30 Νοεμβρίου 2013

Γιάννης Φραγκούλης - Αναφορικά με τους προυπολογισμούς

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Από την μελέτη των προϋπολογισμών Δήμου-περιφέρειας προκύπτει ότι οι προϋπολογισμοί δεν εκφράζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και την βούληση των συμβούλων, αντίθετα, είναι αποτέλεσμα κοινής υπουργικής απόφασης [31-7-13] ως παροχή οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2014. Και, υπό την δαμόκλειο σπάθη του παρατηρητήριου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, είναι μνημονιακοί προϋπολογισμοί. Ήδη όμως, η κοινωνία βρίσκεται απέναντι τους γιατί βλέπει ότι τα στοιχεία που έχει ανάγκη να μειώνονται συνεχώς ως και εξαφάνισή τους, διαπιστώνοντας δραστική περικοπή δαπανών ακόμα και στα προνειακά επιδόματα. Σε ότι αφορά τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών, στο μεγαλύτερο τους μέρος είναι σε αναμονή του κρατικού προϋπολογισμού που ακόμα δεν εγκρίθηκε, διαχείριση, δηλαδή μιζέριας. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει κόψιμο ΣΑΤΑ κατά 50% και που ως πόροι αποτελούν το 1/3 των προυπολογισμών, ελάττωση εσόδων από το κράτος της τάξης του 15% και μείωση κατά 7% των λειτουργικών ΚΑΠ, ενώ για τους επενδυτικούς ΚΑΠ προβλέπεται το ίδιο με πέρσι κονδύλι.

Πρόκειται για σφιχτό κοστουμάκι ισοσκελισμένου προϋπολογισμού που δεν συμπεριλαμβάνει τα χρεολύσια και σε περίπτωση υπέρβασης του ύψος του θα καταλογίζεται στην τοπική διοίκηση, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών (θα καλύπτονται ανά 3 μήνες με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν χρειαστεί).

Κατάργηση υπερωριών, αθλητικών χορηγιών, στήριξη αδυνάτων, τεχνικό πρόγραμμα με δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης και χωρίς κονδύλια. Είναι αντιλαϊκός προϋπολογισμός, είναι μνημονιακός και έχουν μεγάλη ευθύνη οι «δημοκράτες και αντιμνημονιακοί» που τον ψήφισαν, Η αναπαραγωγή ψεύτικης ελπίδας είναι ότι θα καταφέρετε.

ΥΓ. Η αλλαγή των στοιχείων του προϋπολογισμού δεν αλλάζει καθόλου τη φιλοσοφία του. Ο στόχος είναι από Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει Διοίκηση για να εκτελεί μόνο εντολές φορολόγησης των πολιτών

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Διαβάστε περισσότερα...

22 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή προς Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
Καμένα Βούρλα 19.11.2013

ΠΡΟΣ:
τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Tο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου.
Ι. Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι στον επικείμενο σχεδιασμό της συγχώνευσης υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου περιλαμβάνεται και η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή μας, καθόσον:
1. Το λιμάνι του Αγίου Κων/νου είναι ο κύριος ακτοπλοϊκός κόμβος σύνδεσης των Βόρειων Σποράδων με την κεντρική Ελλάδα καθώς και με τη Βόρεια Εύβοια, διακινούνται δε μέσω αυτού μεγάλος αριθμός επιβατών και οχημάτων συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη τόσο της κεντρικής Ελλάδας, όσο και όλης της χώρας.
2. Ένας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού της περιοχής απασχολείται τόσο επαγγελματικά όσο και ερασιτεχνικά με την αλιεία και εξυπηρετείται από τον Λιμενικό Σταθμό.
3. Η θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου και συγκεκριμένα ο Βόρειος Ευβοϊκός- Μαλιακός κόλπος αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και αστυνόμευσης.
4. Η ακτογραμμή του Δήμου εκτείνεται σε μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων που την θερινή περίοδο φιλοξενεί χιλιάδες λουομένους καθώς και σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια και πλήθος άλλων θαλασσίων δραστηριοτήτων(ιστιοπλοϊκοί αγώνες, κολυμβητικοί αγώνες κ.λ.π.).
5. Η ολοένα αυξανόμενη δόμηση παραθεριστικών κατοικιών στην παράκτια περιοχή του Δήμου χρήζει ιδιαίτερης αστυνόμευσης για την προστασία του αιγιαλού και του φυσικού περιβάλλοντος .
6. Στην περιοχή ευθύνη του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου ανήκουν τα τουριστικό αγκυροβόλιο Καμ. Βούρλων και το αλιευτικά καταφύγιο Καινούργιου, Αγίου Σεραφείμ και Μώλου.
7. Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου.
Ο Δήμος μέχρι σήμερα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια καλής λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προτίθεται δε να εξασφαλίσει και χώρο στέγασης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σταθμού χωρίς μίσθωμα, προκειμένου να παραμείνει η υπηρεσία αυτή στον τόπο που πραγματικά τη χρειάζεται.
ΙΙ. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.-

