Φέτος αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης των Καμμένων Βούρλων, του camping της περιοχής, της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών, του camping Αγίας Τριάδας και της μαρίνας Αργοστολίου.
Μέσα στο 2021 αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση πέντε τουριστικών assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας του Αργοστολίου, της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, του camping των Καμμένων Βούρλων, της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών και του ακινήτου στην Αγία Τριάδα στον δήμο Θερμαϊκού, προσελκύοντας έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ιαματική πηγή Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων
Μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της χώρας, εκείνη των Καμμένων Βούρλων, αναμένεται να μπει σε τροχιά αξιοποίησης το 2021. Η συνολική προς εκμετάλλευση έκταση του ακινήτου είναι 468.125 τ.μ. και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και άλλα κτίρια τα οποία στην πλειονότητά τους είναι εγκαταλελειμμένα. Στις υποδομές του ακινήτου περιλαμβάνονται εκτός από το ξενοδοχείο Γαλήνη, δυναμικότητας 500 κλινών, το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης, τα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον», που είναι διατηρητέα και εκτός λειτουργίας, το επίσης εκτός λειτουργίας υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι η Δεξαμενή Γεωργαλά έχει αναγνωριστεί ως ιαματική πηγή στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.
Ακίνητο Camping Καμμένων Βούρλων
Μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκμετάλλευση του παραθαλάσσιου ακινήτου στα Καμμένα Βούρλα, που έχει συνολική έκταση 800 στρεμμάτων περίπου, εκ των οποίων αξιοποιήσιμα είναι τα 580 στρέμματα περίπου. Το ακίνητο περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ. Αυτή την περίοδο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού βρίσκονται σε συνεργασία για διεύρυνση χρήσεων ιαματικού/ιατρικού τουρισμού, ενώ αναμένεται έκδοση ΦΕΚ για την αναγνώριση και της δεύτερης πηγής που τροφοδοτεί το ακίνητο (Μύλος Κονιαβίτη).
Ιαματική πηγή Θερμοπυλών
Ώριμη προς αξιοποίηση θεωρείται η φημισμένη ιαματική πηγή των Θερμοπυλών, για την εκμετάλλευση της οποίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία προς το τέλος του 2021 με αρχές του 2022. Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του οικισμού και εντός του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών που αποτελεί εμβληματικό ιστορικό τόπο αναφοράς λόγω της μάχης των Θερμοπυλών. Εντός του ακινήτου υπάρχει μία αναγνωρισμένη και γνωστή από την αρχαιότητα ιαματική πηγή, ένα υδροθεραπευτήριο και δύο ξενοδοχειακές μονάδες.
Η θέση του ακινήτου στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, το μέγεθος και η γειτνίαση του με σημαντικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, παραλίες και χώρους πρασίνου το καθιστούν ελκυστικό επενδυτικά για την ανάπτυξη ποικιλίας δραστηριοτήτων θερινού και χειμερινού τουρισμού, ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού, τουρισμού ευεξίας, ιστορικού και πολιτιστικού τουρισμού.
Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας
Μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2021 αναμένεται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, έκτασης 126,6 στρεμμάτων. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και camping. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας.
H μαρίνα Αργοστολίου
Μέχρι το τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Αργοστολίου με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, έπειτα και από την ολοκλήρωση της χάραξης των γραμμών παλαιού και νέου αιγιαλού στην περιοχή της μαρίνας.
Η συγκεκριμένη μαρίνα, που βρίσκεται στην περιοχή Δρέπανο της Κεφαλονιάς, με χερσαία ζώνη έκτασης 50 στρεμμάτων περίπου και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 190 σκαφών πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη μέθοδο της μακροχρόνιας παραχώρησης.
euro2day.gr
Για να μην μας περνανε για μαλακες …
ΑπάντησηΔιαγραφή9/9/2013 - NEWSROOM - IEFIMERIDA
To TAIΠΕΔ βγάζει στο σφυρί 4 ιαματικές πηγές -Καμένα Βούρλα, Υπάτη, Θερμοπύλες
6/3/2018 - INSIDER
Στον ιαματικό τουρισμό «ποντάρει» το ΤΑΙΠΕΔ – Έρχονται δύο διαγωνισμοί
22/5/2018 - TRAVEL NEWS
Ξεκινάει διαγωνισμός αξιοποίησης ιαματικών πηγών και δημιουργίας ξενοδοχείων στη Φθιώτιδα
6/3/2018 - Naftemporiki
Συνάντηση ΤΑΙΠΕΔ με φορείς της Φθιώτιδας για τις ιαματικές πηγές
14/12/2020 - Agrocapital
Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει πωλητήριο σε δημόσιες εγκαταστάσεις σε Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα
9/2/2021 - NEWSROOM
Οι Άραβες στα Καμένα Βούρλα
23/4/21 - Lamianow
Καμένα Βούρλα – Ιαματικές Πηγές: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει… επενδυτές – Οι τελευταίες εξελίξεις
Η ενημέρωση από το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα
18/5/2021 - Euro2day
Πέντε τουριστικά ακίνητα βγάζει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ
Τι έγινε ? Εγώ μυρίζω εκλογές. Εσείς ?
