η αποθήκη στον Άγιο κωννο και ο Ασκληπιός είναι δύο κτήρια παρακμής διαφέρουν όμως αρχιτεκτονικά.
Ένας ιδιώτης ευεργέτης θα χρηματοδοτούσε το δεύτερο ποτέ το πρώτο.
Τα Καμενα βουρλα είναι σήμερα σε στασιμοτητα(συμφωνώ με τον CITIZEN)όχι όμως μόνο από λαθεμένη οπτική των κατοίκων,αλλά και επειδή έγινε αλλαγή στην προτίμηση του τουριστικού προορισμού.
Η λύση ίσως θα ήταν οι εκτεταμένες αναπλάσεις με κύρια υλικά το πράσινο, το υδάτινο περιβαλλον με βιοκλιματικες εφαρμογές.
Επίσης συγκοινωνιακή μελέτη για ήπια μετακίνηση,ωράριο αυστηρό στα φορτηγά των εμπόρων εφοδιασμού καταστημάτων της Λαμίας κυρίως.
Αυτά θα άλλαζαν την προοπτική για την προσέλκυση επενδυτή και όχι αν στο Μώλο θα γίνει η πλατεία καλύτερη.
Εμπόδια στα ανωτέρω είναι το μικροσυμφερον η συντεχνιακη λογική της κατάληψης της παραλίας και το πολιτικό κόστος των αυτοδιοικητικών.
H ατραξιον της περιοχης μας δεν ειναι η θαλασσια λιμνη δηλαδη ? Αυτο μας λες οτι δεν εχουμε εδω κατι αξιοθαυμαστο ?,,,Ολα τα φωτα ειναι στα καμενα βουρλα ?,,,Τραχανα συμφωνω θαλασσια λιμνη με ζωη 9 μηνες το χρονο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκατεργαστε, το ποστ αναφερεται στην μελλοντικη τουριστικη επενδυση στα καμενα βουρλα, δεν λεει για την λασπογαριδα στην Αγια Τριαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ θαλασσια λίμνη δίνει υπεραξια στο ακίνητο του ταιπεδ και παραπάνω κίνητρο σε επενδυτή και τα όρια της είναι από καμενα έως ΛΟΓΓΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλύτερα να σιωπατε εσείς που θέλατε να κάνετε την θάλασσα στα Καμενα γερμανική τάφρο Ανθήλης, φέρνοντας και τα λύματα μέχρι και το λογγό.Ειστε οι τελευταίοι που θα πρέπει να έχετε άποψη για το πώς.Ασχολειθειτε με τις ελιές σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ 8,07 ?ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΥΛΟΠΙΤΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΒΙΟΚΑ ΑΓΚΩΝΝΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις περισοτερα απ' αυτά που ρωτάς(περίοδος Τριανδριας, Τετρι-Φακιρη-Φλωρακη)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμαθα ότι ο Σύλλογος θα στείλει υπόμνημα στην εταιρία που ανέλαβε να εκπονήσει την μελέτη σκοπιμότητος για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο Δήμος θα το φέρει και στην επιτροπή διαβούλευσης.
Όλα αυτά για να υπάρξει
καταγεγραμμένη η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως βελτιωτικα ΣΤΑ ΘΕΛΩ.
Οι δημοτες όμως έχουν δύο μέτρα και σταθμα για μεν τον δυνητικό επενδυτή βάζουν ψηλά τον πήχη ως προς το κεφάλαιο προς επένδυση, ενώ στην ατομική υποχρέωση του καθενός την θέτουν σε μηδενική τάξη μεγέθους (αισθητική ιδιοκτησίας,καθαριότητα,χωματερές,καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου,διαφημιστικές ταμπέλες,ψήφος ιδιοτέλειας κλπ)
Έτσι υπάρχει η αντίφαση της κουλτουρας
εδώ και όχι στην Σκιαθο στο Ποζαρ και στη Οια.
