05 Απριλίου 2016

Άρχισαν από τώρα τα κουνούπια?

«Γνωρίζει κάποιος υπευθυνος να μας απαντήσει τι συμβαίνει με τα κουνούπια;

Στη Μεγάλη Βρύση στη Λαμία χθες έγινε χαμός. Δεν τα προλαβαίναμε! Δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε στην αυλή μας.

Και από ο,τι ενημερώθηκα και στους παιδικούς σταθμούς που παίζανε τα παιδιά χθες το πρωί, τα κουνούπια σηκώθηκαν σαν σύννεφο από το γρασίδι!»

Αναγνωστης

lamiareport.gr

ΥΓ Και που να δεις στα Καμένα Βούρλα τι γίνεται !

6 σχόλια:

  1. Καλα ρε μπλοκερ το τελειωσες,δηλαδη τα κουνούπια εχουν την νοημοσύνη σου και ανάλογα ποια διοίκηση ειναι στο Δήμο γονοιμοποιούνται και αυξανονται,δηλαδη με τον Φακίρη στα πράγματα ειχαν αναστειλει το πληθυσμό τους επειδη ηταν σοσιαληστης και τον συμπαθούσαν, ενω ο Συκιώτης ως Φιλελέ τους ανεβάζει τον οιστρο,πραγματι αδυνατώ να σε παρακολουθήσω απο την στιγμη που η κουνοποκτονία πέρασε στην Περιφερεια απο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη 1:55, δεν κατηγόρησα κανέναν για τα κουνούπια και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θίχτηκες. Απλά το ανέφερα ως γεγονός αναδημοσιεύοντας και σχολιάζοντας.

    Για τα κουνούπια γράφω κάθε χρόνο, γιατί είναι υπαρκτό πρόβλημα. Δες εδώ για το 2011 , 2012, 2013.

    Συμφωνούμε σε αυτό (ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια) ή νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κουνούπια γιατί είναι ο Συκιώτης δήμαρχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συκιώτης ο κουνουποκτόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί λοιπόν τα κουνούπια προτιμούν κάποιους ανθρώπους και όχι κάποιους άλλους;

    Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι τα κουνούπια έχουν προτίμηση ως προς το αίμα. Τα θηλυκά κουνούπια (τα αρσενικά δεν τσιμπάνε τον άνθρωπο) χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να παράγουν γόνιμα ωάρια.

    Ποιους προτιμούν τα κουνούπια;

    «Αρκετά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δείχνουν ότι κάποια συστατικά και οσμές που αναδύει το ανθρώπινο σώμα είναι ελκυστικές για τα κουνούπια»,


    «Οι άνθρωποι με υψηλές συγκεντρώσεις στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιφάνεια του δέρματος, προσελκύουν τα κουνούπια», εξηγεί ο Δρ Μπάτλερ.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως ότι τα κουνούπια προτιμούν τα άτομα με συνολικά υψηλότερη χοληστερόλη, διευκρινίζει ο επιστήμονας.

    Τα κουνούπια στοχεύουν επίσης ανθρώπους που παράγουν μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένων οξέων, όπως το ουρικό οξύ.

    Η κινητικότητα και η ζέστη επίσης προσελκύουν τα κουνούπια.

    Άρα λοιπόν, αν θέλετε να αποφύγετε την «επίθεση» των κουνουπιών την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε μια βραδινή βόλτα, προτιμήστε απλώς να αράξετε σε μια σεζλόνγκ αντί να περπατήσετε.
    Και αυτό γιατί, όταν κινήστε τα κουνούπια αντιλαμβάνονται την κινητικότητα και κατευθύνονται προς εσάς. Ό
    Το ίδιο κάνει και το γαλακτικό οξύ από τους ιδρωτοποιούς αδένες σας.


    Αποφύγετε τα τσιμπήματα: Χημικά απωθητικά κουνουπιών

    Στα φαρμακεία και τα εμπορικά καταστήματα θα βρείτε μια ποικιλία απωθητικών κουνουπιών

    Εναλλακτικά απωθητικά κουνουπιών


    «Από τα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, τα απωθητικά με βάση το έλαιο σόγιας μπορούν να σας προστατεύσουν για περίπου 1,5 ώρες», διευκρινίζει ο Δρ Φράντιν. Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του έχουν διαπιστώσει ότι άλλα έλαια

    όπως η σιτρονέλα, ο κέδρος, το γεράνι, ο δυόσμος και η λουίζα, προσφέρουν μια μεσοπρόθεσμη προστασία.


    Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους και τα δερματικά επιθέματα με θειαμίνη (βιταμίνη Β1). Η βάση για τα απωθητικά αυτά βρίσκεται σε μια μελέτη του 1960, η οποία απέδειξε ότι η θειαμίνη (Β1) παράγει μια δερματική οσμή που δεν αρέσει στα θηλυκά κουνούπια.
    Διώξτε μακριά τα κουνούπια

    Σιχαίνεστε τα απωθητικά οποιασδήποτε μορφής, αλλά δεν θέλετε και να σας τσιμπάνε τα κουνούπια;

    Οι παγίδες κουνουπιών είναι ένα νέο προϊόν. Λειτουργούν εκπέμποντας ουσίες που τα κουνούπια θεωρούν ελκυστικές, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, η ζέστη, η υγρασία και άλλα υποπροϊόντα φιλικά στα κουνούπια.

    Μια νέα μόδα στην προστασία από τα κουνούπια είναι τα ρούχα που περιέχουν ουσίες που απωθούν τα έντομα.


    Βρείτε τα σημεία όπου λιμνάζουν νερά, το κατάλληλο περιβάλλον αναπαραγωγής των κουνουπιών.

    Καθαρίστε τα λούκια, τους σκουπιδοτενεκέδες, τα βαρέλια και τα πλαστικά παιχνίδια των παιδιών σας. Και μην ξεχνάτε τις φωλιές των πουλιών.

    Πόσο επικίνδυνο είναι το τσίμπημα του κουνουπιού;

    Το τσίμπημα του κουνουπιού μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα κόκκινο σημαδάκι στο δέρμα και λίγη φαγούρα.
    Σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
    Τέλος, τα κουνούπια μπορούν να γίνουν αιτία μετάδοσης της ελονοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδιά αυτό με τα κουνούπια στα καμένα βούρλα με ξεπερνάει. δεν πάει άλλο. κάτι πρέπει να γίνει. μας έχουν κάνει κόσκινο. δεν μπορούμε σαν δήμος να ψεκάσουμε όπως κάθε χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το θέμα ψεκάσματος γενικά το έχει αναλάβει η κεντρική διοίκηση (ψεκασμένοι και ψεκασμοί ολα μαζί )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σου φίλε σχολιαστή
========================
Σε παρακαλώ γράψε την άποψη σου χωρίς να χρησιμοποιείς υβριστικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά το ηλεκτρονικό σου ίχνος δεν είναι τόσο δυσδιάκριτο όσο νομίζεις, και ο ανώνυμος σχολιασμός παραμένει ανώνυμος μέχρι το όριο που σαφέστατα εγείρει θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης προς άνθρωπο ή υβριστικού και υποτιμητικού μηνύματος.

Για να μην μακρηγορώ, τα ηλεκτρονικά ίχνη των σχολιαστών είναι στην διάθεση της κάθε αρχής που θα τα αναζητήσει, και τελικά είστε υπόλογοι σε αυτά που γράφετε εφόσον αυτά ξεφεύγουν από τα στενά όρια της κατάθεσης των απόψεων σας χωρίς να υβρίζετε και να προσβάλετε άλλους.

----------------------------
Οδηγίες
Γράψτε το σχόλιο σας, πληκτρολογήστε το νουμεράκι ή την φράση που βλέπετε, επιλέξτε την ταυτότητα που επιθυμείτε πχ ανώνυμος κάνοντας check στην ανάλογη επιλογή και στην συνέχεια κάντε click στο πορτοκαλί πλαίσιο για δημοσίευση.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να πληκτρολογήσετε υποχρεωτικά το νούμερο - κείμενο επαλήθευσης (Captcha) που βλέπετε κάτω από το σχόλιο σας, πριν την επιλογή της ταυτότητας σας, για να καταχωρηθεί το σχόλιο σας.