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

15 Νοεμβρίου 2013

Ας ενδιαφερθεί κάποιος και για το Δημοτικό σχολειο στην Καρυά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Απο καιρό κάθε φορά που ανηφόρηζα στο όμορφο χωριο μας την Καρυά αισθανόμουν κάποια θλίψη βλέποντας αυτό το όμορφο και γραφικό κτίριο που κάποτε στέγαζε το Δημοτικό σχολείο του χωριού να ρημάζει και να έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφέρεται σοβαρα για αυτό το θέμα.

Χορτιαριασμένη αυλή , σπασμένα τζάμια μέχρι και πολιτικά συνθήματα ηταν γραμμένα στον ανατολικό του τοίχο συνθέτοντας έτσι μια άσχημη εικόνα στον όποιον επισκέπτη του χωριού καθώς είναι το πρώτο πράγμα που συναντά κάποιος μπαίνοντας στο χωριό. Πρόσφατα πραγματοποίησα κάποια επίσκεψη στο σχολείο μαζί με κάποιους κατοίκους του χωριού προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος των ζημιών που του προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί του καλοκαιριού.

Ετσι είχα την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ζωή μου να μπώ στο εσωτερικό του σχολείου. Οι εικόνα που αντικρύσαμε ηταν αποκαρδιοτική καθως το εσωτερικό του θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο. Αναπαδογυρισμένα θρανία , παρατημένες κάλπες απο τις εκλογες του 2010 , ξυλεια παρατημένη στο έδαφος και άλλα πολλά. Πριν λίγο καιρό ξυλώθηκε και η περίφραξη του σχολείου και έτσι η πρόσβαση πλεον στον περιβάλλοντα χωρο του μπορει να γίνει απο τον οποιοδήποτε .

Ο χώρος με τις καρυδιές που κάποτε είχαν φυτέψει οι μαθητές του σχολείου έχει μετατραπεί πλέον σε χώρο στάθμευσης των τρακτέρ και των λοιπων αγροτικών μηχανημάτων του χωριού. Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής πάντού. Απο ότι πληροφορήθηκα το κτίριο του Δημοτικού σχολείου ανήκει πλέον στον Δήμο και αποτελεί Δημοτική περιουσία.

Ειναι μεγάλο κρίμα αυτό το όμορφο λιθόκτιστο κτίριο στο οποίο έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα οι γονείς και οι παπόύδες μας να βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Η θέση του - καθώς βρίσκεται στην είσοδο του χωριου- και η συναισθηματική του αξία επιβάλλει την λήψη πρωτοβουλιών και την άμεση πραγματοποίηση παρεμβάσεων για την βελτίωση της αισθητικής του και γιατι όχι και την αξιοποίηση του κτίρίου. Πριν κάποια χρόνια αντικατασταθηκε η στέγη του η οποία όμως απο ότι διαπίστωσα έχει φθορές και πολυ φοβάμε ότι δεν θα αντεξει για πολύ καιρό ακόμα. Ειναι λοιπόν ανάγκη αφενός μεν ο Δήμος και αφετέρου όλοι εμείς να ενδιαφερθούμε για να αλλάξουμε αυτην την θλιβερή εικόνα.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Καταρχήν θα πρέπει να όριοθετηθεί ο χώρος του Δημοτικού σχολείου με την τοποθέτηση καποιας περίφραξης η κάποιας περιτόιχησης ώστε να το προστατέυσουμε απο τυχόν καταπάτηση αλλα και να περιορίσουμε την δυνατότητα πρόσβασης στον οποιοδήποτε. Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου θα μπορόυσε να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά , ένας παιδότοπος για τα παιδια που το καλοκαίρι ανεβαίνουν στο χωρίο εφόσον βεβαίως αυτός καθαριστεί απο τα χορτάρια και τα βάτα που σήμερα τον πνίγουν.

Στο εσωτερικό του σχολείου θα μπορούσε να δημιουργηθεί πέραν απο την λύση του μουσείου που έχει ακουστεί κατα καιρούς , ένας χώρος εκδηλώσεων η να διαμορφωθεί μια αίθουσα ιατρείου για τους κατοίκους του χωριού και πολλά άλλα! Ελπίζω στους δύσκολα οικονομικά καιρούς που ζούμε καποιοι να ευαισθητοποιηθούν ωστε να βρεθεί μία λύση και να σωθεί αυτός ο χώρος απο τον βέβαιο μαρασμό και την εγκατάληψη που τον συνοδέυουν απο το 1986 οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί!!!!! (Συγνώμη αν κάνω λάθος την χρονολογία αλλά οι πληροφορίες μου αυτό λένε!!!)

Ευχαριστώ!!!

Κώστας Σελτσιώτης
Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Αφαίρεση μετρητών της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριοι είμαι κάτοικος και δημότης Καμένων Βούρλων και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στη σελίδα σας την παρακάτω εμπειρία μου για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για μια αδικία που γίνεται εις βάρος μας από τη ΔΕΗ. Αν πάλι δεν γίνεται να ικανοποιηθεί το αίτημά μου, σας παρακαλώ πολύ να μου το γνωστοποιήσετε, όπως επίσης και τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε δεκτό μέσω του προσωπικού μου e-mail.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στα Καμένα Βούρλα κυκλοφορεί συνεργείο αποτελούμενο από δύο άτομα που αφαιρούν τους μετρητές από τα ρολόγια της ΔΕΗ στα οποία έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσουν μια χρονοβόρα διαδικασία και να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για να ξαναγίνει σύνδεση με τη ΔΕΗ και να έχουν πάλι ρεύμα.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όποιος έχει κάνει διακοπή σύνδεσης με τη ΔΕΗ σε ακίνητο που δε χρησιμοποιεί όλο το χρόνο, για να μην πληρώνει το χαράτσι ή για άλλους λόγους, κινδυνεύει να του αφαιρέσουν το μετρητή. Αυτό γίνεται βάση των όρων που υπάρχουν με μικρά γράμματα στα συμβόλαια που κάνουμε με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπου αναφέρεται ότι για σύνδεση που έχει διακοπεί για παραπάνω από έξι μήνες, η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να αφαιρεί τον συγκεκριμένο μετρητή. Όταν τώρα θελήσουμε να ηλεκτροδοτήσουμε πάλι το συγκεκριμένο ακίνητο, πρέπει να μπούμε σε μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, όπου πρέπει να πάμε στη ΔΕΗ Λαμίας να κάνουμε αίτηση για επανατοποθέτηση του μετρητή και έναρξη ηλεκτροδότησης εκ νέου, να πληρώσουμε σε τράπεζα τα έξοδα της ανωτέρω διαδικασίας που κυμαίνονται για ακίνητα 40 τμ. σε 60 €, για ακίνητα 65 τμ. σε 72 € κλπ. και να μεταβούμε πάλι στη ΔΕΗ με το απόκομμα της πληρωμής για να βγει η εντολή επανατοποθέτησης του μετρητή και εκ νέου ηλεκτροδότησης. Αν όλη η διαδικασία ξεκινήσει νωρίς το πρωί και η εντολή βγει μέχρι τις 11.00, τότε μπορεί η ηλεκτροδότηση να γίνει αυθημερόν, αλλιώς αν υπάρξει καθυστέρηση τότε γίνεται την άλλη μέρα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΔΕΗ όπως έμαθα, συνεργάζεται με έναν εργολάβο ο οποίος στέλνει δύο υπαλλήλους του να βγάλουν τους μετρητές αυτούς χωρίς καν να έχουν μαζί τους αντίγραφο της εντολής της ΔΕΗ. Αυτοί επιβαίνουν σε ΙΧ όχημα μάρκας SUZUKI SWIFT χρώματος κόκκινου με αριθμό κυκλοφορίας ΜΙΒ-1538 και όχι όχημα της ΔΕΗ.

Ο εν λόγω εργολάβος παίρνει για την αφαίρεση του κάθε μετρητή το ποσό των 30 € περίπου από τη ΔΕΗ και γι’ αυτό δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στην αφαίρεση των μετρητών. Όποιος δεν είναι υποψιασμένος με την όλη διαδικασία και τους ρωτήσει τι κάνουν, απαντάνε ότι είναι από τη ΔΕΗ και κάνουν τεχνικό έλεγχο στα ρολόγια. Καταλάβατε τώρα; Δεν λένε ότι αφαιρούνε τους μετρητές για να μην τους σταματήσει κάποιος μιας και όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο με την εντολή.