Ζητούμενο λοιπόν εδω η σωστή επένδυση ομως από δημότες, Κρατιστες η ιδρυματικους που το μόνο που εκφράζουν σε ένα υπόμνημα είναι λαϊκά δικαιώματα και πότε την δυνατότητα κέρδους,αν δεν επιθυμούν την ζημία?
Έτσι επένδυση δεν θα γίνει για να χαθεί κεφάλαιο βάσει διατεταγμένης υπηρεσίας από λαϊκή ντιρεκτιβα, την ίδια ώρα που αλλού διασφαλίζεται βάσει προοπτικής κέρδους.
Αντί λοιπόν μιας περιοχής όπως εδω με ταχύτητες αναπτυξιακές στον ιδιωτικό χώρο,έχουμε τυπικες διαδικασίες διαφύλαξης-διατηρησης Στασιμοτητος
Το παράδειγμα τοποθέτησης κεφαλαίου στην πόλη από την πέντε ΑΕ δυστυχώς δεν διδάσκει την σοβιετικη τοπική κοινωνία.
είτε στείλει υπόμνημα είτε όχι, είναι πολύ αμφίβολο αν θα ενδιαφερθεί κάποιος επενδυτής. ήδη μια φορά παλιότερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα που υπάρχει επενδυτής, αλλά είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, αφού εγκρίνουν τον ΣΜΠΕ,και να συντάξουν/επικυρώσουν σε ΦΕΚ τον ΕΣΧΑΔΑ, ΤΟΤΕ θα γίνει η προκήρυξη για τους υποψηφίους επενδυτές, αξιολόγηση κλπ, κλπ. Έχουμε δρόμο ακόμη, μην βιάζεστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα που υπάρχει επενδυτής, αλλά είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, αφού εγκρίνουν τον ΣΜΠΕ,και να συντάξουν/επικυρώσουν σε ΦΕΚ τον ΕΣΧΑΔΑ, ΤΟΤΕ θα γίνει η προκήρυξη για τους υποψηφίους επενδυτές, αξιολόγηση κλπ, κλπ. Έχουμε δρόμο ακόμη, μην βιάζεστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μήτσης μόνο υπάρχει, καλός είναι και αυτος αν εξαιρέσεις ότι εκτός του ξενοδοχείου δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο ,ούτε καν την πλαζ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι ο Μήτσης, έκανε πρόταση με αρκετά επενδυτικά σχέδια. Όμως φανταστείτε να του το έδινες, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, χαμός στο ισωμα, εδώ μια ανάθεση 19000 ευρώ κάνουν και στήνουν εξεταστική τα κόμματα στη βουλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρεπορτάζ του συντάκτη, πρέπει να είναι από το δημοσιευμένο ΣΜΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ. Ορισμένα σημεία μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Το τελευταίο ότι (θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε τα υδροθεραπευτήρια Ασκληπιός Ιπποκράτης), αυτό το σημείο δεν το πιάνω δηλ. Το όλο ακίνητο θα είναι κλειστό για τους κατοίκους; Δεν θα είναι λειτουργικά ενιαίο με την πόλη;; Το σημείο αυτό πρέπει να το δούμε συλλογικά δήμος και δημότες, είναι σοβαρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι σημαίνει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως οπως ο πεζοδρομος
μπροστά στο Δημαρχειο που είναι προσβάσιμος αλλά άναρχος
με σπασμένες λάμπες, μπετά αποσαθρωμενα και ζαρντινιέρες χωρίς φυτά.
Έλεος παρακμιακοι .
Όσα υπομνηματα και να κάνετε κολεκτιβες του κρατισμού ,επενδυτής δεν φαίνεται να ερχεται,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά έμαθα από έγκυρη πηγή οτι σίγουρα υποψήφιος δήμαρχος Καμ. Βουρλων θα είναι εκείνος με το καφτανι στο κεφάλι, πως τον λένε μωρέ, α, ο γυιος του συντρόφου Καντάφι...Υπεμονή?
ΚΡΙΤΩΝ δεν μας ειπες ποιος συλλογος ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι αυτος ο συλλογος που ο 2.06 τον οναμαζει κολεκτιβα του κρατισμού ?
