30 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου δεν είναι υπεύθυνη για την συλλογή μπαζών, οικιακών αντικειμένων, κλαδιών & στο εξής δεν θα τα μαζεύει.
Κατ’ εξαίρεση θα συλλέγει μικρά δέματα κλαδιών αφού πρώτα οι ιδιοκτήτες έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας (22350 / 80200 - 22300).

Ο Χώρος που έχει επιλέξει ο Δήμος για απόθεση των διάφορων υλικών από τους ιδιώτες είναι δίπλα στον ‘Βιολογικό Καθαρισμό’ μετά τις πηγές Κονιαβίτη . Η απόθεση πρέπει να γίνεται όσο πιο κοντά σε ήδη αφημένα υλικά.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για πρώτη φορά ψηφίστε κανονισμός καθαριότητας που ρυθμίζει τη διαχείριση των υλικών που προβλέπει σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω τα ανάλογα πρόστιμα.
Σχετικά άρθρα 13-5, 18-3, 23-1, 10-1

Ελπίζουμε στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ Δήμου και δημοτών ώστε να διατηρούμε την πόλη όσο το δυνατόν καθαρότερη

Για την υπηρεσία καθαριότητας
Μακρινίτσας Δημήτρης
Αντιδήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 30/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - Για την Παιδιατρική Κλινική

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-7-2011

Τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάρκου Μπόλαρη ότι «και η διαδικασία για την επιλογή του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής θα ολοκληρωθεί και οι τέσσερις κενές τακτικές θέσεις που υπάρχουν, θα συμπληρωθούν» απέσπασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου κατά της συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της στη βουλή. Ο Υφυπουργός Υγείας μάλιστα δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Παιδιατρική Κλινική δεν θα κλείσει, γιατί έχουν μετακινηθεί δύο παιδίατροι-ένας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού- για να είναι στην Παιδιατρική Κλινική της Λαμίας».

Κάνοντας μάλιστα την αυτοκριτική του Υπουργείου, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η μετακίνηση των δύο γιατρών της Κλινικής σε Νοσοκομείο της Αθήνας πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Από την πλευρά της η κ. Τόνια Αντωνίου, άσκησε κριτική στο[.....]

Υπουργείο λέγοντας ότι το Φεβρουάριο ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης είχε δεσμευτεί ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε γαιτρούς, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Χαρακτήρισε μάλιστα το θέμα όχι απλώς επείγον, αλλά κατεπείγον και ζήτησε τη δέσμευση του Υφυπουργού ότι θα υπάρξει λύση μέχρι το Σεπτέμβρη. Τόνισε επίσης ότι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας είναι η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στη Στερεά Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει Παιδιατρική Κλινική στη Λειβαδιά, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι, ενώ η Παιδιατρική Κλινική της Χαλκίδας είναι, επίσης, προβληματική και όλες οι διακομιδές γίνονται στην Αθήνα.