Εγώ την πρώτη φορά δεν το ήξερα και την πάτησα αφού μου αφαίρεσαν 5 μετρητές. Τη δεύτερη φορά που τους συνάντησα, τους σταμάτησα κάνοντας φασαρία και τους ζήτησα να μου δείξουν την εντολή αλλιώς να φύγουν. Αυτοί στην αρχή με απείλησαν ότι θα φέρουν την αστυνομία, αλλά όταν με είδαν ότι δε φοβάμαι και δεν κάνω πίσω, έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες. Σας προτρέπω να κάνετε όλοι το ίδιο και να τους διώχνετε, αλλιώς θα πληρώσετε εσείς την κερδοσκοπία της ΔΕΗ και του κάθε συνεργαζόμενου εργολάβου που τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος και καθόλου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς καθημερινά.

Όταν πήγα κι έκανα παράπονα στον τμηματάρχη της ΔΕΗ στη Λαμία και του είπα ότι είναι άδικο να δίνει εντολή να μας αφαιρούν τους μετρητές στα Καμένα Βούρλα, μιας και οι περισσότεροι έχουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον τη θερινή περίοδο και κατόπιν λόγω παγίου ή/και φόρων κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης μέχρι τη νέα θερινή περίοδο και ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, ξέρετε τι μου απάντησε με στόμφο;

«Η αφαίρεση των μετρητών μετά από παρέλευση έξι μηνών από τη διακοπή ηλεκτροδότησης κάποιου ακινήτου, ήταν πάντα σε ισχύ, αλλά επειδή παλιότερα είχαμε πολύ φόρτο εργασίας, δεν προλαβαίναμε να ασχοληθούμε με την αφαίρεση των μετρητών, ενώ τώρα λόγω κρίσης που δεν έχουμε πολύ φόρτο εργασίας, στέλνουμε συνεργείο και τους αφαιρεί.»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του τμηματάρχη της ΔΕΗ Λαμίας, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος που τον πληρώνουμε εμείς. Δεν σκέφτεται ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν όλο το χρόνο το πάγιο της ΔΕΗ και το χαράτσι, πόσο μάλλον τα έξοδα επανασύνδεσης μετρητή και ρεύματος. Καταλάβατε κύριοι τι συμβαίνει, βγάλατε τα συμπεράσματά σας; Έτσι μας αντιμετωπίζει η ΔΕΗ ή ΔΕΔΔΗΕ ή όπως αλλιώς την ονομάζουν.

Διαβάστε περισσότερα...

14 Νοεμβρίου 2013

Με λουκέτο απειλείται το λιμεναρχείο Αγ.Κων/νου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναστάτωση στους λιμενικούς προκάλεσε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που μετατρέπει σε εποχιακό λιμενικό φυλάκιο το λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου, το οποίο απειλείται πλέον με λουκέτο.

Τα υπόλοιπα λιμεναρχεία της Φθιώτιδας αναμένεται να μετατραπούν σε λιμενικά τμήματα.

Οι λιμενικοί ζήτησαν την παρέμβαση και τη βοήθεια της περιφέρειας Στερεάς, ενώ ο δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου πρότεινε από την πλευρά του σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί το λιμεναρχείο, να μεταφερθεί και να στεγαστεί στο ιδιόκτητο κτίριο του παλιού δημαρχείου Αγ.Κων/νου.

Κατάργηση του λιμεναρχείου Αγίου Κωνσταντίνου από LAMIASTARGR

lamiastar.gr


Διαβάστε περισσότερα...

02 Νοεμβρίου 2013

Πρέπει να φτάσουμε στον Δήμαρχο για μια λάμπα ρε παιδιά?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριε Δήμαρχε

Ονομάζομαι Δημήτρης Γ. και διαμένω στον πεζόδρομο της Αγίου Παντελεήμονος 20.

Στην αρχή του πεζοδρόμου της Αγίου Παντελεήμονος από την πλευρά του δημαρχείου, υπάρχει μια λάμπα της ΔΕΗ η οποία είναι μόνιμα σβηστή εδώ και 1 χρόνο.

Έχω πάει 5 φορές στον δημαρχείο τους τελευταίους μήνες και έχω κάνει σχετική αίτηση για αντικατάσταση της λάμπας αλλά τίποτα..

Χρειάστηκε να φτάσω στον αναπληρωτή δήμαρχο πριν 3 μήνες για να αλλάξει η λάμπα αλλά σε 10 μέρες πάλι έσβησε.

Ρε παιδιά, το βράδυ μόλις οι ταβέρνες σβήσουν τα φώτα επικρατεί απόλυτο σκοτάδι μέχρι και το λιμάνι και δεν μπορούμε να δούμε να πάμε σπίτια μας.

Τι πρέπει να κάνω δηλαδή? Που πρέπει να φτάσω κύριε Δήμαρχε για να αλλάξει μια λάμπα ή να επισκευαστεί ένα ντουί?

Παρακαλώ για τα δέοντα

Διαβάστε περισσότερα...