@@ Συντροφε 2.06 ποιος ειναι αυτος με το καφτανι στο κεφάλι ?
ΑπάντησηΔιαγραφή'Θα καλούσα σε πνευματική μονομαχια κάποιους,αλλά βλέπω ότι είναι αοπλοι'
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκινώ με φλεγματικό χιούμορ για να υποστηρίξω την άποψη μου περί Φιλελευθερισμού, στην παρούσα εδώ, έλλειψη παιδείας για το πώς η τοπική πολιτική σκέψη βλέπει μια στρατηγική επένδυση.
Κατά αρχήν δεν πρόκειται για χρήματα προς επένδυση μέσω του Δήμου,αλλά ιδιωτικό κεφαλαιο.
Άρα ένα υπόμνημα γνώμης
που εκφράζεται ως λαϊκή προσδοκία είναι μονο τυπική διαδικασια.
Η ουσία είναι στην πραγματικότητα βάσει μετρήσιμων στοιχείων που αφορούν την βιωσιμότητα .
Ας αφήσουμε λοιπόν την
απαίτηση στην άκρη και να ευχομεθα πρώτα να μην κλεισει η παρούσα μονάδα(ερημοποίηση).
Σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει νέα σύμβαση με όρους όχι μαξιμαλιστικους αλλά σύμφωνα με ένα 'μπισνες πλαν' βατό.
Συμφωνώ σε απόπειρες υπόδειξης όρων προς το ΤΑΙΠΕΔ, σαν πολιτικό όμως εργαστήρι ιδεων όχι όμως για εφαρμογή στην πραξη υπομνημάτων από κρατικοδιαιτους 'τρουπομενους',όταν μαλιστα δεν έχουν το θάρρος να προτείνουν ως εναλλακτική το μοντέλο που τους εκτρέφει δηλ- εταιρία διαχείρισης του ακινήτου με ΑΕ λαϊκής βάσης(Δήμος,κρατος κλπ).
Φυσικά υπάρχουν φιλελεύθερες φωνές,μέσα στα συλλογικά όργανα, όμως το σύνδρομο της 'καμπάνας του χωριού' είναι ακόμη ισχυρο
Το παράδειγμα του μπάσκετ στον ΠΑΟ με την ανώμαλη προσγείωση στο καθεστώς Εξοδα-εξοδα μετά την διακοπή της πηγής χρηματοδοτησης από αλλού,είναι αρκετό για να κατανοηθεί τι σημαίνει ιδιωτική διαχείριση και επικινδυνοτητα.
Προτείνω παρακολούθηση εντατικων μαθημάτων για εξελιγμένους τουριστικούς προορισμούς (ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤV).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, 00:00
Ο αναξιοποίητος θησαυρός των ιαματικών πηγών Γιώργος Μίχας
https://www.liberal.gr/economy/o-anaxiopoiitos-thisauros-ton-iamatikon-pigon/414124
Πρόσφατα, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων που προβλέπει δόμηση 29.200 τετραγωνικών μέτρων, συνολική δυναμικότητα έως 673 κλίνες ή τη δημιουργία περισσότερων συνεδριακών χώρων και ‘’πράσινων» περιοχών στο 77% της έκτασης του ακινήτου ή αλλιώς σε 352 στρέμματα της συνολικής έκτασης. Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο ακίνητο, σύμφωνα, με το πρόσφατα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, επιδιώκεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Αγάπη μου, ΚΡΙΤΩΝΑ, πνευματικέ μονομάχε, σταμάτα να μασάς τον ίδιο νεοφιλέ σανό γιατί σε 'αποβλακώνει'. Στη πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχουν μερικές από
ΑπάντησηΔιαγραφήτις πιο εντυπωσιακές θερμές πηγές της Ευρώπης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κυβερνήσεών τους. Αυτές οι κυβερνήσεις, ίσως έρθουν να αγοράσουν και τις δικές μας.