Ολόκληρη η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Αντωνίου στη Βουλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ακολουθεί η με αριθμό 1130/26-7-2011 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κυρίας Αντωνίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας.
Κυρία Αντωνίου, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.
TOΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας, η Επιστημονική Επιτροπή και η Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Λαμίας μία εβδομάδα πριν αποφάσισε να κλείσει την Παιδιατρική Κλινική λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Δυστυχώς, κύριε Υπουργέ, σας έχω θέσει το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας μέσα σε οχτώ μήνες τρεις φορές. Πήρα δέσμευση από τον κ. Τιμοσίδη 21 Φεβρουαρίου ότι θα λύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής Λαμίας, αλλά, δυστυχώς, ερχόμαστε μερικούς μήνες μετά και όχι δεν έχει λυθεί κανένα θέμα, αλλά έχουν αυξηθεί τα προβλήματα με την –όπως σας είπα- απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα να μπει «λουκέτο» στην Παιδιατρική Κλινική.
Θα σας υπενθυμίσω, κύριε Υπουργέ, για άλλη μια φορά τι σημαίνει Παιδιατρική Κλινική Φθιώτιδας, διότι, δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μάλλον συνειδητοποιήσει τη σημασία αυτής της κλινικής.
Είναι η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στη Στερεά Ελλάδα, κύριε Υπουργέ. Δεν υπάρχει Παιδιατρική Κλινική στη Λειβαδιά. Δεν υπάρχει Παιδιατρική Κλινική στην Άμφισσα. Δεν υπάρχει Παιδιατρική Κλινική στο Καρπενήσι. Οι ανάγκες από τη Βόρεια Εύβοια καλύπτονται από την Παιδιατρική Κλινική Λαμίας. Η Παιδιατρική Κλινική Χαλκίδας είναι, επίσης, προβληματική και όλες οι διακομιδές γίνονται στην Αθήνα.
Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία κλινική με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί καλύπτει την υγεία των παιδιών μας.
Πρέπει να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, κύριε Υπουργέ, ότι στο Νομό Φθιώτιδας υπάρχει μόνο πλέον μία παιδίατρος στα Κέντρα Υγείας. Δεν υπάρχει άλλη για όλο το νομό και αυτή, βέβαια, από το Δήμο Λοκρών, από την Αταλάντη, καλύπτει ανάγκες και στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Πρέπει να σας πω, δηλαδή, ότι η Παιδιατρική Κλινική καλύπτει την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό Φθιώτιδας, καλύπτει όλες τις ανάγκες της Στερεάς και δεν υπάρχουν γιατροί.
Επιστημονικά, ιατρικά, αλλά –θα έλεγα, όπως και είπε και η Διοίκηση Νοσοκομείου- θα έπρεπε να είναι κλειστή ήδη, κύριε Υπουργέ, η Παιδιατρική Κλινική. Δημιουργούμε μία εικονική πραγματικότητα ότι υπάρχει Παιδιατρική Κλινική, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να μας πείτε σήμερα πολύ υπεύθυνα αν πολύ άμεσα θα βρεθούν γιατροί και πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Αλλιώς θα την κλείσουμε κύριε Υπουργέ. Εδώ μιλάμε για μία Παιδιατρική Κλινική με «τεφτέρι». Το έχετε δει ξανά; Κάθε μέρα θα πρέπει να αποφασίσουν ότι δύο μέρες θα έρθει γιατρός από το Βόλο, δύο μέρες θα έρθει γιατρός από την Άμφισσα, δύο μέρες θα έρθει γιατρός από την Αταλάντη. Αυτό είναι Παιδιατρική Κλινική; Περιμένω την απάντησή σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ευχαριστούμε την κυρία Αντωνίου.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης έχει το λόγο για τρία λεπτά.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία συνάδελφε, έχετε δίκιο. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Κλινική του Νοσοκομείου προβλέπει επτά θέσεις παιδιάτρων, δηλαδή ένα διευθυντή, έναν επιμελητή Α’ και τέσσερις-πέντε επιμελητές Β’.
Υπάρχει σοβαρό θέμα γιατί αυτήν τη στιγμή στην Κλινική υπάρχει μόνο ένας επιμελητής Β’. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με ένταση, γιατί είχαμε δύο παραιτήσεις γιατρών, οι οποίοι προσλήφθηκαν στο Νοσοκομείο Αθηνών. Δύο επιμελητές Α’, δηλαδή, έφυγαν. Έχουμε ακόμη έναν επιμελητή, ο οποίος είναι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Έτσι από τέσσερις γιατρούς και ενώ μπορούσε να λειτουργήσει η Κλινική μείναμε με έναν.
Ξέρετε πολύ καλά –το είπατε, άλλωστε, το υπαινιχτήκατε- ότι η Κλινική λειτουργεί με τη συνεχή μετακίνηση γιατρών-παιδιάτρων από τα Κέντρα Υγείας από τα γύρω από τα νοσοκομεία –από το Καρπενήσι, τον Αλμυρό- ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.
Το σημαντικό είναι ότι η Παιδιατρική Κλινική δεν θα κλείσει γιατί έχουν μετακινηθεί δύο παιδίατροι -ένας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού- για να είναι στην Παιδιατρική Κλινική της Λαμίας, γιατί όπως σωστά το υπογραμμίσατε, αυτή η Κλινική έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς καλύπτει πολύ μεγάλες ανάγκες στην περιοχή.
Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα μόνιμα. Είναι σε εξέλιξη η κρίση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής και ζήτησε το Υπουργείο επίσπευση των διαδικασιών, να ολοκληρωθεί αυτή η κρίση, να πάει ο παιδίατρος εκεί. Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί η πρόσληψη τεσσάρων τακτικών γιατρών-παιδιάτρων για να μπορεί να είναι η μόνιμη απάντηση. Αυτή είναι η μόνιμη απάντηση.
Άρα, πρέπει να ολοκληρωθεί η κρίση για το Διευθυντή, να προκηρυχτούν οι τέσσερις μόνιμες θέσεις γιατί η διαδικασία αυτή με τους επικουρικούς και τους εκτάκτους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.
Πάντως, το σημαντικό είναι –και νομίζω πως αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα για τη Λαμία, για την περιοχή, από τη σημερινή μας συζήτηση, την οποία ορθώς είχατε την πρωτοβουλία να γίνει- ότι δεν θα κλείσει η Παιδιατρική κλινική. Θα καλυφθεί -και, μάλιστα, με γιατρούς, οι οποίοι και έμπειροι είναι- από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπως σας είπα, από το Βόλο, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το διάστημα, στο οποίο μας δημιούργησαν πρόβλημα οι παραιτήσεις των δύο γιατρών και η αναρρωτική άδεια του συναδέλφου τους, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Δεν μπορείτε να φανταστείτε, κύριε Μπόλαρη, πόσο σπουδαίο είναι να ακούει ένας γιατρός Πρόεδρος ότι δεν θα κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του Νομού Φθιώτιδας.
Το λόγο έχει η Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Αντωνία Αντωνίου.
ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Κύριε Υφυπουργέ, όπως είπατε και εσείς, η Παιδιατρική Κλινική έπρεπε να έχει εφτά γιατρούς και έχει έναν. Άρα, αναλαμβάνουμε όλοι εδώ την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας παιδιατρικής κλινικής.
Το λέω αυτό, κύριε Υφυπουργέ, γιατί οι δυο επιμελητές που έφυγαν από τη Λαμία έχουν φύγει από το Δεκέμβριο του 2010. Τώρα έχουμε τέλη Ιουλίου και μπαίνουμε στον Αύγουστο του 2011. Και όταν θέσαμε αυτά τα ζητήματα –όπως σας είπα- στον κ. Τιμοσίδη, στον Υφυπουργό Υγείας στις 21 Φεβρουαρίου, πήρα ακριβώς, κύριε Μπόλαρη, την ίδια απάντηση: ότι πολύ σύντομα θα γίνει η κρίση του Διευθυντή της κλινικής, ότι θα έρθουν γιατροί και μάλιστα επικουρικοί. Την άλλη μέρα, για να είμαι ειλικρινής, ήρθε μια γιατρός, Επιμελήτρια Β’ με την οποία λειτουργούμε τώρα, αλλά βλέπουμε μετά από μήνες ότι δεν έχει λυθεί κανένα θέμα.
Πρώτον, κύριε Υπουργέ, μας είπατε ότι θα εγκρίνετε τους τέσσερις μόνιμους γιατρούς. Γιατί δεν τους έχετε εγκρίνει; Η διοίκηση του Νοσοκομείου σας έχει στείλει από την αρχή του χρόνου το αίτημά της να εγκριθούν μόνιμοι γιατροί. Δεν τους έχετε εγκρίνει. Ευτυχώς που δεν είπατε ότι θα λύσετε το πρόβλημα της Παιδιατρικής με γιατρούς που δεν έρχονται αυτή τη στιγμή στη Λαμία γιατί, όπως ξέρετε, δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Είναι δύσκολη κλινική. Άρα, είναι η θέση επικουρικού γιατρού που προκηρύχθηκε και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και δεν ήρθε. Προκηρύσσουν και άλλες θέσεις επικουρικών αλλά ξέρετε πολύ, κύριε Υπουργέ, ότι δεν θα έρθουν. Το ότι θα καλύψετε τις ανάγκες με μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο της Λάρισας και του Βόλου δεν μας λέει τίποτα. Αυτό κάνουμε εδώ και χρόνια.
Εμείς θέλουμε δέσμευση από εσάς, κύριε Υπουργέ, ότι θα εγκρίνετε άμεσα τις θέσεις των μόνιμων γιατρών και θα έρθουν. Να δεσμευτείτε σήμερα εδώ ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες για τον διευθυντή κλινικής. Γιατί φανταστείτε μια Παιδιατρική Κλινική που δεν έχει διευθυντή, δεν έχει γιατρούς και με το τεφτέρι μετακινούνται κάθε δυο μέρες γιατροί από τη Στερεά και τη Θεσσαλία για να καλύψουν τις ανάγκες της μοναδικής Παιδιατρικής στη Στερεά Ελλάδα! Και αυτό είναι περίθαλψη!
Οι ίδιοι γιατροί, κύριε Πρόεδρε, λένε ότι εδώ κινδυνεύουν ζωές και γι’ αυτό πήραν την απόφαση να την κλείσουν.
Άρα, κύριε Υπουργέ, δεν είναι απλώς επείγον το θέμα, είναι κατεπείγον. Για αυτό πρέπει να δεσμευτείτε σήμερα εδώ αν μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχετε λύσει το θέμα, γιατί δεν μπορεί να ξαναέρθει για τέταρτη φορά το θέμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχουμε ακούσει άλλες δυο φορές από τον Υπουργό Υγείας να λέει: «Πολύ σοβαρό θέμα η Παιδιατρική, θα λυθεί». Πότε;
Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται πολιτισμένη ανάλογα με το επίπεδο περίθαλψης και προσοχής στα παιδιά της και στους ηλικιωμένους. Όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ηλικιωμένους, δεν υπάρχει. Τα περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις δεν έχουν γιατρούς και δεν μπορούν να προσφέρουν τα στοιχειώδη, ούτε να γράψουν καν τα φάρμακά τους. Αυτή είναι η κατάσταση στον τομέα της υγείας του Νομού Φθιώτιδας που γνωρίζω πολύ καλά.
Δεύτερον, όσον αφορά την περίθαλψη για τα παιδιά μας, κύριε Υπουργέ, εδώ δεν είναι απλώς προβληματική. Εδώ κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών. Παίζουμε με τη ζωή τους. Το Υπουργείο πρέπει να το συνειδητοποιήσει επιτέλους, και να αποφασίσει να έρθουν γρήγορα γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική Λαμίας. Αλλιώς να πάρετε την πολιτική απόφαση να την κλείσετε, γιατί έτσι κοροϊδεύουμε τους γονείς που θεωρούν ότι υπάρχει περίθαλψη για τα παιδιά τους. Να δράσετε άμεσα γιατί αλλιώς εγώ προσωπικά ως Βουλευτής του Νομού θα προτείνω να κλείσει.
Και βέβαια, κύριε Υπουργέ, σας ενημερώνω ότι θα απευθυνθώ στο ΚΕΣΥ γιατί αυτή τη στιγμή στην Παιδιατρική Κλινική Λαμίας υπάρχουν πέντε ειδικευόμενοι για να πάρουν ειδικότητα. Από πού; Υπάρχουν γιατροί να τους εκπαιδεύσουν;
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Γι’ αυτό να δράσετε αμέσως.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Κυρία Αντωνίου, θα σας ομολογήσω ότι αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα του τεράστιου θέματος που θίγετε. Υπάρχει μια παρένθεση στους λόγους σας σχετικά με τους συναδέλφους γιατρούς που δεν προτιμούν την !Κλινική αυτή.
Και εκτός από το τι οφείλει το Υπουργείο να πράξει από αυτά που αιτείσθε και αιτιάσθε, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η φιλαλληλία, η συμπόνια, η αυτοθυσία, η αλληλεγγύη –αυτά τα σχετικά με το βαθμό του πολιτισμού ενός κράτους και ενός έθνους- είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ιατρική υπηρεσία και έτσι ο Άλμπερτ Σβάιτσερ πήγε στην Αφρική να προσφέρει.
TOΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Στη Λαμία υπάρχει το πρόβλημα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Είμαι σίγουρος.
Το λόγο έχει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Αντιλαμβάνομαι την ένταση που έχει η συνάδελφος. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο, η θέση του Διευθυντή Παιδιατρικής Κλινικής βαίνει σε ολοκλήρωση.
TOΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Πότε; Τα είπατε και το Φεβρουάριο.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Το πότε δεν θα σας το πω, όταν δεν εξαρτάται από εμένα.
Τις διαδικασίες για την επιλογή των γιατρών. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι και η θέση από τις οργανικές, τακτικές θέσεις έχει εγκριθεί από το Υπουργείο. Επειδή όμως, μπορεί κανείς να μείνει με λανθασμένες εντυπώσεις για αδράνεια του Υπουργείου, θα πρέπει να πω τα εξής.
Ξέρετε ότι πήγε ένας επικουρικός γιατρός το Σεπτέμβριο του 2010, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Ανέλαβε το Γενάρη του 2011. Τον Απρίλη παραιτήθηκε. Το Μάρτιο το Υπουργείο είχε προκηρύξει ακόμα δυο επικουρικούς. Έγινε ο διαγωνισμός τον Ιούλιο, δεν προσήλθε κανείς. Δηλαδή, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν γιατί βλέπετε ότι προσλαμβάνεται επικουρικός και παραιτείται, προκηρύσσουν δυο θέσεις επικουρικών και δεν προσέρχεται κανείς. Ξαναπροκηρύχθηκε τώρα για επικουρικούς για να μπορέσουμε να λύσουμε το ζήτημα.
Θα μου επιτρέψετε κάνοντας αυτοκριτική και λέγοντας αυτό που λέει η στοιχειώδης λογική, να σας πω το εξής. Δεν έπρεπε να φύγουν οι γιατροί για την Αθήνα προτού να συμπληρωθούν οι θέσεις. Κακώς έφυγαν. Ήταν δυο γιατροί εκεί οι οποίοι κάλυπταν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής. Δεν έπρεπε να μετακινηθούν. Αυτό δεν λέει η λογική;
Θέλω λοιπόν, να σας πω ότι ναι, η Παιδιατρική δεν θα κλείσει. Οι γιατροί που συμμετέχουν με μετακινήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής είναι αξιόλογοι γιατροί. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιοι θα βοηθήσουν τους ειδικευόμενους. Αξιολογότατοι γιατροί είναι και από την Άμφισσα και από το Καρπενήσι και από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και από τα Κέντρα Υγείας οι οποίοι στηρίζουν την κλινική. Και οι πολίτες πέρα από το πρόβλημα των μετακινήσεων το οποίο δεν τους ενδιαφέρει, θέλουν να έχουν αξιόπιστη λειτουργία στην παροχή των παιδιατρικών υπηρεσιών για την υγεία των παιδιών. Ε, αυτή υπάρχει από το Νοσοκομείο Λαμίας και έχετε δίκιο ότι πρέπει αυτό να υπάρχει μονίμως και όχι με έκτακτες μετακινήσεις. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.
Έχετε τη διαβεβαίωση ότι και η διαδικασία για την επιλογή του Διευθυντή θα ολοκληρωθεί και οι τέσσερις κενές τακτικές θέσεις που υπάρχουν, θα συμπληρωθούν.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Διαβάστε περισσότερα...

