27 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΒΟμάστορες - 3 Φεβρουαρίου 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Κοπή πίτας 2017

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Ποδηλατικός, Ορειβατικός, Πολιτιστικός, Σύλλογος ΠΡΟΒΟμάστορες προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους, στη γιορτή ΄΄ Κοπή πίτας 2017 ΄΄ Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 μ.μ. στο κατάστημα ΄΄ Λαγουδέρα ΄΄ του ξενοδοχείου Acropol, στα Καμένα Βούρλα


Πρόγραμμα με ζωντανή Ελληνική μουσική, πλήρες μενού και κρασί.

Τιμή Εισόδου 13,00 € / άτομο

Φιλικά
το Δ.Σ

Διαβάστε περισσότερα...

24 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου σχετικά με σύσκεψη εργασίας στο Δήμο Καμμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο πλαίσιο των επισκέψεων εργασίας του Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στις έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Καμμένων Βούρλων τη Δευτέρα 23/01/2017.

Συμμετείχαν ο κ. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που εκλήθησαν από το Δήμο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός των βημάτων για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων και η επικαιροποίηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της περιοχής.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:
  • Η επέκταση του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου
  • Ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού
  • Ζητήματα που αφορούν άρδευση Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου
  • Το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών
  • Ζητήματα που αφορούν την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλεια
  • Ζητήματα που αφορούν τον Πρωτογενή Τομέα
  • Ζητήματα τον ξενοδοχειακό κλάδο
  • Η ενίσχυση του Ναυτικού Ομίλου του Αγίου Κωνσταντίνου
  • Ζητήματα που αφορούν οδικούς άξονες και έργα υποδομής
Ο κ. Σταϊκούρας, συνεχίζοντας τη νέα συστηματικότερη μεθοδολογία συνεργασίας με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση πρόωθησης της επίλυσης των ζητημάτων.

cstaikouras.gr


Διαβάστε περισσότερα...

23 Ιανουαρίου 2017

Πρόσκληση από τον όμιλο Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το Δ.Σ., οι χορευτές και οι χορωδοί του Ομίλου Παράδοσης- Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό τους για να σας ταξιδέψουν. Τραγουδώντας και χορεύοντας ταξιδεύουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

18 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΓΑ: Οι οδηγίες και τα δικαιολογητικά για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο ΕΛΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του πως, σε περίπτωση που έχουν υποστεί ζημιές στο ζωικό τους κεφάλαιο ή στη φυτική τους παραγωγή από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των Δήμων τους ή με τα περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ :
-Για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο να επικοινωνήσουν άμεσα με το αρμόδιο για την περιοχή τους Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ή τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Εκτροφής 2016.

-Για ζημιές στη φυτική παραγωγή να επικοινωνήσουν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Καλλιέργειας 2016.

Όσον αφορά στις ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ αλλά μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, θα πρέπει:

-Για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γεωργικές αποθήκες) και στον εξοπλισμό αυτών (εξοπλισμός θερμοκηπίων, εξοπλισμός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αρδευτικά συστήματα, αναγκαία μόνιμη υποστύλωση φυτικού κεφαλαίου πολυετών καλλιεργειών), στο ζωικό κεφάλαιο (χοίροι, πτηνά) καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα και ζωοτροφές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α του Δήμου τους και να υποβάλουν, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης.

-Για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο πολυετών καλλιεργειών δεν θα υποβληθούν Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Τέλος, τονίζεται πως σκοπός και στόχος του ΕΛΓΑ είναι να διενεργηθούν οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες στις περιπτώσεις ζημιών που χρήζουν άμεσης εκτίμησης το συντομότερο δυνατό και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση.

newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

10 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία στον Δήμο Καμένων Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με ανακοίνωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη, στις 9-10/1/2017, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 10/1 και αύριο Τετάρτη 11/1.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

"Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μωλου /Αγίου Κωνσταντίνου θα παραμείνουν κλειστές και αύριο 10/01/2017 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετου. ..."

"Να σας ενημερωσω οτι και αύριο 11/01/2017 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μωλου /Αγίου Κωνσταντίνου θα παραμείνουν κλειστές λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. .."

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για αιμοδοσία (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες της Δημοτικής Ενότητα Μώλου ότι η προγραμματισμένη αιμοδοσία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15-01-2017 αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών .
Θα ενημερώσουμε τους φίλους αιμοδότες με ποια καινούργια ημερομηνία θα διεξαχθεί η αιμοδοσία στην Δημοτική Ενότητα Μώλου .

-------------------------------------------


ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ

      Η τράπεζα αίματος της Δημοτικής Ενότητας Μώλου πολλές φορές χρειάσθηκε να καλύψει έκτακτες ανάγκες συνανθρώπων – συμπολιτών μας .

     Τις περισσότερες από αυτές , δυστυχώς , βρέθηκε στην ανάγκη να δανειστεί από τα νοσοκομεία διότι το δικό της δεν επαρκούσε ή είχε εξαντληθεί .