Όπως έκανε και ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG - Εταιρεία του Κρατιδίου της Βαυαρίας.
https://www.reader.gr/travel/enallaktikos-toyrismos/353196/boytia-stis-pio-entyposiakes-thermes-piges-tis-eyropis
Φιλάκια
Προς Κρίτωνα και λοιπούς νεοφιλελεύθερους δεξιούς και σοσιαλίζοντες
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κρατικοποιήσεις εταιρειών δεν αποτελούν πλέον θέμα ταμπού για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τη δεκαετία του 1990 και τις ιδιωτικοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές του 21ου αιώνα, η οικονομική κρίση του 2008 έδωσε ξανά κεντρικό ρόλο στο Κράτος ως ιδιοκτήτη. Το ξέσπασμα της επιδημίας της COVID-19 άνοιξε τις πόρτες των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών προς τις δημόσιες επενδύσεις.
Βλ. σχετικό δημοσίευμα 14.6.2021 του Álvaro Merino - European Data Journalism Network ( EDJNet )
https://lab.imedd.org/h-europe-den-fobatai-tis-kratikopiohseis-pia/
To EDJNet - Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημοσιογραφίας Δεδομένων, είναι ένα δίκτυο ανεξάρτητων οργανισμών μέσων ενημέρωσης και αιθουσών σύνταξης δεδομένων που παράγουν και προωθούν κάλυψη ευρωπαϊκών θεμάτων βάσει δεδομένων σε πολλές γλώσσες. Το δίκτυο συγκεντρώνει δημοσιογράφους, προγραμματιστές και ειδικούς σε θέματα πολιτικής. Το δίκτυο δημιουργήθηκε το 2017.
ΚΡΙΤΩΝ οι σχολιαστες 8.52 και CITIZEN ανταποκριθηκαν στη προσκληση σου για πνευματικη μονομαχια με στοιχεια. Τι εγινε δειλιασες ? Δεν θα μονομαχησεις ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού πας ρε Καραμήτρο;
Είναι περιττό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω μια αρχή με τα πολιτικά δεν προσπαθώ να πείσω.Αν υπάρχει πλανη αυτό φαίνεται από την κατάληξη ενός θεματος.
Το θετικό είναι αυτό που δικαιώνει μια άποψη.
Για τον CITIZEN, αναγνωρίζω την ευχέρεια στην παρακολούθηση της επικαιροτητος,διαφωνώ στην ερμηνεία της.
Για την KASANDRA ...φιλάκια?
Ειδα οτι αναρτηθηκε το τεχνικο προγραμμα του ΄2022 αλλά δεν ειδα πουθενά τα 40.950 ευρω που ηταν για επισκευη του κλειστου γυμναστηριου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πηρε για να πληρωσει τα τρακτερ που δηθεν εκαναν εργασιες το χειμωνα που περασε σε κολλητους του ψηφοφορους.
Μας δουλευει κανονικα ο πιπιλας.
Και εμεις εκει ''ελια-ελια και πιπιλα δημαρχο''.
Ακουτε εκει στο συλλογο ενεργων ?
Τι στο διαολο ενεργοι ειστε ?
Για ενεργοι υπηκοοι Συκιωτη καλοι ειστε.
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ.
Ρε ασχετε 7.14 μμ τι είναι ο Σύλλογος, αντιπολίτευση με συμμετοχή στην Οικ. Επιτροπή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι θέματα τυπικά ,και δεν υπάρχει στον Σύλλογο επιτροπή παρακολούθησης της μεταβολής σε κάθε αναμόρφωση προϋπολογισμού.Αμ επηρεάζει αρνητικά αυτό δεν διορθώνεται με παρέμβαση αλλά μόνο με ψήφο.
Ακόμη, κανένας από εσας
τους φωστήρες των οικονομικών δεν μπήκε στο κόπο να στείλει έγγραφο αίτημα με στοιχεία και να ζητά από τον Σύλλογο κάποια ενέργεια.Μονο διαμαρτυρίες και χαρακτηρισμούς είστε,αυτά βέβαια είναι και τα προσόντα σας.