29 Ιουλίου 2011

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι για τα απόνερα στον Μαλιακό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ραντεβού αύριο το πρωί στις 09:00, στο Αχλάδι...

Κινδυνεύουν λουόμενοι, καταστήματα, καΐκια, βάρκες και σκάφη. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και καταγγελίες οι αρχές δεν παίρνουν μέτρα. Οι κάτοικοι και οι φορείς είναι πλέον αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά.

"Αυτή η "ιστορία" με τις μεγάλες ταχύτητες και τα απόνερα των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνσταντίνου - Σποράδων, πρέπει να τελειώνει. Κινδυνεύει κόσμος δεν το καταλαβαίνουν ???", δήλωσε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που αύριο το πρωί θα είναι εκεί για να αποφασίσουν όλοι μαζί , κάτοικοι και φορείς τις επόμενες κινήσεις....

'Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται [.....]

δραματική αύξηση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνστανίνου - Σποράδων. Παράλληλα όμως παρατηρείται και αύξηση της ταχύτητας διέλευσής τους. Λόγω της μικρής απόστασης διέλευσης από την ακτογραμμή και λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας απόνερων δημιουργούνται κατά μήκος της παραλίας εξαιρετικά επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις για τους λουόμενους, τον εξοπλισμό των καταστημάτων, τα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά σκάφη.

Εδώ και καιρό υπάρχει συνεχής παρέμβαση των τοπικών αρχών, των επαγγελματιών, των αλιέων αλλά και απλών πολιτών που με συνεχής καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές (λιμεναρχείο, Υπουργείο Ναυτιλίας κτλ.) προσπαθούν να πιέσουν για την εύρεση λύσης για την αποφυγή αυτών των επικίνδυνων φαινομένων.

Παρά την σοβαρότητα του θέματος αφού τίθεται θέμα καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, θέμα απειλής της ζωής και θέμα διαφυγόντων κερδών των παράκτιων επιχειρήσεων οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν κανένα μέτρο.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή η ανάγκη εύρεσης λύσης είναι επιτακτική, το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. στην Ταβέρνα «Ο ΚΑΒΟΣ» στο Αχλάδι, παρουσία του Δημάρχου κου Απόστολου Γκλέτσου, Δημοτικών συμβούλων, Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων της παράκτιας ζώνης του Δήμου Στυλίδας, των συλλόγων Αλιέων της περιοχής, και κατοίκων, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα ώστε να βρεθεί τρόπος πίεσης των αρμοδίων αρχών προς την εύρεση άμεσης λύσης.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας."


Lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 29/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Σταϊκούρας - Η Λοκρίδα έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δελτίο Τύπου

Λαμία, 27 Ιουλίου 2011

Ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπλ. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας – ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό εγκληματικότητας στην περιοχή της Λοκρίδας:

«Είναι γεγονός ότι η Λοκρίδα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών.
Τα κρούσματα ληστειών, παραβατικότητας και εγκληματικότητας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τελευταίο περιστατικό, αυτό που εκτυλίχθηκε[.....]

χθες στο Δήμο Λοκρών.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα ήθελα να επαναλάβω και να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:
1. Έγκαιρα, με σειρά Ερωτήσεών μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχα επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος.
2. Συγκεκριμένα, με τις υπ’ αριθ. πρωτ. 12385/02.03.2011 και 15192/19.04.2011 Ερωτήσεις μου προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητούσα την καθοριστική παρέμβαση του Υπουργείου, μέσω της ενίσχυσης του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ώστε μέρος της να διατεθεί στην περιοχή της Λοκρίδας για την ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής.
3. Στις Απαντήσεις του το αρμόδιο Υπουργείο (έγγραφα υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/12831/21.03.2011 και 7017/4/13143/06.05.2011), αναγνώριζε το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή και αποδέχονταν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπως επίσης και το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, παρουσιάζουν σοβαρό έλλειμμα στελέχωσης.
4. Στις Απαντήσεις του Υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «[…] εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται και περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων, ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων […]» και ότι «[…] δόθηκαν πρόσθετες εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού […]», ενώ «[…] θα εξετασθεί το θέμα αύξησης των οργανικών θέσεων ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους».
Καθίσταται σαφές, όπως καταμαρτυρούν και τα γεγονότα, ότι το πρόβλημα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή της Λοκρίδας, αν και υπαρκτό από παλαιότερα (σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για το 2008), όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπισθεί, αλλά λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Διαστάσεις, που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και των οποίων η αντιμετώπιση χρήζει σοβαρότερης, άμεσης και ουσιαστικότερης αντιμετώπισης από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, δεδομένου ότι τα έως σήμερα μέτρα αστυνόμευσης, όπως αυτά αποτυπώνονται στις σχετικές Απαντήσεις του, κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκή.
Για το λόγο αυτό καταθέτω και πάλι σχετική Ερώτηση προς το Αρμόδιο Υπουργείο».

Διαβάστε περισσότερα...

27 Ιουλίου 2011

Μεγάλη προσοχή, κλέβουν πάλι βάρκες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νέο κρούσμα είχαμε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Καινούργιου.

Έχουν αποθρασυνθεί οι κλέφτες και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
‘Ντάλα μεσημέρι’ κλέψανε πάλι δυο ντεπόζιτα βενζίνης σπάζοντας τα καπάκια από τις βάρκες.

Λευκό IBIZA λοιπόν, με αριθμό κυκλοφορίας CΤ387 (βουλγαρικό) με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι, σήμερα το απόγευμα 27/7, αφού έκλεψαν τα ντεπόζιτα τράπηκαν σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού τους αντιλήφθηκε ο φύλακας του λιμανιού.

Νωρίτερα, είχαν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις από ένα άλλο μπορντό μεγάλο αυτοκίνητο και ένα άλλο πράσινο

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το λιμενικό, και αναζητούνται
(αν δείτε κάτι καλέστε την αστυνομία)

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΓΕΝΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄- ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

ΑΡΘΡΟ 1 - Αντικείμενο του κανονισμού
ΑΡΘΡΟ 2 - Αρμοδιότητες εφαρμογής
ΑΡΘΡΟ 3 - Προσδιορισμός και ταξινόμηση απορριμμάτων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΡΘΡΟ 4 - Υποχρεώσεις του Δήμου
ΑΡΘΡΟ 5 - Ειδικές διατάξεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΡΘΡΟ 6 - Χώροι παραγωγής απορριμμάτων και υπεύθυνοι τήρησης διατάξεων
ΑΡΘΡΟ 7 - Υποχρεώσεις υπευθύνων για τα μη ογκώδη απορρίμματα
ΑΡΘΡΟ 8 - Υποχρεώσεις υπευθύνων για τα ογκώδη απορρίμματα
ΑΡΘΡΟ 9 - Υποχρεώσεις υπευθύνων Ειδικών Απορριμμάτων
ΑΡΘΡΟ 10 – Υπόλοιπα οικοδομικών εργασιών
ΑΡΘΡΟ 11 – Υποχρεώσεις ειδικών και τοξικών απορριμμάτων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΡΘΡΟ 12 - Υποχρεώσεις υπευθύνων σχετικά με[.....]