Εκλογές για ποιο λόγο ακριβώς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά το νέο. Είναι παλιά αυτή η διάθεση για την πώληση των παραπάνω ακίνητων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί κατά καιρούς το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις τις οποίες ονομάζει ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;Ποια είναι η διαφορά ή η ομοιότητα από περιοχή σε περιοχή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί οι επενδυτές για αντίστοιχα πρότζεκτ είναι είδος εν ανεπάρκεια;Μπορεί ο Δήμος να υποβάλλει αίτημα παραχωρησης στο ΤΑΙΠΕΔ για τις δύο περιοχές του(Γαλήνη,κάμπινγκ)ανάλογο με αυτό της τουριστικης μαρίνας;
Ποια επάρκεια κεφαλαίων απαιτούνται για κάθε μία περιοχή(σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΤΑΙΠΕΔ);
Γιατί υπάρχει σε άλλες περιοχές(νησιά)επενδυτική ζήτηση σε τουριστικές εγκαταστάσεις και χωρίς ιαματικές πηγές;
Γιατί ο ΕΟΤ δεν διατήρησε σε λειτουργία τα δύο αυτά φιλέτα (ασημικά) και το ένα το έκλεισε το δε άλλο το 'ξεπούλησε' στον κακό ιδιώτη(Μήτση);
Γιατί η ΑLFA BANK ως επενδυτικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τις αρνητικές απαντήσεις (38 μεγαλοεπενδυτων τουριστικού κεφαλαιου),
στην πρόσκληση ενδιαφέροντος;
Αν λοιπόν κάποιος δημότης μπορεί να δώσει τις σωστές απαντήσεις τότε είναι το λιγότερο
ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Η μόνη λύση είναι να γίνει μια δημοτική επιχείρηση με ιδιωτικό management όπως η δημοτική επιχείρηση των Ιαματικών Λουτρών Πόζαρ . Όλα τα άλλα είναι κουβέντες πολιτικών ενόψει πάντα εξελίξεων για αρπαγή ψήφων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε τα κουνούπια ο Δήμος δεν είναι ικανός και λες να γίνει Πόζαρ ρε πας καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα επενδύσει το ΔΗΜΟΣΙΟ – ΟΧΙ
Να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΟΧΙ
ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ δεν φάνηκε εδώ και 10 χρόνια και ούτε πρόκειται να φανεί. Πάνε για άλλες Πολιτείες που παρουσιάζουν περισσότερα κίνητρα για επένδυση/κέρδος. Αδιαμφισβήτητο.
ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ – ΜΗΤΣΗΣ φάνηκε και τα αποτελέσματα είναι αξιοποίηση μόνο του ΓΑΛΗΝΗ και μόνο για όφελος δικό του. Η πόλη κανένα κέρδος λόγω πλήρους εγκατάλειψης όλων των υπολοίπων. Αδιαμφισβήτητο.
Με… αέρα κοπανιστό αυγά δεν βάφονται, λέει ο λαός.
Έτσι είναι όπως τα λες, αλλά εγώ το ξέρω ότι ‘με πορδές δεν βάφονται αυγά ’
ΑπάντησηΔιαγραφήΠορδολογοι ακούστε.Την λύση ενός χρόνιου προβλήματος δεν το λύνουν εκείνοι που το δημιουργούν,διότι απλά δεν το γνωρίζου.Εναι σαν να λες σε έναν Μαρξιστή να διαχειριστεί καπιταλισμό η σε έναν θεολόγο να υπηρετήσει την Αστροφυσική στην ΝΑΣΑ.Ετσι λοιπόν η περιοχή μας ως μέρος μιας γενικότερης οικονομικής πορείας είναι σήμερα σε αυτό το σημείο.Βεβαια σε αυτό συνετέλεσε και η τοπική κολτούρα (ψήφος δήμο. Εκλογών).Πάψτε να αερολογειτε,προσεγγίστε τα θέματα σύμφωνα με την πραγματικοτητα,στο κάτω κάτω δεν είστε όλοι της *παραλιακης*.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να έρθει η ανάπτυξη στα Καμένα Βούρλα πρέπει να γίνει ένας ενιαίος σύλλογος επαγγελματιών και ξενοδόχων με μια ονομασία ενιαία και θα πρέπει να συζητούν δύο φορές το μήνα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων- καταστηματων και των ξενοδοχείων του δήμου και να εφαρμόσει μια μειωμένη κοστολόγηση σε συμφωνία με το δήμαρχο της περιοχής και να συνομιλούν με tour operators οι οποίοι θα σου φέρνουν κόσμο στα Καμένα Βούρλα.Επισης να συζητούν για εκδηλώσεις αθλητισμού η ψυχαγωγίας φέρνοντας στην λουτρόπολη ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού με διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων πανελληνίου βεληνεκούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠ. Βούλγαρη, έμαθες κάτι για τα λεντ;; Άκουσα ότι προχωράνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως να προχωρήσουν το θέλει κ ο Παναγιώτης αλλά Συκιωτη 700 ευρώ η Λάμπα; Εμείς θα την πληρώσουμε μέσα από τον Δήμο. 700 ευρώ και από τον Τσαρα να την αγορασεις τοσο δεν θα κάνει. Ότι θέλουν οι δημότες πάνω απ όλα 700 ευρώ Λάμπα 700 ο Βούλγαρης όμως έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Μια ερώτηση μάγκα Γιάννη εάν ήτανε για το σπίτι σου θα την αγοράζεις με τα ίδια χρήματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περιοχή από τον κυκλικό κόμβο που οδηγεί στο camping ως και κατά μήκος της παραλίας Καινούριου, αποτελεί επικίνδυνο πέρασμα, χρόνια τώρα. Αγέλες αδέσποτων σκυλιών, εκτάσεις ξερών χόρτων -ιδιαίτερα μέσα στο camping, ελλιπής φωτισμός στον δρόμο περιμετρικά του camping, ατέλειωτοι σκουπιδότοποι. Περιμένουμε το πότε θα τελειώσουν οι μύθοι περί ανάληψης έργου και διαχείρισης της περιοχής, (προσ)ευχόμενοι να μη μας προλάβει κάποιο μεγαλύτερο κακό από τον ίδιο τον κίνδυνο και την απωθητική εικόνα του τόπου...
ΑπάντησηΔιαγραφή