Την είδατε την προσεχή οικ.επιτροπη και τα θέματα της. Τα τελευταία είναι για αναπροσαρμογές τελών καθαριότητας κλπ ύδρευσης αποχετεύσης. Να δούμε τι θα μας προκύψει, σιγουρα πάμε για αυξήσεις ιδιαίτερα στην ύδρευση, αποχέτευση . Από την μια δεν ασκούν πίεση για την πληρωμή των τελών ύδρευσης, τα χρέη των ανταποδοτικων θα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια. Ποιος θα ασκήσει έλεγχο; Αντιπολίτευση δεν υπάρχει, επαγγελματικοί φορείς και κοινωνια σε λιθαργο. Αλλά τέτοιο δήμαρχο έχουμε, κακό του κεφαλιού μας, μόνον για την κερακλα και για τις απ ευθείας αναθέσεις στα 24800, οροφή ε!!! Ούτε χιλιάρικο παρακάτω, τα έσοδα του δήμου πηγαίνουν για παροχές υπηρεσιών για να ζεστάνουν οι κ.....ι τις καρεκλες τους. Αάααααα πάλι δικηγόροι για πρόστιμα από λιμεναρχείο, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μα καλά δεν έρχεται # τσιπα# πάνω σας.
ΑπάντησηΔιαγραφή@9.02μμ 17/11 δουλεια ενός συλλογου ενεργων είναι να παρεμβαινει σε θεματα που αφορουν την κοινωνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το κλειστο γυμναστηριο είναι ένα θεμα που εχει σχεση με τη νεολαια μας.
Και ενω κάθε χρονο στο τεχνικο προγραμμα υπαρχει ένα κονδυλι για επισκευη του κλειστου … ως δια μαγειας κάθε χρονο τα χρηματα αυτα χρησιμοποιουνται για σκοπους. Τυχαιο ? Κάθε χρονο ?
Αν ο συλλογος ενεργων δεν ενδιαφερθει γι αυτό το θεμα για να πιεσει τον δημαρχο να γινουν επιτελους οι απαιραιτητες ενεργειες στο κλειστο, ποιος θα το κανει ?
Οι διοικουντες το συλλογο ενεργων δεν εχουν παιδια ή εγγονια ?
Αι @@χτιρ ανεγκεφαλε !
Οι ψοφιοι της αντιπολιτευσης δεν εχουν παιδια και εγγονια; Και μαλιστα ειναι και θεσμικοι και στο ΔΣ και στην ΟΕ. Βγηκαν με ονομα και επωνυμο να κανουν καταγγελια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε ρε αρκουδιαρη, μεχρι την πλατεια Συνταγματος να ριξεις κανενα Τσιπρεικο χορο με τα ταμπουρλα.
Ειστε αξιοι εσεις καμερνοβουρλιώτες να μιλάτε για αναπτυξη; Ειστε βολεμένοι μια χαρά , βγάζετε το μεροκάματο και μην μιλατε για αναπτυξη και αξιοποίηση όρνια του πεταματού. Εκατο χρόνια είστε στα ίδια και τα ίδια λέτε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά είστε αφηστε την ανάπτυξη για την Αιδηψό,την Αγχίαλο πουχουν μυαλό εκεί οι άνθρωποι.
Σωστά 12.25 οι καμβουρλιωτες είναι στατικοί,αλλά σέρνουν και τα βαρίδια όλης της περιοχής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέει ο δήμαρχος να μην φτιάξω στο χωριό μου τίποτα και αντί να φτιάξει την πλατεία,το λιμάνι τον παραλιακο δρόμο μέχρι Κάλαμο πάει και ρίχνει τον Φιλόδημος στην αποθήκη αντί τα ίδια χρήματα να τα ρίξει στον Ασκληπιό αφού έπαιρνε το κτήριο κατά χρήση για 90 χρόνια μαζί με έναν πεζόδρομο 30μετρων πλάτος από το κτήριο μέχρι την γ.βασιλειαδη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 23/11/2021
https://www.youtube.com/watch?v=yoBTMsCwMVs
μλπγκερ μπορεις να το αναρτησεις με ηχο,
να ακουσουμε και εμεις;