Click εδώ για να διαβάσετε τον κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομικό νοικοκυριό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το να κάνει κάποιος οικονομία στο νοικοκυριό του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά τώρα που ήδη οι μισθοί έχουν περικοπεί και οι καταναλωτικοί πειρασμοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να έχει κέρδος η τσέπη μας;

1. Ελεγχόμενα ψώνια: ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως καταναλωτές είναι το να πηγαίνουμε στο super market σχεδόν καθημερινά.

Ο λόγος είναι προφανης, μιας και οι πειρασμοί σε έναν πολυχώρο είναι άπειροι, και συνήθως καταλήγουμε να έχουμε στο [.....]

καρότσι μας τα διπλάσια από αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε μία λίστα με τα εβδομαδιαία σας ψώνια και να παραμείνετε πιστές σε αυτήν.

2. ‘Εξυπνες αγορές είναι οι αγορές που ακολουθούν τις ανάγκες μας κι όχι εμείς τις δικές τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ως καταναλωτές να πέφτουμε με τα μούτρα σε οποιοδήποτε προϊόν βγαίνει στην αγορά, μόνο και μόνο επειδή είναι νέο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι απλά πιο ακριβό και το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό που πάντα αγοράζετε.

3. Είναι αλήθεια ότι ο πειρασμός να αγοράσετε ένα λαχταριστό κέικ από τον φούρνο της γειτονιάς ή να δοκιμάσετε την καινούρια, ευωδιαστή κρέμα σώματος, είναι ακαταμάχητος. Αν όμως ο σκοπός σας είναι να κάνετε οικονομία, τότε επενδύστε σοφά σε home made λιχουδιές, που και λιγότερο κοστίζουν και περισσότερο διαρκούν, ή σε καλλυντικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, όπως ένα scrub σωματος με ζάχαρη και λάδι.

nooz.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως γνωρίζετε κάτι για το τροχαίο της Πέμπτης με θύμα 29χρονο?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 07:00 το πρωί στον δρόμο Λαμίας-Στυλίδας έγινε τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 29χρονο παλικάρι από τη Στυλίδα.

Το τροχαίο συνέβη στο 8ο χλμ. της παλαιάς οδού Λαμίας-Στυλίδας, στο ύψος της ΒΙ.ΠΕ., απέναντι από την αντιπροσωπεία ΕΒΓΑ (Γιαννίτσης).

Ο 29χρονος οδηγούσε το μαύρο Fiat Uno της φωτογραφίας το οποίο από άγνωστη αιτία βγήκε εκτός δρόμου και ανετράπη.

Οι συγγενείς του παρακαλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 6970138957 ή 6980851191

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 27/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Βουβός Θρήνος στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - Η εγκληματικότητα εκτός ελέγχου στην περιοχή της Λοκρίδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-7-2011

Για εγκληματικότητα εκτός ελέγχου στην περιοχή της Λοκρίδας και για αναμενόμενη εξέλιξη, με βάση τα δεδομένα που είχαν επανειλημμένα τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των προκατόχων της στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, με αφορμή και τα τελευταία συμβάντα στην περιοχή, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, με σχετική Επίκαιρη Ερώτησή της, να απαντήσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει στο σημείο που έχει οδηγηθεί κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Τα φαινόμενα εγκληματικότητας με την ένοπλη δράση ομάδων, που αγγίζουν τα όρια του[.....]

οργανωμένου εγκλήματος, έχουν λάβει πλέον πολύ επικίνδυνες διαστάσεις στο νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπως αποδεικνύουν και τα τελευταία συμβάντα. Τα δεδομένα ήταν ήδη γνωστά και είχαν τεθεί υπόψη της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως και των προκατόχων της στην προηγούμενη κυβέρνηση, με κατάθεση – επανειλημμένα – σχετικών ερωτήσεών μου στη Βουλή. Με βάση αυτά τα δεδομένα (της αύξησης και της βαρύτητας της εγκληματικής δραστηριότητας), ήταν όχι απλώς αναμενόμενη, αλλά μαθηματικά βέβαιη η σημερινή εξέλιξη και η διαμόρφωση συνθηκών εκτός ελέγχου, καθώς έχουμε φτάσει στο κρίσιμο σημείο να απειλείται άμεσα όχι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η ζωή των πολιτών. Ωστόσο, η υπάρχουσα υποδομή της ελληνικής αστυνομίας σε στελεχιακό δυναμικό και σε επιχειρησιακά μέσα παραμένει εντυπωσιακά ανεπαρκής έως ανύπαρκτη στην περιοχή της Λοκρίδας. Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο σημείο που έχει οδηγηθεί σήμερα και για την προστασία της ζωής των πολιτών;»

Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Σταϊκούρας - Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 26 Ιουλίου 2011

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ειδικότερα, αναφέρει στην Ερώτηση:

«Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λαμίας, αποφασίστηκε[.....]

η αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του ίδιου Νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας. Ωστόσο, λόγω των σημαντικών αναγκών που προέκυψαν, στις 25 Ιουλίου εξασφαλίστηκε εσπευσμένα παιδίατρος από άλλη περιοχή, ο οποίος απασχολήθηκε μόνο για εκείνη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα αυτών των συμβάντων, έχει δημιουργηθεί ,εύλογα, ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της εν λόγω κλινικής εν μέσω θερινής περιόδου, κατά την οποία , ως γνωστόν, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παιδιών που χρήζουν φροντίδας. Αξίζει εν τέλει να σημειωθεί, ότι το Νοσοκομείο Λαμίας είναι ένα ίδρυμα που καλύπτει μια εκτενή γεωγραφικά και σημαντική πληθυσμιακά περιοχή χωρίς να υπάρχει περιθώριο για ελλείψεις προσωπικού και τεχνικών μέσων».
Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας, ερωτά πώς προτίθεται ο υπουργός να επιλύσει το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Π.Σ.Ε. - ΕΣΠΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία 26 -07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 27/07/2011 στις 11:30, καλείστε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Σ.Ε. όπου θα γίνει παρουσίαση του ΕΣΠΑ και των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αινιάνων 6 στη Λαμία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

26 Ιουλίου 2011

Χειροπέδες σε οφειλέτες από 1η Αυγούστου 2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στη φυλακή κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι χρωστάνε στην εφορία. Αυτόφωρο για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ. Άμεσα ειδοποιητήρια στους οφειλέτες. Ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν τον έλεγχο

Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες, για την επιβολή ποινών φυλάκισης σε όσους οφειλέτες χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω στην εφορία.

Οι πληροφορίες για αυστηρές ποινές σε οφειλέτες, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία είχαν προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Από 1 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Γι' αυτό το λόγο, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Σε διαφορετική περίπτωση θα[.....]

υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

Τι θα ισχύει από τον Αύγουστο

Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα αν επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

* Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

* Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

* Για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το υπουργείο Οικονομικών όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα αναθέσει σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν αρχικά από 10.000 μεγαλοφειλέτες.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 26/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΒΟμάστορες - Πρόσκληση σε Διοικητικό Συμβούλιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καμένα Βούρλα 25-7-2011
Αρ. Πρωτ.: 53
Θέμα: Πρόσκληση σε Διοικητικό Συμβούλιο.
Προς: Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου
Κοιν: Τα μέλη του συλλόγου

Σύμφωνα με το Καταστατικό αρ.15 ο Πρόεδρος, καλεί τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του
Συλλόγου μας την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 στις 21:00 στα Καμένα Βούρλα και στο καφενείο
Γουλιώτη, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Επικύρωση πρακτικού υπ'αρ. 21/28-6-2011.
Έγκριση Νέων Μελών.
Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου.
Έγκριση προϋπολογισμού 2011.
Διάφορα θέματα.

Με εντολή Προέδρου
O Γεν. Γραμματέας
Κων/νος Ανεστόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

25.7.2011

Νέα ερώτηση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο για την πρόσφατη υπουργική απόφαση που καλύπτει την καταστροφική αλιεία

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος για την παραβίαση από την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ε.Κ.1967/2006 που απαγορεύει την αλιεία με μηχανότρατα σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ακτές. Τα αλιευτικά εργαλεία της μηχανότρατας σύρονται στο βυθό και καταστρέφουν την υποθαλάσσια βλάστηση και τα σημεία αναπαραγωγής των ψαριών.

Για το ίδιο θέμα είχε κατατεθεί ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου και τον προηγούμενο μήνα, με αφορμή την[.....]

υπουργική απόφαση ΦΕΚ 776 Β/ 6-5-2011. του τ. υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη. Με την τελευταία επιτρέπεται έμμεσα η αλιεία με μηχανότρατα σε απόσταση μέχρι 1 ναυτικό μίλι από τις ακτές, 33% δηλαδή εγγύτερα σε σχέση με την απόσταση του 1,5 ναυτικού μιλίου που προβλέπει ως ελάχιστο όριο ο κανονισμός.