Η πρόσφατη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε , δεν κάλυψε τις ανάγκες που προέκυψαν .
   Φέτος θα έρθει η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 για να γίνει η αιμοδοσία μέχρι τις 13:30 μ.μ

 Η προσφορά της τράπεζας μας είναι βαθύτατα ανθρωπιστική σε όλους όσους κατά καιρούς την είχαν ανάγκη. Για το λόγο αυτό η δικιά σου ενεργός συμμετοχή σε αυτήν εξασφαλίζει :
     Tην συνέχιση της ύπαρξης της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας.
     Τον έλεγχο της υγείας σου κάθε φορά που δίνεις αίμα ( γίνεται αδρός έλεγχος που μπορεί να αποκαλύψει κάποιο πρόβλημα , αναιμία , υπέρταση , καρδιολογικό , και μπορεί να θεραπευτεί έγκαιρά ).

      Εκτελείς κοινωνικό καθήκον αφού η προσφορά σε αίμα θεωρείται ως ύψιστη μορφή κοινωνικής  αλληλεγγύης , είναι αγαθό που σχεδόν όλοι το έχουμε ανάγκη κάποια στιγμή στη ζωή μας και το οποίο προσφέρεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο .
  Πολλές φορές δεν διστάζουμε όταν πρόκειται να προσφέρουμε αίμα για κάποιον συγγενή ή φίλο  , διστάζουμε όμως όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουμε τον άγνωστο συνάνθρωπο μας .  Προϋποθέσεις  αιμοδοσίας :

  Υγιής άνδρας ή γυναίκας ηλικίας 18-62 ετών μπορεί να δίνει 3-4 φορές το χρόνο       
ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ :  15 Ιανουαρίου  2017 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ , στο Δημοτικό Κτίριο. ΩΡΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ : 09:00 π.μ – 13:30μ.μ.      
Ας γίνει η Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς .                                    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
IΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

08 Ιανουαρίου 2017

Ολικός παγετός στα Καμένα Βούρλα, στους –5 το θερμόμετρο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ισχυρός παγετός επικρατεί σε όλη την περιοχή μας. 

Όλα τα νερά έχουν παγώσει και δεν υπάρχει εξωτερική βρύση που να μην έχει σπάσει από τον πάγο. 

Ολικός παγετός για δεύτερο εικοσιτετράωρο, ενώ οι προβλέψεις λένε για ανάκαμψη του θερμομέτρου πάνω από το 0 για την Τετάρτη 11/1/2017. 

Πρωτοφανείς οι χαμηλές θερμοκρασίες σε τέτοια ένταση και σε διάρκεια. 
Το ευτυχές είναι ότι δεν έχει χιόνι και οι δρόμοι είναι ανοικτοί .          


Τα στοιχεία θερμοκρασίας και η φωτό είναι από τον μετεωρολογικό σταθμό του Γιώργου Ανεστόπουλου

Διαβάστε περισσότερα...

06 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια στο Καινούργιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο Καινούργιο του Δήμου Καμένων Βούρλων γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια.


Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, γιατί οι περισσότεροι φοβήθηκαν το τσουχτερό κρύο.

Ωστόσο δυο τολμηροί νεαροί έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Δείτε το βίντεο:




lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

03 Ιανουαρίου 2017

Η πρώτη μέρα του χρόνου στα Καμένα Βούρλα από ψηλά!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την πρώτη μέρα του 2017 ο Άκης Λούκας βρέθηκε στα Καμένα Βούρλα και έφτιαξε ένα υπέροχο βίντεο με πλάνα από drone!


lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση από ΠΕΔ - Μεγάλη Αύξηση Κρουσμάτων Γαστρεντερίτιδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 2 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς, οι οποίοι επιβιώνουν έως και 72 ώρες και αρκεί ελάχιστη ποσότητα του ιού για τη μετάδοση.

Οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα μεταδίδουν τον ιό τους από τη στιγμή που αρχίζουν να νιώθουν αδιαθεσία έως και τρεις ημέρες μετά την ανάρρωσή τους.

Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό
Ιδιαίτερη παρακολούθηση χρειάζονται τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι, καθώς σε αυτές τις ομάδες εντείνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την θεραπεία δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο. Το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί η απώλεια υγρών, η αφυδάτωση.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση αντιβιοτικών δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας, όπως άλλωστε σε καμία ιογενή νόσο.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αντιδιαρροϊκών φαρμάκων, πρέπει να λαμβάνονται μόνο με ιατρική συνταγή.
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες πρόληψης:
• Καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό, ειδικά πριν από την προετοιμασία φαγητού και μετά τη χρήση τουαλέτας.
• Αποφυγή επαφής με άτομα που πάσχουν ή, αν δεν μπορεί να αποφευχθεί, καλό πλύσιμο των χεριών μετά την επαφή.
• Άτομα τα οποία πάσχουν, θα πρέπει, για όσο διαρκούν τα συμπτώματά τους και για διάστημα 48 ωρών μετά την υποχώρησή τους, να αποφεύγουν την επαφή, ειδικά με τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.


Διαβάστε περισσότερα...