Στη νέα ερώτησή του ο Μιχ. Τρεμόπουλος επισημαίνει ότι η ελληνική διοίκηση ορίζει για τη μισή σχεδόν ελληνική ακτογραμμή εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Επικαλείται σχετικά έρευνα της οργάνωσης ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ- Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας που υπολογίζει σε 45% το ποσοστό εξαιρέσεων των ελληνικών ακτών. Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σχεδόν ολόκληρο το Ν. Αιγαίο ( Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ικαρία ,Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη και Β. Κρήτη) αλλά και τον Σαρωνικό και άλλες περιοχές.

Πρόσφατα μάλιστα, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των σκαφών με δίκτυα τράτας -μηχανότρατες) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση. Δηλώνοντας πλήρως αντίθετοι στο όριο του 1,5 ν.μ. από την ακτή ανεξάρτητα από το υποθαλάσσιο βάθος και αμφισβητώντας έτσι τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, ζητούν έμμεσα την επαναφορά παλαιότερων υπουργικών αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας που επέτρεπαν το ψάρεμα με μηχανότρατα μέχρι 1 ν.μ. από την ακτή και μέχρι 50 μέτρα βάθος, οδηγώντας σε πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Οι φυσικοί πόροι της αλιείας είναι απαράδεκτο να θυσιάζονται σε κοντόφθαλμα πελατειακά συμφέροντα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η επιμονή των κυβερνήσεων, πρώτα της Νέας Δημοκρατίας και τώρα του ΠΑΣΟΚ, να αρνούνται στην πράξη την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και περιορισμών, οδηγεί να συνεχίζονται οι αλιευτικές πρακτικές από τις μηχανότρατες που καταστρέφουν το βυθό, υποβαθμίζουν τις παράκτιες ζώνες και δεν επιτρέπουν την αναπαραγωγή των ψαριών και την αναγέννηση των ιχθυοαποθεμάτων στις θάλασσές μας. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την ελάχιστη απόσταση, θα έπρεπε να θεσπίσουμε εμείς ανάλογη εθνική νομοθεσία. Το μέλλον της αλιείας μπορεί να είναι μόνο η ήπια παράκτια αλιεία, που χρειάζεται αυστηρούς και δίκαιους κανόνες για όλους, προστατευόμενες περιοχές ως καταφύγια των ψαριών για αναπαραγωγή, τερματισμό της σκανδαλώδους και παράνομης εύνοιας των κομμάτων εξουσίας προς τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της καταστροφικής αλιείας που αξιώνουν να λεηλατούν όσο γίνεται ευρύτερες περιοχές».

Για κάθε πληροφορία: Σπύρος Ψύχας 6974 510976

Σημείωση για τους συντάκτες: Η μελέτη που επικαλείται ο Μ. Τρεμόπουλος στην ερώτησή του: http://www.archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/1657/xmview/2/Default.aspx

(ακολουθούν τα κείμενα των δύο ερωτήσεων του Μιχάλη Τρεμόπουλου)

Θέμα: Παρεκκλίσεις στο Μεσογειακό Κανονισμό για τη Μηχανότρατα στην Ελλάδα

Υπουργική Απόφαση ορίζει για μεγάλο μέρος της επικράτειας, όπως για όλο το Ν. Αιγαίο, το 1 μίλι από τις ακτές ως απόσταση όπου θα μπορεί να εργάζεται το αλιευτικό εργαλείο Τράτα Βυθού (Μηχανότρατα). Ο Μεσογειακός Κανονισμός , επιβάλλει τριών ειδών υποχρεώσεις στα κράτη μέλη: τεχνικά μέτρα που αφορούν τη χρήση των αλιευτικών εργαλείων (π.χ. ελάχιστες αποστάσεις από την ακτή, ελάχιστη διάμετρος διχτυών, κ.α.), θέσπιση εθνικών διαχειριστικών σχεδίων και θεσμοθέτηση νέων θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών που συμβάλλουν στην ανάκαμψη των αλιευμάτων και της αλιείας. Δυνατότητες παρέκκλισης προβλέπονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και διαδικασίες, που περιλαμβάνουν προηγούμενη έγκριση συνολικού διαχειριστικού σχεδίου βασισμένου σε σαφή επιστημονική τεκμηρίωση, ενώ τυχόν παρεκκλίσεις θα πρέπει να αφορούν συγκεκριμένες περιοχές και αλιευτικά σκάφη.

Όσο γνωρίζουμε καμία επίσημη μελέτη δεν έχει εκπονηθεί για την τεκμηρίωση τυχόν αποκλίσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη συλλογή αλιευτικών δεδομένων σε επίπεδο επικράτειας. Για το θέμα της μηχανότρατας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποστείλει το 2010 σχετικές επιστολές προς τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας την καταστρατήγηση της κοινοτικής νομοθεσίας, καταλήγοντας σε τελική προειδοποιητική επιστολή στις αρχές του έτους . Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Επιτροπή θα κινούσε διαδικασία παράβασης, που προβλέπει παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Η πρόσφατη Υπουργική απόφαση που ορίζει ότι το καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο της Μηχανότρατας μπορεί να αλιεύει στο 1 μίλι από τις ακτές, συνάδει με τις δεσμεύσεις του Μεσογειακού Κανονισμού;

2. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης γι΄ αυτή την παρέκκλιση έχει την απαιτούμενη επιστημονική τεκμηρίωση που να τη δικαιολογεί;

3. Αν όχι, τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει προς συμμόρφωση της Ελλάδας με το Μεσογειακό Κανονισμό;

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄776/6-5-2011

Council Regulation (EC) 1967/2006 of 21 December 2006

http://ec.europa.eu/fisheries/news_and_events/press_releases/230610/index_en.htm

Θέμα: Μη εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006 για τη μέση αλιεία

Για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1967/2006 η ελληνική διοίκηση εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση Υ.Α. 9131/4-1-2011 του τέως υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννη Διαμαντίδη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 776/Β/6-5-2011 σε αντικατάσταση της Υ.Α. 164198/03-03-2008 του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντού. Με βάση τη νέα Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται η χρήση δικτύων τράτας σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ν.μ. από τις ακτές, πλην όμως θεσμοποιούνται πολλαπλές εξαιρέσεις-παρεκκλίσεις από αυτήν την απαγόρευση.

Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας(1), η ελληνική διοίκηση περιορίζει την εφαρμογή του κανονισμού στο 51% του μήκους της ελληνικής ακτογραμμής. Έτσι, πρακτικά εξαιρεί το 45% της ακτογραμμής και επιτρέπει την αλιεία με μηχανότρατα σε απόσταση μεγαλύτερη του 1 ν.μ.(αντί του προβλεπόμενου 1,5 ν.μ.) σε περιοχές για τις οποίες δεν έχουν γίνει αναλυτικές επιστημονικές γνωμοδοτήσεις ώστε να τεκμηριώνεται η οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006.

Η μη εναρμόνιση, στην πράξη και με πλάγιους τρόπους, της ελληνικής νομοθεσίας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1967/2006 θα συνεχίζει να επιτρέπει αλιευτικές πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν την παράκτια ζώνη και δεν επιτρέπουν την αναγέννηση των ιχθυοαποθεμάτων και την αναπαραγωγή των ψαριών.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Α. Πώς προτίθεται να διαχειριστεί τη μη εναρμόνιση στην πράξη της ελληνικής νομοθεσίας με τον Ε.Κ. 1967/2006;

Β. Πώς ελέγχεται η εφαρμογή της Ε.Κ. 1967/2006 σε σχέση με τη θεσμοποίηση εξαιρέσεων και παρεκκλίσεων από την απαγόρευση του 1,5 ν.μ. χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση;

(1) http://www.archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/1657/xmview/2/Default.aspx

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - Επίκαιρη ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό για την Παιδιατρική Κλινική

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-7-2011

Στη βουλή φέρνει και πάλι το πρόβλημα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, με νέα επίκαιρη ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Λαμίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής λόγω έλλειψης διαθέσιμων γιατρών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις για[.....]

επίλυση του προβλήματος στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής, που είχε δώσει στη βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας σε προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου στις 21 Φεβρουαρίου 2011, φαίνεται ότι το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά οδηγούμαστε και σε κλείσιμο της Κλινικής. Οι επιπτώσεις μάλιστα από το κλείσιμο της Παιδιατρικής επεκτείνονται και στη Μαιευτική Κλινική.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να αποτρέψει το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής»

Διαβάστε περισσότερα...

25 Ιουλίου 2011

Ο Βιολογικός καλά δουλεύει, αν σταματήσουμε και εμείς τις παρανομίες μπορεί να δούμε κάποια στιγμή καθαρή θάλασσα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για όσους δεν γνωρίζουν, στα Καμένα Βούρλα, εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός.
Όπως καταλαβαίνετε, τα λύματα από τα σπίτια, μέσω ενός κλειστού κυκλώματος σωληνώσεων, διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, που μετά και από την κατάλληλη επεξεργασία, παράγεται απλό νεράκι του θεού και μικρή ποσότητα λυματολάσπης που καταλήγει στον ενδεδειγμένο χώρο με ευθύνη του Δήμου μας.
Όλα ωραία και όλα καλά θα μου πείτε, τα γνωρίζουμε όλοι μας αυτά, και έχουμε διαπιστώσει και τα πρώτα αποτελέσματα. (πιο καθαρή θάλασσα, όχι μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας).

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιτήδειοι μηχανικοί – μάστορες – εργολάβοι κλπ, όταν συνδέουν το σύστημα της αποχέτευσης των σπιτιών και των πολυκατοικιών με το κεντρικό σύστημα μεταφοράς λυμάτων προς τον βιολογικό, ΔΕΝ κάνουν σωστά την δουλειά τους, και δεν τηρούν τα προβλεπόμενα ώστε να υπάρχει πλήρης στεγανότητα με αποτέλεσμα τα λύματα να συνεχίζουν να μολύνουν την θάλασσα και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Πάμε να το πάρουμε από την αρχή το θέμα για να καταλάβουμε όλοι.

Παλιά, όλοι μας είχαμε βόθρο. Οι περισσότεροι δε από εμάς, δεν είχαμε στεγανό βόθρο, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των λυμάτων πήγαινε στο χώμα και στην συνέχεια στην θάλασσα και στο νερό που πίνουμε.
Μετά, έρχεται ο Δήμος, φτιάχνει Βιολογικό, και δίνει τις προδιαγραφές σύνδεσης με το δίκτυο λυμάτων, και μας υποχρεώνει (και πολύ σωστά κάνει) να καταργήσουμε τον παλαιό βόθρο (που δεν είναι στεγανός) και να συνδεθούμε κατευθείαν στο δίκτυο λυμάτων.

Σε κάποιος περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει κλίση, ώστε να πηγαίνουν μόνα τους (τα λύματα) και πρέπει να μπει αντλία (για να τα σπρώχνει), μας υποχρεώνει ο δήμος (και πάλι μπράβο του) να φτιάξουμε ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι (καταργεί και πάλι τον παλαιό βόθρο) και μέσω των αντλιών στέλνουμε τα λύματα μας στον προορισμό τους (στον βιολογικό).

Και πάμε τώρα στο πρόβλημα.
Κάποιοι εργολαβίσκοι, για να αποφύγουν το κόστος του να φτιάξουν ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι, χρησιμοποιούν τον ήδη υπάρχον βόθρο, και τοποθετούν τις αντλίες εκεί μέσα (στον παλαιό βόθρο) που δεν είναι στεγανός και τα λύματα συνεχίζουν να καταλήγουν στην θάλασσα και στο νερό που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Για κάτσε ρε φίλε !!! ο Βόθρος δεν είναι στεγανός !!! τα λύματα θα συνεχίσουν να μολύνουν το περιβάλλον. Κάνεις έγκλημα το ξέρεις???
Για να κονομήσεις εσύ δηλαδή λίγα λεφτά παραπάνω, καταδικάζεις όλους εμάς να πίνουμε αλλά και να κολυμπάμε σε λύματα ????

Έχουμε φωτογραφία από τον παλαιό βόθρο πολυκατοικίας που έγινε παρανομία, και δεν φτιάχτηκε ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι, και απαιτούμε (όλοι μας νομίζω) να επιδιορθωθεί η κακοτεχνία, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να καταγγείλουμε το γεγονός στις αρμόδιες αρχές.

Και για να το πάω παρακάτω, θα καταγγείλουμε και τον αρμόδιο από την δημοτική αρχή που προχώρησε στη σύνδεση μετά την σχετική αυτοψία που έγινε προ της σύνδεσης.

Δεν μπορεί, μερικοί στο όνομα του κέρδους να πηγαίνουν τα Καμένα Βούρλα πίσω ολοταχώς (το ξανά έγραψα πρόσφατα αυτό)

ΥΓ Μην ξεχάσω, μια ερώτηση θέλω να κάνω στους αρμοδίους.
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον Βιολογικό, νομιμοποιείται να κάνει νέες συνδέσεις ??
Δεν στέκομαι τόσο ‘στο γράμμα’ της σύμβασης αλλά στο ηθικό και τυπικό του πράγματος
(αναφέρομαι στις ‘μη άρτιες’ τεχνικές εγκαταστάσεις, για να το πω πιο sic).

Φιλικά ο Blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ‘σέντρα’ 25/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Και η καταπάτηση αιγιαλού καλά κρατεί …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Kαταπάτηση αιγιαλού


Εφημερίδα 'σέντρα'

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελένη Βιτάλη στη 'ΧΩΡΑ' – ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το Φεστιβάλ Οίτης υποδέχεται την Ελένη Βιτάλη


ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ – ΧΩΡΑ – ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Η Ελένη Βιτάλη, η ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, επανέρχεται στις καλοκαιρινές συναυλίες με μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στο Φεστιβάλ Οίτης στη Χώρα στα Λελέικα Υπάτης, 15 χλμ. από την πόλη της Λαμίας, με μια μουσική παράσταση με τον Αρμένιο μουσικό Haig Yazdjian. Αγαπημένα τραγούδια, ανατολίτικες μελωδίες, εξαιρετικοί μουσικοί.

Η μουσική πανδαισία, που με πολύ μεράκι και αγάπη έχει επιμεληθεί με τον[.....]

Haig Yazdjian, μας μεταφέρει από τη Δύση στην Ανατολή μέσω της Ελλάδας του χθες και του σήμερα. Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί πάνω σε ανατολίτικες, δυτικές και παραδοσιακές μελωδίες και επιτυχίες - σταθμοί από το προσωπικό της ρεπερτόριο είναι ένα μέρος της παράστασης… Στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη και του Haig Yazdjian τραγουδά η Μυρτώ Ναούμ, μια νέα ερμηνεύτρια που από την πρώτη στιγμή μας κέρδισε. Καθαρή, δυνατή φωνή, με πολύ καλές ερμηνείες.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ VIDEO SPOT SEVEN ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Πληροφορίες στο 22310 51075, στο www.xwra.gr και στο Facebook ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΑ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 15 ΕΥΡΩ - ΤΙΜΗ ΠΟΡΤΑΣ 20 ΕΥΡΩ

paratiritisfthiotidas.gr

Διαβάστε περισσότερα...

24 Ιουλίου 2011

Δεν λειτουργεί το site με το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης του Μαλιακού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συγκεκριμένα
ο σταθμός της Γλύφας έχει να ενημερωθεί από 5 Μαρτίου
των Καμένων Βούρλων δεν λειτουργεί από 17 Μαρτίου
του Αγίου Κωνσταντίνου από 10 Απριλίου
ενώ σωστά λειτουργούν οι σταθμοί παραλίας Ραχών, Στυλίδας και Αρκίτσας.

Να υπήρχε δυσλειτουργία για 1 – 2 – 3 ημέρες να πούμε εντάξει, τα συστήματα χαλάνε κιόλας, αλλά να είναι εκτός λειτουργίας για 4 μήνες αυτό δείχνει εγκατάλειψη.

Ποιος είναι o ‘αρμόδιος’ ?? ποιος έχει την ευθύνη της σωστής λειτουργίας?

Click εδώ για να επισπευτείτε το site, δείτε και την φωτογραφία για του λόγου το αληθές.

Διαβάστε περισσότερα...

23 Ιουλίου 2011

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, από τις 21.00 μέχρι τη 1.00 θα κλείσει η κεντρική οδός Γερασίμου Βασιλειάδη από το κατάστημα «Πέτρινο» έως το κατάστημα «Camino».

Παρακαλείσθε για την κατανόηση σας ως προς την σήμανση αυτού του δημοτικού δρόμου καθώς επίσης και για την συμμόρφωση σας.

Το μέτρο αυτό της πεζοδρόμησης, θα συνεχιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και σε αυτή την ημέρα, δηλ. κάθε Σάββατο.

Από το site του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 23/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

22 Ιουλίου 2011

Χρήματα και χρόνο έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η χώρα μας θα μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ

Οι δεκαέξι εταίροι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τριάντα μεγάλες τράπεζες συμφώνησαν χθες στην Βρυξέλλες να συνδράμουν αποφασιστικά την Ελλάδα, δίδοντας της χρήματα και χρόνο για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

Συγκεκριμένα οι μεν χώρες του ευρώ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να δανείσουν εκ νέου την Ελλάδα, με μειωμένα επιτόκια και μεγαλύτερους χρόνους απόσβεσης των δανείων, ενώ οι τριάντα τράπεζες (εκ των οποίων 20 ευρωπαϊκές και πέντε ελληνικές) δέχθηκαν επί της ουσίας να θυσιάσουν περίπου το 20% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, ευελπιστώντας φυσικά να σώσουν το 80%.

Κατά τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου η Ελλάδα θα[.....]

μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ, ως το 2014. Ισως δε και περισσότερο αν ενεργοποιηθεί ο ευρωμηχανισμός σταθερότητας και αρχίσει να αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα στις τρέχου σες, μειωμένες, τιμές τους.


Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προχώρησε σε επιλεκτική στάση πληρωμών και το μείζον ερώτημα που πλέον τίθεται είναι αν θα δικαιωθούν όλοι όσοι, με πρώτους τους Γερμανούς, υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα αυτό θα είναι άνευ σημασίας και ότι οι αγορές σύντομα θα εκτιμήσουν θετικά τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Καλού κακού πάντως οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να παράσχουν κάποιες εγγυήσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ακόμη και αν υποβαθμισθούν περαιτέρω από τους οίκους αξιολόγησης, ικανοποιώντας έτσι μια βασική απαίτηση του κ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Οι περισσότεροι αρμόδιοι παράγοντες βεβαίωναν πάντως χθες ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας, αν τελικώς συμβεί, θα αρθεί σε λίγες μέρες. Βεβαίωναν επίσης ότι αποκλείεται να τεθεί θέμα ενεργοποίησης των λεγόμενων CDS (δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου).Επί του θέματος αυτού ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός, ο ISDA, θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα.

Ειδικότερα η χθεσινή σύνοδος κορυφής αποφάσισε ότι για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας ως το 2014 θα απαιτηθούν περί τα 160 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 109 δισ θα έλθουν από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ενώ τα υπόλοιπα 51 δις ευρώ θα είναι ο οβολός του ιδιωτικού τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α) συμφώνησε χθες «εθελουσίως», είτε να επιμηκύνει ως και 40 χρόνια τα χρονικά όρια απόσβεσης των δανείων που έχει παράσχει στην Ελλάδα, είτε να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ως το 2014 θα δανείσει στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξεως των 50 δις ευρώ, ενώ με ορίζοντα δεκαετίας το συνολικό ποσό θα είναι της τάξεως των 135 δις ευρώ.

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής:

Οι αποφάσεις της χθεσινής συνόδου κορυφής ήταν το αποτέλεσμα δεκάωρων διαβουλεύσεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Στο τέλoς κατέληξαν σε ένα κείμενο όπου αναφορικά με την Ελλάδα σημειώνουν τα εξής:

« Οι αρχηγοι κρατών και κυβερνήσεων επικροτούμε τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, καθώς και τη νέα δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης, η οποία θεσπίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για πρωτοφανείς, αλλά αναγκαίες προσπάθειες προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη πορεία οικονομικής ανάπτυξης.

Συνειδητοποιούμε τις προσπάθειες που απαιτούν τα μέτρα προσαρμογής για τους Έλληνες πολίτες και είμαστε βέβαιοι ότι οι θυσίες αυτές είναι αναγκαίες για την οικονομική ανάκαμψη και θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα και ευημερία της χώρας.

Συμφωνούμε να στηρίξουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και, από κοινού με το ΔΝΤ και την εθελοντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, να καλύψουμε πλήρως το χρηματοδοτικό έλλειμμα. Η συνολική επίσημη χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 109 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό θα σχεδιαστεί, κυρίως με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες προθεσμίες λήξεως, ώστε να βελτιώσει αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τις δυνατότητες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας. Καλούμε το ΔΝΤ να συνεχίσει να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος και ως μέσο χρηματοδότησης σκοπε ύουμε να χρησιμοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την επόμενη εκταμίευση. Θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την αυστηρή υλοποίηση του προγράμματος με βάση την τακτική αξιολόγηση από την Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αποφασίσαμε να επιμηκύνουμε την προθεσμία λήξεως των μελλοντικών δανείων του EFSF προς την Ελλάδα, κατά το μέγιστο δυνατό διάστημα, από τα ισχύοντα 7,5 έτη σε τουλάχιστον 15 έτη και σε 30 χρόνια κατ' ανώτατο όριο με περίοδο χάριτος 10 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξασφαλίσουμε την κατάλληλη παρακολούθηση του προγράμματος. Θα παράσχουμε δάνεια του EFSF με επιτόκια δανεισμού ισοδύναμα με τα επιτόκια του Μηχανισμού για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών (επί του παρόντος ) 3,5%), ώστε να πλησιάσουμε το κόστος χρηματοδότησης του EFSF, χωρίς να κατέλθουμε κάτω από αυτό. Αποφασίσαμε επίσης, να παρατείνουμε σημαντικά τις προθεσμίες λήξεως του υπάρχοντος ελληνικού μηχανισμού. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνοδεύεται από μηχανισμό που διασφαλίζει κατάλληλα κίνητρα για την εκτέλεση του προγράμματος.

Ζητούμε την υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής οικονομικής μεγέθυνσης και επενδύσεων στην Ελλάδα. Επικροτούμε την απόφαση της Επιτροπής να συστήσει ειδική ομάδα, η οποία θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διοχετευθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων προς την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική μεγέθυνση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατάρτιση. Θα κινητοποιήσουμε πόρους και θεσμούς της ΕΕ, όπως η ΕΤΕπ, προς τον σκοπό αυτό και θα δώσουμε νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν αμέσως όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να παράσχουν έκτακτη τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση για τη σχετική πρόοδο τον Οκτώβριο.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει επιδείξει προθυμία να υποστηρίξει την Ελλάδα εθελοντικά, αξιοπ οιώντας διάφορες δυνατότητες προς περαιτέρω ενίσχυση της γενικής βιωσιμότητας. Η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται σε 37 δισ. ευρώ. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. Εν ανάγκη θα παράσχουμε επαρκείς πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα:

Όσον αφορά τη γενική προσέγγισή μας για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η περίπτωση της Ελλάδας απαιτεί μια λύση έκτακτου και μοναδικού χαρακτήρα.

Όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης επαναλαμβάνουν επισήμως την ακράδαντη αποφασιστικότητά τους να τιμήσουν πλήρως την οικεία κρατική υπογραφή τους, καθώς και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικ ές συνθήκες και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ υποστηρίζουν πλήρως την αποφασιστικότητα αυτή, καθώς η αξιοπιστία όλων των κρατικών υπογραφών τους συνιστά ουσιαστικό στοιχείο για την εξασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης».

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου

Tην απόλυτη ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ευρώ για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου.

«Πριν από 18 μήνες, όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος του προβλήματος που ανάγκασε την κυβέρνηση της ΝΔ να φύγει, επιδοθήκαμε σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια, στο εσωτερικό και μία συνεχή, σκληρή διαπραγμάτευση στο εξωτερικό, να αποτρέψουμε αυτό που οι περισσότεροι τότε θεωρούσαν αναπόφευκτο. Να μη ζήσει η χώρα μας και η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μίας χρεοκοπίας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.
«Διαπραγματευτήκαμε από την πρώτη στιγμή βάσει σχεδίου» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος συμπύκνωσε ως εξής τις αποφάσεις της συνόδου κορυφ ής.:

1. Διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την πλήρη απόδοση του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

2. Τίθεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, με στόχο την όσο γίνεται ταχύτερη επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

3. Διασφαλίζονται μέχρι και το 2020 οι δανειακές ανάγκες της χώρας ως προς το εμπορεύσιμο μέρος του χρέους (μη εμπορεύσιμο θεωρείται, εν προκειμένω, αυτό που βρίσκεται στην κατοχή κεντρικών τραπεζών, χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ).

4. Επιτυγχάνεται ο διπλασιασμός της μέσης διάρκειας του συνόλου του ελληνικού δημοσίου χρέους (από τα 6,5 στα 13 χρόνια).

5. Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους για τα επόμενα 40 χρόνια σταθεροποιείται σε επίπεδα κατώτερα του 5%, δηλαδή επίπεδα π ολύ ευνοϊκότερα από αυτά που ισχύουν στην αγορά.

6. Εισάγεται μηχανισμός επαναγοράς του δημοσίου χρέους στη δευτερογενή αγορά μέσω του ευρωμηχανισμού σταθερότητας EFSF.

«Αυτά σε συνδυασμό με την ανταλλαγή υπαρχόντων ομολόγων με νέα τριακονταετή, διασφαλίζει ήδη τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 26,1 δις , ή 12% του ΑΕΠ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «ο μηχανισμός επαναγοράς είναι ανοιχτός και σε άλλα κεφάλαια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για επαναγορά χρέους».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παροχή εγγύησης στον ιδιωτικό τομέα για την επιμήκυνση του χρέους κατά 30 χρόνια, αυξάνει μεν ονομαστικά το ακαθάριστο χρέος, επιτρέπει όμως να μειωθεί το καθαρό χρέος που είναι κρίσιμο για τη βιωσιμότητά του.

«Ο ιδιωτικός τομέας διατηρεί τη συμμετοχή του στο ελληνικό δημόσιο χρέος μέχρι και το 2020, ενώ επιμηκύνει τα λήγοντα στο διάστημα αυ τό ομόλογα που κατέχει κατά 30 χρόνια» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους γίνεται με τρόπο απολύτως ασφαλή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Και αυτό, όπως ανέφερε, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, διότι διασφαλίζεται πλήρως η παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία με απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με εγγύηση του ευρωμηχανισμού οικονομικής σταθερότητας (EFSF) στο μεταβατικό διάστημα.

Δεύτερον, διότι ενδυναμώνονται κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες.

Τρίτον, διότι τα πρώτα κρίσιμα χρόνια, μέχρι το 2016, ελαφρύνεται το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, καθώς προβλέπεται μειωμένο επιτόκιο.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την επικείμενη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, αυτό θα γίνει πιο απ λό και πιο δίκαιο.

Δηλώσεις υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι «με τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωζώνης έχουμε ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση των ελληνικών τραπεζών, καθώς διασφαλίζεται πλήρως η ρευστότητα τους και καλύπτονται πλήρως οι χρηματοδοτικές τους ανάγκες».

«Πρόκειται για μια αποστομωτική απάντηση σε όσους είχαν επενδύσει σε αξιολόγηση που θα δημιουργούσε προβλήματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε ότι η ευρωζώνη, η ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δίνουν πλήρη κάλυψη και απάντηση, στέλνοντας καθαρό μήνυμα στις αγορές . Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος, που συνιστά θετικό μήνυμα για τον Έλληνα καταθέτη και την πραγματική οικονομία.

"Θέλαμε αυτές τις αποφάσεις για να βάλουμε πάτο στο βαρέλι, καθώς η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος .

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία η ΕΚΤ θα πρέπει να λαμβάνει εγγυήσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για τη συνέχιση της χρηματοδότησης , τόνισε ότι εφόσον υπάρξει κάτι τέτοιο, θα είναι περιορισμένης διάρκειας. Επεσήμανε επίσης, ότι η σημερινή απόφαση έστειλε αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση , διαφάνεια και αποφασιστικότητα στην προστασία του ευρώ, που δέχεται επίθεση στον πυρήνα του και σε χώρες όπως η Ιταλία που καλύπτει το 25% του δημοσίου χρέους της ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά τέλος τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ αντοχής ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι επιδόσεις των 6 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών που καλύπτουν το 90% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν ικανοποιητικές , εξέλιξη η οποία στέλνει πολύ θετικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τους καταθέτες και τις αγορές

tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα...

21 Ιουλίου 2011

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 21/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΣΕ - Δεν θα μειωθεί το ύψος χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία 20 -07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου :
«Με παρέμβασή μας, πετύχαμε να μην μειωθεί το ύψος χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα – Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα»

Σύσκεψη με τους[.....]

επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, με κεντρικό θέμα το ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αναλυτική ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για την εικόνα και την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιούνται από 1ης Ιουλίου από την αιρετή Περιφέρεια και χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς (ΕΣΠΑ) και Εθνικούς πόρους (Συλλογικές Αποφάσεις), εν όψει της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου.

Με μια θετική εξέλιξη για το ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, αφού, μετά από παρέμβασή του στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραϊτη, πραγματοποιείται η κυβερνητική δέσμευση να μην μειωθεί η Εθνική συμμετοχή και συνεπώς και το ύψος της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, αποφεύγονται οι απώλειες πόρων, και το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται στο ίδιο ύψος προϋπολογισμού, χωρίς αναθεώρηση των χρηματοδοτικών του στοιχείων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα στοιχεία του ΠΕΠ και των Συλλογικών Αποφάσεων, αναλύοντας κάθε πρόγραμμα και δίνοντας μια σαφή εικόνα, με ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη, για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων.

Είναι προφανές ότι μετά την πλήρη ανάληψη αρμοδιοτήτων, η αιρετή Περιφέρεια ως φορέας χρηματοδότησης έργων στη Στερεά Ελλάδα, αποτυπώνει και αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση, έτσι ώστε με συνεκτικό προγραμματισμό και διαφάνεια να προχωρήσει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων σε όλη την Περιφέρεια, αξιοποιώντας στο έπακρο όλους τους διαθέσιμους πόρους.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τους επικεφαλής των πολιτικών παρατάξεων, ως προκαταρκτική ενημέρωση εν όψει του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα συζητήσουμε για το ΕΣΠΑ, τα Ειδικά Αναπτυξιακά και τις άλλες Συλλογικές Αποφάσεις.» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας : «Συνεπείς στη δέσμευσή μας για διαφάνεια, επιδιώκουμε να έχουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μια καθαρή εικόνα για τα προγράμματα χρηματοδότησης, έτσι ώστε με συγκεκριμένα στοιχεία και ρεαλιστικές παραμέτρους να υλοποιήσουμε χρήσιμα και αναγκαία έργα για τη Στερεά Ελλάδα. Στόχος μας είναι να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους. Ήδη ξεκινάμε, με το θετικό γεγονός ότι στη Στερεά Ελλάδα δεν θα μειωθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, όπως πρόκειται να συμβεί στα άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ένα θετικό γεγονός, το οποίο εξελίχθηκε μετά από παρέμβασή μου στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, με τεκμηριωμένα στοιχεία για δίκαιη αντιμετώπιση της Περιφέρειάς μας που είναι στο Στόχο 2. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται, αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, να μην περικοπούν πόροι για τη Στερεά Ελλάδα. Τώρα πρέπει να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα όλων – Περιφέρειας, Δήμων και φορέων – για να αποδείξουμε πως είμαστε ικανοί να απορροφήσουμε κονδύλια και να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - Γιά την χρηματοδότησητων των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-7-2011

Το ζήτημα του αποκλεισμού των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αποθεματικό Απροβλέπτων θέτει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, ζητώντας να υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση, ειδικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργείου σας για τη[.....]

χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων της χώρας από το Πρόγραμμα Αποθεματικό Απροβλέπτων αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ωστόσο, από το Πρόγραμμα αυτό εξαιρούνται χιλιάδες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, τη στιγμή που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, λόγω της άδικης ένταξης της Περιφέρειάς μας στο στόχο 2, όπως επισημαίνει και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Για το λόγο αυτό,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Εάν θα υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια ή ανάλογα χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.»

Διαβάστε περισσότερα...

20 Ιουλίου 2011

Προσοχή στις φωτιές – Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


gscp.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αγιος Σεραφείμ video

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Άγιος Σεραφείμ, όμορφο χωριό που βρίσκεται στα παράλια του Μαλιακού κόλπου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Καμένα Βούρλα (προς Λαμία), και έχει 1000 περίπου κάτοικους.


agiosserafimnews blog

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 20/7/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Ραντεβού σήμερα στα Καμένα Βούρλα τα "Δεν πληρώνω" της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πάνε για καφέ στο 'Πρόβα'


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

18 Ιουλίου 2011

Προσοχή ανοίγουν αυτοκίνητα λουομένων...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θρασύτατα κλεφτρόνια χτύπησαν και στο Ασπρονέρι

Απανωτά είναι τα κρούσματα διαρρήξεων σε αυτοκίνητα λουομένων και σε παραλίες της Φθιώτιδας. Μετά τη Σκάλα Αταλάντης σειρά είχε η παραλία στο Ασπρονέρι, όπου το απόγευμα της Παρασκευής διέρρηξαν 5 αυτοκίνητα στο ίδιο σημείο.
Μάλιστα οι θρασύτατοι δράστες χτύπησαν σε δυο δόσεις. Άνοιξαν πρώτα 3 αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την αστυνομία στο σημείο. Όταν οι αστυνομικοί μετά τα διαδικαστικά αποχώρησαν, οι κλέφτες επανήλθαν και άνοιξαν και άλλα 2 αυτοκίνητα.

Συνήθως σπάνε ένα πλαϊνό τζάμι και αρπάζουν ό,τι βρουν μέσα στο αυτοκίνητο.

Για να μη σας βγει ξινό το μπάνιο λοιπόν, μην αφήνετε σε κοινή θέα μέσα στο αυτοκίνητο ούτε τσάντες, ούτε πορτοφόλια, αλλά ούτε και ρούχα, αφού ψάχνουν για χρήματα.

LamiaReport

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΣΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία 18 -07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 20/07/2011, καλείστε στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά όπου στις 11:30 θα γίνει συνάντηση με τους επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και ενημέρωση από τη Διαχειριστική Αρχή για το ΕΣΠΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Καμένα Βούρλα: Γεμάτες οι παραλίες, κόντρα για την πεζοδρόμηση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στα ύψη έχει ανέβει η θερμοκρασία και οι πολίτες αναζήτησαν ανάσες δροσιάς στις παραλίες. Τα Καμένα Βούρλα ήταν κατάμεστα από κόσμο που έσπευσε να δροσιστεί.
Στο μεταξύ, τους επιχειρηματίες της περιοχής. απασχολεί το θέμα της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αντιδρούν λέγοντας πως δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές για να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Το Video από το Star Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα...