30 Ιουνίου 2011

Σχετικά με το άρθρο 'Τολμηρή καινοτομία στα Καμένα Βούρλα'

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από σχολιασμό αναγνώστη

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, κάτι που χρόνια ακούγεται. Καλό θα ήταν βέβαια, να υπάρχει η σχετική σήμανση, προβλεπόμενοι χώροι παρκαρίσματος στα πέριξ του "πέτρινου" προς τα επάνω και στο X-RAY προς το νεκροταφείο και διάθεση από όλους.
Ας είναι η αρχή ενός νέου σχεδιασμού που εν' ολίγοις θα ήταν:

Α) Κανονική πεζοδρόμηση με πλάκες από το πέτρινο ως το X-RAY
Β) "Τράβηγμα" του (παράνομου) κάτω μέρους των μαγαζιών κάνοντας τα πλέον ενιαία έως το σημείο του σημερινού παραλιακού πεζοδρομίου που θα σταματά σε κολονάκια και δεντράκια
Γ) Μιας και θα διαμορφωθεί ξανά ο εξωτερικός χώρος των καταστημάτων να γίνει πιο ομοιόμορφος και όχι αυτό το πανηγύρι κακογουστιάς και ΚΙΤΣ που υπάρχει σήμερα
Δ) Στην θέση του σημερινού κάτω πεζοδρομίου θα υπάρχει στενός μονόδρομος μονής κατεύθυνσης προς Λαμία για οχήματα τροφοδοσίας και κυκλοφορία (ως τις 21:00 το καλοκαίρι. Α και χωρίς χώρο για πάρκινγκ!!!
Ε) Έτσι επιτέλους, ο πεζόδρομος που υπάρχει και κρύβεται από καρεκλοτράπεζα, θα αναδειχθεί, να εμφανιστεί και θα είναι διαθέσιμος για βολτίτσα στην παραλία. Παιδάκια, καροτσάκια, ηλικιωμένοι στα παγκάκια, παγωτάκι στην θάλασσα... Άντε εγώ θα τα λέω;;;;

Έτσι μεταξύ άλλων θα αναδειχθεί ο πανέμορφος παραλιακός δρόμος και θα τονωθούν και οι εσωτερικοί δρόμοι των Καμ. Βούρλων που τώρα δεν υπάρχουν στον χάρτη (πλην Καρακικέ)

Αλλά και αυτά να μην γίνουν, αυτό και μόνο είναι μια πολύ καλή αρχή...

Φιλικά,
Π. Μπαλτάς

Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικα με την κυκλοφορία μεγαλων φορτηγων στην πολη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Ηθελα να αναφερω το εξης: Μενω στην περιοχη του νεκροταφειου και καθημερινα αρκετα μεγαλα φορτηγα - νταλίκες εισέρχονται μεσα στην πολη και συγκεκριμένα περνουν απο την νεα εισοδο της πολης κανοντας παρα πολυ μεγαλο θορυβο. Δεδομενου οτι ειναι ανηφορικος ο δρομος ο θορυβος ειναι ανυποφορος και ειδικα ωρες κοινης ησυχίας. Γνωριζει καποιος ποιος ειναι υπευθυνος? Γιατι περσι που ειχα ενοχλήσει τον δημο, έλεγε πως υπευθυνη ειναι η τροχαια και η τροχαια ελεγε ο δήμος.υπαρχει καποιος που να γνωριζει που να απευθυνθω??

Γιωργος Α.

Διαβάστε περισσότερα...

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τουλάχιστον 99 πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Στους 49 ανέρχονται οι τραυματίες από την πλευρά των αστυνομικών
«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει η πλατεία Συντάγματος, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια με άγριες συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας καθ' όλη τη διάρκεια της Τετάρτης.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 500 άτομα να δοθούν οι πρώτες βοήθειες μέσα στο πρόχειρο ιατρείο του σταθμού του Μέτρο.

Παράλληλα, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένα άτομο στο «Σωτηρία».

Στους[.....]

49 ανέρχονται οι τραυματίες από την πλευρά των αστυνομικών σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ.

Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ και διαδηλωτές έκαναν λόγο για απρόκλητη χρήση βίας από την αστυνομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αθανασιος Κοκκαλάκης έκανε λόγο για μεμονωμένα ίσως περιστατικά, ενώ υπερασπίσθηκε την επίθεση των ΜΑΤ στο Μετρό.

Αναφερόμενος στις μαρτυρίες για αλόγιστη χρήση χημικών είπε ότι είναι «δήθεν αλόγιστη» και οι αστυνομικοί απαντούσαν στις πέτρες και τις μολότοφ που δέχονται.

Την διενέργεια ΕΔΕ, διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σχετικά με βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να συνομιλούν με αστυνομικούς.

Έγιναν 43 προσαγωγές και 17 συλλήψεις.

Ζημιές προκλήθηκαν σε μηχανήματα ανάληψης μετρητών, τράπεζες, δημόσια κτήρια. Φωτιά ξέσπασε και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, μετά από μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι.

Στο μεταξύ, η πυροσβεστική απεγκλώβισε από το κτήριο της Αγροτικής Τράπεζας επί της Πανεπιστημίου 31, επτά άτομα που βρίσκονταν σε γραφεία στον 6ο και 7ο όροφο, καθώς στο ισόγειο είχε ξεσπάσει φωτιά.

Για λόγους ασφάλειας η διοίκηση του ξενοδοχείου King George ανακοίνωσε την εκκένωση του.


Στο μεταξύ, κλειστές πραμένουν η Αμαλίας , η Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

29 Ιουνίου 2011

Καιρός ... καλός ... αλλά το σαββατοκύριακο με συνεφιά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Καμένα Βούρλα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ ΣΚΑΦΩΝ 2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Από τις 28 Ιουνίου 2011 έως τις 4 Ιουλίου 2011 γίνονται αιτήσεις για θέση στο λιμάνι των Καμένων Βούρλων. Προτεραιότητα έχουν όσοι είχαν κάνει αίτηση για τη θερινή περίοδο του 2010 και έχουν εξοφλήσει το αντίτιμο.
Μαζί με την αίτηση θα συμπληρώνετε και υπεύθυνη δήλωση η οποία είναι υποχρεωτική για την παροχή θέσης.
Όσοι καταλάβουν θέση χωρίς τις παραπάνω διαδικασίες θα θεωρούνται ότι παρανόμως τις κατέλαβαν και θα αποκλειστούν από το δικαίωμα ελλιμενισμού.

Μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση απο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ωρα Ελλάδος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η ώρα της αλήθειας για το Μεσοπρόθεσμο

Υπό τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη και με τα πλήθη των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, διεξάγεται στις 2 μετά το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα εισάγεται στην Ολομέλεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και ο εφαρμοστικός νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Ο εφαρμοστικός νόμος, που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015, ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

"Απόντα" από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος- από το βήμα της Βουλής- τον Α. Σαμαρά, κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου, απευθύνοντας του παράλληλα πρόσκληση για[.....]

συνεργασία στα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων και της φορολογίας.

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος

Ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες ανησυχίες που εκφράστηκαν ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι ο έλεγχος της Βουλής θα είναι διαρκής και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας των συμβάσεων.

Επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατό να γίνουν μεγάλες επιλογές, όπως στη ΔΕΗ, αποσυνδεδεμένες από τη συνολική πολιτική και χωρίς να έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου και να μην ενταχθεί σε αυτόν τον ενεργειακό στόχο».

Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές επέμειναν κυρίως στην ανάγκη να μην επισπευσθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, με το επιχείρημα ότι «δεν μπορείς να πουλάς σε περίοδο ύφεσης δημόσια περιουσία γιατί η τιμή δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Παράλληλα άσκησαν κριτική για την αδυναμία είσπραξης εσόδων κάνοντας λόγο για πολύτιμο πολιτικό χρόνο που χάθηκε ενώ επέμειναν στην ανάγκη διορθωτικών αλλαγών υπέρ αυτών που έχουν αδικηθεί από τα μέτρα.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, επιφυλάχθηκε ωστόσο για ορισμένα άρθρα να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα αξιοπιστίας και ασυνέπεια και χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και αναποτελεσματικά.

«Σοκ και δέος προκαλούν στην ελληνική κοινωνία τα μέτρα που φέρνετε. Η κυβέρνηση σε ένα πρόγραμμα με την ίδια σκληρή συνταγή του Μνημονίου ενσωματώνει πρόχειρες και σκληρές διατάξεις. Το χειρότερο είναι ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας που δυστυχώς δεν θα οδηγήσουν πουθενά παρά μόνο σε νέες θυσίες και σε πιο βίαια μέτρα», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ, Ι. Βρούτσης.

Το ΚΚΕ, δια του του Ν. Καραθανασόπουλου, κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα «πρόθυμα κόμματα», όπως είπε, γιατί συμφώνησαν να συζητηθεί ο εφαρμοστικός νόμος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των δανειστών, και αποχώρησε από την συζήτηση ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση ονομαστικής και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είχε συμφωνήσει η ΝΔ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη.

Αιχμές άφησε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Β. Παπανδρέου, σημειώνοντας δηκτικά: «Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο».

Στο σχόλιο της κ. Παπανδρέου αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Γείτονας, ο οποίος την κάλεσε να μιλά μόνο για τον εαυτό της γιατί ο ίδιος δεν νιώθει ταλαιπωρημένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, κάλεσε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι στις αποκρατικοποιήσεις θα έχει συγκεκριμένη διαδικασία σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για «τσαλάκωμα της Βουλής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έρχεται με ένα νέο πρόγραμμα που συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη συνταγή με ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Έντονο προβληματισμό εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη ότι στο Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας διορίζονται τεχνοκράτες, ενώ θα συμμετέχουν και τρεις από την τρόικα, οι οποίοι, όπως είπε, θα αποκτήσουν πολλές ουσιαστικές αρμοδιότητες για τη διαχείριση του χρέους και δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.

Για «νομικό τραγέλαφο», σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας γης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς.

nooz.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση σκούπα της Αστ.Δνσης Φθιώτιδας!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από lamiafm1.gr

849 άτομα ελέγχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας στο πλαίσιο 24ωρης αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη της εγκληματικότητας . Στην επιχείρηση μετείχαν 53 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 615 έλληνες και 234 αλλοδαποί. Έγιναν επίσης τροχονομικοί έλεγχοι σε 686 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν 198 παραβάσεις, 4 πλημμελήματα, 22 πταίσματα και 172 διοικητικά πρόστιμα.

Προσήχθησαν 7 άτομα και συνελήφθησαν 5 2 αλλοδαποί από την Αλβανία 25 και 29 ετών για παράβαση του νόμου περί[.....]

αλλοδαπών και τρεις έλληνες καταστηματάρχες για παραβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας .
Παρολα αυτά η εγκληματικότητα είναι μεγάλη στο Νομό και κυρίως οι περιπτωσεις κλοπών και ληστειών.Πλέον οι κακοποιοί δεν πτοούνται αν μεσα στα σπιτια - στοχοι βρισκονται μεσα ένοικοι,εισβάλουν και τους ακινητοποιούν και στη συνέχεια με σωματική βία και απειλές,πολλές φορές με πυροβόλα όπλα τους αναγκάζουν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα καθως και τα κλειδιά του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Μοιραία αποδέιχτηκαν τα λάθη πολλών λαμιωτών που τολμησαν να αφήσουν ανασφάλιστα παράθυρα ή πόρτες ή το βράδυ να κοιμηθούν με α νοιχτές μπαλκονόπορτες λογω ζέστης.Οι ληστές που παρακολουθούν για ημέρες σπίτια,δεν διστάζουν να μπούν μεσα και στη χειρότετη περίπτωση να κανουν χρήση όπλων φτάνοντας μεχρι φόνου σε περίπτωση που συναντήσουν αντίσταση η διαπιστώσουν οτι μπορει να απειλουνται και οι ίδιοι.
Η αδυναμία της αστυνομίας ειναι ασφαλώς η περιορισμένη δύναμη σε προσωπικό,η λιτότητα σε υλικοτεχνική υποδομή και η καλοκαιρινη αφαιμαξη προσωπικου για διάδορες τουριστικες περιοχές εκτος Φθιωτιδας φυσικα.η αναπληρωση των κενών με τους δοκιμους αστυφύλακες δεν καλύπτει τις ελλειψεις αυτες επισημαίνουν εκπροσωποι των συνδικαλιστικων φορέων των αστυνομικών της Φθιωτιδας.Παρολα αυτά επιχειρήσεις οπως η τελευταια τονώνουν ηθικα τους πολίτες που εχουν χασει το αισθημα ασφάλειας λογω της πληθώρας των περιστατικών βίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 29/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Ailing Greece Tries National Tag Sale

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

European authorities are leaning on Greece to raise €50 billion through sales of state assets and long-term leases on government land. Some prime pieces on the block:

1. Kamena Vourla campground: A sprawling waterfront property with two hot springs.
2. Mont Parnes casino: The state has a stake in a joint venture with resort operator Hyatt.
3. Athens International Airport: The airport, which opened in 2001, is majority-owned by the state.
4. Hellenikon airport: Hasn't seen flights in years, but not far from central Athens and right on the water. Contains old Olympic arenas.
etc

Διαβάστε περισσότερα από την πηγή αλλά και από το fimotro blog

Διαβάστε περισσότερα...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ελικωνίων Λιβαδειάς διοργανώνει για 31η συνεχή χρονιά «Φεστιβάλ παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού» στις 9 Ιουλίου στο πανέμορφο χωριό του Ελικώνα (16 χιλ. από την Λιβαδειά – σε υψόμετρο 900μ), με βασική επιδίωξη αφενός την διατήρηση – διάδοση της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας στην γνήσια και αυθεντική της μορφή και αφετέρου την ανάδειξη ικανών και ταλαντούχων ερμηνευτών.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 22610 – 23517 / 6972 – 401252 / 6974-422297

Διαβάστε περισσότερα...

28 Ιουνίου 2011

Στις Βρυξέλλες πάει ο Τετριμίδας για τα προγράμματα της ΕΕ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καμένα Βούρλα 27.06.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Τετριμίδας από 28 έως 30 Ιουνίου 2011 με τον «Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Ε.Ο.Ε.Σ. ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» του οποίου μέλος είναι και ο Δήμος Μώλου- Αγίου Κων/νου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να γνωρίσουν οι Δήμαρχοι από κοντά τα όργανα, τις υπηρεσίες της Ε.Ε. και να ενημερωθούν για διάφορα προγράμματα, στα πλαίσια ενός προγράμματος που καταρτίζεται από την Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν λειτουργεί το site του Δήμου μας ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα … το έφαγε και ο γάιδαρος …

Δυσλειτουργίες παρουσιάζει το site του Δήμου μας http://www.mwlos.gr, σήμερα Τρίτη 28/6.

Εκτός του ότι είναι συνήθως μη ενημερωμένο, υπάρχει και πρόβλημα στο να το διαβάσεις κιόλας.
Ρε παιδιά, τα νέα του τόπου και τις εκδηλώσεις τις ‘ανεβάζουν’ μέρες πριν συμβούν και όχι την ίδια ημέρα ή την επόμενη.
Επίσης αν δεν απατώμαι πρέπει να αναρτώνται και οι προσκλήσεις για δημοτικό συμβούλιο κλπ (επίσης μέρες πριν) και όχι να τις μαθαίνουμε από τις εφημερίδες.

Κάτι άλλο… τα νέα τα βάζουν στην αρχή της σελίδας και όχι στο τέλος.

Πότε επιτέλους θα το δει κάποιος σοβαρά αυτό το θέμα?? προφανώς υποτιμάτε το πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των ανθρώπων(και είναι διαρκώς αυξανόμενος) που ενημερώνετε από το Internet (μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια).

Αν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε(δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε), ζητήστε βοήθεια από κάποιον που ξέρει (υπάρχουν αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι που ξέρουν, και μπορούν να βοηθήσουν)

ΥΓ1 Εκείνον το μετεωρολογικό σταθμό που έχετε πάνω από τον δημαρχείο, γιατί δεν τον βάζετε στο site? Για εσάς τον κρατάτε μόνο??
ΥΓ2 Με εκείνο το ασύρματο internet που έχετε γεμίσει τα Καμένα Βούρλα με κεραίες (και καλά κάνατε) πότε θα λειτουργήσει σωστά ?

Φιλικά o Blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρίστε τα οικόπεδα γιατί έρχονται κυρώσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έκκληση του Δήμου για καθαρισμό των οικοπέδων μετά τα απανωτά κρούσματα πυρκαγιών των τελευταίων ημερών

Ποινικές ευθύνες και κυρώσεις θα έχουν οι ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Δημοσθένης Καλαμπαλίκης.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση:

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη των χόρτων σε όλη την έκταση του Δήμου μας.
Το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου[.....]

Λαμιέων, με δικά του μέσα και με την ανάθεση εργολαβιών, μεριμνά, πέραν των άλλων έργων του, για το κόψιμο των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα Δημοτικά οικόπεδα, τόσο για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος, όσο και για την πρόληψη πυρκαγιών και την εξάλειψη ποικίλων άλλων κινδύνων.

Επειδή, ωστόσο, οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν μόνο για τους Δημοτικούς χώρους, αλλά και για τα ιδιωτικά οικόπεδα όλων των πολιτών, τους καλούμε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς, που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά και για να μη μετατρέπονται οι χώροι αυτοί σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες.

Επισημαίνεται, ότι η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 28/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Από την ανεμελιά στην κατάθλιψη οι Έλληνες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τους σπρώχνουν στην κατάθλιψη. Αυξάνονται οι αυτοκτονίες επισημαίνει δημοσίευμα της Le Monde, με την Αθήνα και την Κρήτη να είναι οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο

Ενώ επιχειρείται να βρεθεί λύση για να διασωθεί η Ελλάδα που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή, οι Έλληνες βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη.

Οι ψυχίατροι, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Le Monde, επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης σε ποσοστό 25 με 30%.

"Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν ήπια ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κρίσης πανικού και κατάθλιψη έχουν αυξηθεί", σημειώνει ο Δημήτρης Πλουμίδης, επικεφαλής ενός κέντρου ψυχικής υγείας στην Αθήνα.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το Σεπτέμβριο του 2010 τα ραντεβού είχαν[.....]

αναμονή δύο εβδομάδες, ενώ τώρα είναι 2,5 μήνες.

Η Ελλάδα, προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ήταν τελευταία στη λίστα με το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη με 2.8 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό που αρχίζει να ανατρέπεται αρνητικά.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στο 2009 το ποσοστό αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με το 2007 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το 2010.

Η Αθήνα και η Κρήτη είναι οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

"Η επιθυμία αυτοκτονίας έχει πάντα περισσότερες από μία αφετηρίες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι που ήταν συνηθισμένοι σε οικονομική άνεση", σημειώνει ο Άρης Βογιατζής, ψυχίατρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κλίμακα.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πληρώνονται οικιακοί βοηθοί και αγρεργάτες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το υπουργείο Εργασίας θέτει σε εφαρμογή το «εργόσημο» για να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή

Ο τρόπος εφαρμογής του «εργόσημου» με το οποίο θα ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι κατ' οίκον και οι απασχολούμενοι σε αγροτικές εργασίας, καθορίζονται με υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Για την εφαρμογή του εργόσημου απαιτούνται συμβάσεις μεταξύ των ταμείων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΓΑ με πιστωτικά ιδρύματα και τον ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων θα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι το ειδικό έντυπο πληρωμής του εργαζόμενου.

Το εργόσημο είναι ένα ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, που εκδίδεται από τον εργοδότη με την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον[.....]

εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του. Το ποσό αφορά το σύνολο της αμοιβής και των ασφαλιστικών εισφορών.

Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, ο εργαζόμενος εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ.

Για τη διασφάλιση της διαδικασίας και την επαλήθευση των στοιχείων τηρείται «Αρχείο Εργοσήμου» στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί φορείς θα είναι σε θέση να υπολογίσουν μεταξύ των άλλων τα ασφαλιστικά δικαιώματα που θεμελιώνει ο εργαζόμενος και το μέγεθος των οικονομικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για τον εργοδότη ως κίνητρο για την χρήση του εργοσήμου.

Με την εφαρμογή του Εργοσήμου επιχειρείται για πρώτη φορά να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη και τις αγροτικές εργασίες.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του Εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, ώστε η χρήση του να διαδοθεί άμεσα, χωρίς προβλήματα, στους ασφαλισμένους όλων των μορφωτικών στρωμάτων και όλων των γεωγραφικών σημείων της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμής των περιστασιακά εργαζόμενων.

tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Λογαριασμό στην Εθνική χρειάζονται όσοι λαμβάνουν επιδόματα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει τα εξής :

Όλοι οι δικαιούχοι παροχών του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό
ΙΒΑΝ στην Εθνική Τράπεζα, στον οποίο το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου να
εμφανίζεται πρώτο, στην ενδεχόμενη λίστα συνδικαιούχων του λογαριασμού.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι καμία παροχή δεν καταβάλλεται στο εξής από τον
ΟΑΕΔ, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο της Εθνικής
Τράπεζας, που έχει δηλωθεί στην Υπηρεσία του Οργανισμού.

Με σχετική εγκύκλιο της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, έχουν δοθεί οδηγίες προς τις
Υπηρεσίες, ώστε οι παροχές, που ήδη καταβάλλονται μέσω του
Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, θα πρέπει να[.....]

επανελεγχθούν και στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο της Ε.Τ.Ε. θα λάβει έγκριση πληρωμής, εφόσον προσκομίσει βιβλιάριο Ε.Τ.Ε. ή τροποποιήσει το ήδη υπάρχον, ώστε να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Επιπλέον, η Διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει εντολή να εξυπηρετούνται οι
άνεργοι και να δίδονται οι απαραίτητες βεβαιώσεις, προκειμένου να
διευκολυνθούν στο άνοιγμα – εφόσον χρειαστεί – νέου λογαριασμού από την
Εθνική Τράπεζα, χωρίς καμία επιβάρυνση.

skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Στα Καμένα Βούρλα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

27 Ιουνίου 2011

Κλειστά τα μαγαζιά της Λαμίας σήμερα Δευτέρα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από lamiafm1.gr

Λίγο πριν το αναγκαστικό λουκέτο,κλεινουν προειδοποιητικά τα καταστήματα εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών της Λαμίας σήμερα Δευτέρα.

Εμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συναποφάσισαν να παραμεινουν ολη την ημέρα κλειστα τα καταστήματα σε ενδειξη διαμαρτυρίας,απόγνωσης και διαφωνίας για τα σκληρά,αντιλαϊκά,και δυσβάστακτα οικονομικα μετρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε μεσω του αποκαλούμενου μεσοπροθεσμου, ο υπουργος των Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

Οι εμποροι και οι επαγγελματιες της Φθιωτιδας καλουν τους βουλευτές της Φθιωτιδας να σταθουν στο πλευρο τους και να αντιδράσουν στην υπερψήφιση του μσοπροθεσμου που ουσιαστικα οπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους θα ειναι η ταφόπλακα του υγειούς εμπορίου και των μικρομεσαίων και αυταπασχολούμενων επαγελματιών.

Στις 10.30 το πρωί θα[.....]

πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πάρκου.
Στην κινητοποίηση των επαγγελματοβιοτεχνών στην πλατεία Πάρκου θα συμμετάσχουν σήμερα και οι αυτοκινητιστές. Χθες το απόγευμα οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Φθιώτιδας βρέθηκαν στα διόδια της Αγ.Τριάδας, πραγματοποιώντας κατάληψη του σταθμού με τους τράκτορες και ανοίγοντας τα διόδια για τους διερχόμενους. Την ίδια ώρα στην Αγ. Τριάδα βρίσκονταν και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.
Ειναι η αρχή σειράς αντιδράσεων λιγο πριν το αναγκαστικο οριστικο κλεισιμο μας τονίζουν οι εκπροσωποι του εμπορικου Συλλογου λαμαις και της Ομοσπονδιας Επαγγελματοβιοτεχνων Φθιωτισας κύριοι Βλαχογιάννης και Λούκας.
Τελος κανουν εκληση στους ιδοικτητες των καφετεριων "να κλεισουν εστω μεχρι το μεσημέρι και εκεινοι τα καταστήματα τους αφενός μεν για να αποφευχθεί ενδεχομένως καποιο επεισόδιο,ειδικα την ώρα της πορειας προς την Περιφερεια και αφετέρου γιατι και αυτοι επαγγελματιες ειναι και τα προβληματα ειναι κοινά,το λουκετο κρεμεται εξω και απο τα δικα τους μαγαζιά" ,επισημαινουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Και ο καιρός … καλός

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ‘σέντρα’ 27/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Από την στήλη «ΤΟ ΒΑΘΡΟ» της εφημερίδας ‘σέντρα’

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικό λουκέτο για 48ώρες - Ποιοι απεργούν

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη 28, και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, κατεβαίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αναλυτικά ποιοι θα απεργήσουν.

Στους δρόμους για 48 ώρες καλούν του εργαζόμενους και όλους τους πολίτες οι οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Άρεως και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης.

Ειδικότερα, για την Τρίτη έχει προγραμματιστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς - Ακινητοποιημένα θα[.....]

παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics.

Το μέτρο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα έχει στάση εργασίας από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων εισηγήθηκαν μόνο στάσεις εργασίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Δεν θα γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, του προαστιακού και του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ (την Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29) θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προβλήματα και αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι «η απόκρουση - ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - μνημόνιο Ι και ΙΙ, η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων και η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος».

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κυβέρνηση και Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

»Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάγκαλος, τα τανκς και η επιστροφή στη δραχμή

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή είναι βλάκες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες, τόνισε

"Τεράστια βλακεία" χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

"Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία", είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα "οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα[.....]

έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκεί".

"Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά" εξήγησε ο Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Όπως είπε στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν "κατά".

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

26 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων φιλοξενίας των αθλητών των αγώνων Special Olympics του Δήμου Μώλου – Αγ. Κων/νου, ο Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας πραγματοποίησε ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» και Χορωδιακό Φεστιβάλ στον κινηματογράφο «Ράνια» με τη συμμετοχή των χορωδιών Αταλάντης, Στυλίδας και Ομίλου Παράδοσης λαογραφίας Καμένων Βούρλων.

Ελπίζουμε τα μηνύματα του ελληνικού πολιτισμού μέσα από αυτούς τους αθλητές να φθάσουν στις χώρες τους, στην άκρη του κόσμου και πιστεύουμε ότι αποκτήσαμε κάποιους καινούργιους «αγνούς» φίλους της πατρίδας μας που τόσο τους έχουμε ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα...

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 27 Ιουνίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Μνήμες από το τραγικό ναυάγιο του «Σάμινα»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μνήμες από το τραγικό ναυάγιο του «Σάμινα» στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 αλλά και από την ηρωική θυσία του στρατιώτη Βασίλη Ραχούτη, ο οποίος έχασε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει την ζωή συνανθρώπων μας, θα ξυπνήσουν αύριο Κυριακή στα Καμένα Βούρλα.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα των Καμένων Βούρλων θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο Βασίλη Ραχούτη ο οποίος θυσιάστηκε στην προσπάθειά του να σώσει από πνιγμό επιβάτες του βυθιζόμενου «Σάμινα».

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή που βρίσκεται στην παραλία των Καμένων Βούρλων.

Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

25 Ιουνίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ - Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 24 Ιουνίου 2011

Η 26η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους». Αποτελεί ημέρα ιδιαίτερου προβληματισμού και ταυτόχρονα ευκαιρία ανάδειξης της επιτακτικής ανάγκης για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Η χρήση και διακίνηση των ναρκωτικών είναι ένα από τα σημαντικότερα[.....]

προβλήματα των τελευταίων κυρίως δεκαετιών, με έντονες κοινωνικές, ανθρωπιστικές και οικονομικές διαστάσεις. Τα ναρκωτικά αποτελούν πλέον μάστιγα της εποχής μας, που πλήττει και διακυβεύει τη συνοχή της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας. Στη χώρα μας, πλήττονται κυρίως οι νεαρές ηλικίες και όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η ηλικία έναρξης της χρήσης μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ουσιών εντοπίζεται στα 15 έτη, ενώ η χρήση συνδέεται άμεσα με τη διακοπή του σχολείου (20% των χρηστών) και με την ανεργία (60 % των χρηστών).
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αποτελεί χρέος της Πολιτείας η στοχευμένη δράση, οι αποφασιστικοί έλεγχοι, η ισχυρή βούληση και η συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς. Παράλληλα, με τις δράσεις της Πολιτείας, απαιτείται από όλους μας ευαισθητοποίηση, συστράτευση και συλλογική προσπάθεια. Κοινή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από την καταστολή στην πρόληψη, από τον στιγματισμό στην επανένταξη, από το θάνατο στη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...

24 Ιουνίου 2011

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες, kitesurf festival και 13ος διάπλους στις Ράχες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

3 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα γεμάτα θάλασσα στις Ράχες

- Αυτό το Σάββατο ιστιοπλοϊκός αγώνας
- Το επόμενο Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου Kitesurf and Windsurf
- Και ο 13ος διάπλους Μαλιακού το Σάββατο στις 9 Ιουλίου

Tο Σάββατο 25/6 θα γίνει στις Ράχες ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας <<20ος Ραχών>>.

Η εκκίνηση είναι στις 12.00 από την θαλάσσια περιοχή του λιμένα των Ραχών και η διαδρομή είναι περίπλους νησίδας Αη Νικόλα Γλύφας, ακρωτήριο δρέπανο, Καινούργιο , τερματισμός. Το θέαμα από τις πλαζ των Ραχών θα είναι φαντασμαγορικό.

Στον αγώνα συμμετέχουν ο ναυτικός όμιλος Ραχών, ο ναυτικός όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου, ο ναυτικός όμιλος Λίμνης Εύβοιας, ο ναυτικός όμιλος διαύλου Ωρεών και ο ιστιοπλοϊκός όμιλος[.....]

Βόλου ανοικτής θάλασσας. Σύνολο συμμετεχόντων σκαφών 20 με περίπου 90 αθλητές.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα γίνει στις 21.00 της ίδιας μέρας στο ξενοδοχείο «Σκάλα».

Το άλλο Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου σειρά έχει το RACHES FESTIVAL 2011 SUP, Kitesurf and Windsurf.
Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Τέλος το Σάββατο στις 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στις Ράχες ο 13ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Μαλιακού Κόλπου

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Με ανιχνευτή “ψεύδους” εντοπίζουν τις πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ειδική συσκευή εντοπίζει αμέσως ποια βενζινάδικα έχουν "πειράξει" τις αντλίες τους και μας κλέβουν κανονικότατα!

Ενα νέο υπερσύγχρονο όπλο κατά των πρατηριούχων που κλέβουν βενζίνη «έστρεψε» η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα. Πρόκειται για μια ειδική συσκευή που εντοπίζει αμέσως και εξ... αποστάσεως ποιες αντλίες βενζίνης διαθέτουν εσωτερικό ηλεκτρονικό σύστημα για να αλλοιώνουν τη ροή του καύσιμου.

Σύμφωνα με “Το Βήμα”, το μυστικό όπλο της ΕΛΑΣ είναι πατέντα ενός έλληνα ειδικού σε ηλεκτρονικά συστήματα και κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ. Προτού χρησιμοποιηθεί δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ειδικό εργαστήριο ελληνικού πανεπιστημίου και έκτοτε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. αναφέρουν ότι «με το νέο σύστημα οι έλεγχοι στα πρατήρια θα γίνονται με γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο, καθώς ήδη μέσα σε τρία μόλις [.....]

εικοσιτετράωρα ελέγχθηκαν 13 πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα, από τα οποία τα πέντε διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν τους πελάτες τους». Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.

Η μεγάλη κλοπή των καταναλωτών στα πρατήρια βενζίνης γίνεται με την χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλακέτας που λειτουργεί με τηλεκοντρόλ και παρεμβάλλεται στο σύστημα ροής της βενζίνης.

Το αποτέλεσμα είναι στα ρεζερβουάρ των οχημάτων να μπαίνει μικρότερη ποσότητα καύσιμου από αυτήν που δείχνουν οι μετρητές, τους οποίους βλέπει ο καταναλωτής.

Μέχρι σήμερα οι έλεγχοι της ΕΛ. ΑΣ. και των συναρμόδιων υπηρεσιών γίνονταν με δειγματοληπτικούς ελέγχους και με «ξήλωμα» των αντλιών στα ελεγχόμενα πρατήρια, προκειμένου να ελεγχθούν και να διαπιστωθεί εάν παρεμβάλλεται σύστημα αλλοίωσης των ενδείξεων της αντλίας. Σημαντική απώλεια χρόνου και κόστους, δηλαδή, με αμφίβολα αποτελέσματα.

Το νέο σύστημα, που έθεσε σε λειτουργία η ΕΛ. ΑΣ. αλλάζει τα δεδομένα. Η συσκευή που χρησιμοποιεί πλέον το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανιχνεύει αμέσως την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από την λειτουργία του εμβόλιμου λογισμικού στις αντλίες και αμέσως κτυπά συναγερμό.

Αστυνομικοί που επιβαίνουν σε οχήματα με συμβατικές πινακίδες περιδιαβαίνουν τα πρατήρια βενζίνης κρατώντας την συγκεκριμένη φορητή συσκευή. Σταματούν για ένα - δύο λεπτά σε κάθε πρατήριο όπου εμφανίζονται ως πελάτες και ελέγχουν αν η συσκευή δείχνει ένδειξης ύπαρξης ύποπτου συστήματος μέσα στις αντλίες. Με αυτό τον τρόπο ο πρατηριούχος δεν μπορεί να αντιληφθεί τον άτυπο, «αόρατο» έλεγχο και να λάβει τα μέτρα του απενεργοποιώντας το σύστημα.

Σε περίπτωση που η συσκευή δώσει σήμα ότι οι αντλίες είναι... πειραγμένες οι αστυνομικοί - ανιχνευτές, μόλις φύγουν ειδοποιούν τα αρμόδια συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης να πάνε στοχευμένα πλέον στο συγκεκριμένο πρατήριο να "ξηλώσουν" τις αντλίες και να βρουν τις πλακέτες που κλέβουν τους καταναλωτές.

Οπως λένε οι αστυνομικοί «όλες οι ενδείξεις της φορητής συσκευής αποδείχθηκαν σωστές. Οπου έδειξαν ότι υπάρχει σύστημα αλλοίωσης των μετρητών των αντλιών αυτό επαληθεύθηκε και από την διαδικασία μηχανικού ελέγχου κατά τη διαδικασία ανοίγματος των αντλιών από τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης».

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 24/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας
στον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων

Σήμερα 23/6/2011 μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Λαμία και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει την νομοθεσία για την ορθή διαχείριση των ελεύθερων χώρων, μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου Λαμιέων, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και κάθε άλλου υπεύθυνου, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Ακολουθεί το[.....]

πλήρες κείμενο της μήνυσης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΜΗΝΥΣΗ

ΚΑΤΑ
Των :1] κου Δημάρχου Λαμίας του Δήμου Λαμιέων, κατοίκου Λαμίας, οδός Σκληβανιώτη 8,
2] κου Αντιδημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος και χειρισμού των θεμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαμιέων, κατοίκου Λαμίας, οδός Λεωνίδου 9-11 και
3] κάθε άλλου υπευθύνου.

Λαμία, 23/6/2011


Οι ως άνω μηνυόμενοι είναι ο μεν πρώτος Δήμαρχος, ο δε δεύτερος αντιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος [καθαριότητα, ΧΥΤΑ, άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος, ευθύνη κίνησης των οχημάτων και μηχανημάτων καθαριότητας, πράσινο] και αρμόδιος χειρισμού των θεμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαμιέων, από την 1/1/2011 και με τετραετή θητεία, ήτοι μέχρι την 31/12/2014.
Εκ της ιδιότητάς τους οι μηνυόμενοι είναι υπεύθυνοι για την χορήγηση αδειών σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως επίσης για τον έλεγχο της τήρησης της νομιμότητας των όρων λειτουργίας αυτών, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων του οποίου προΐστανται.
Επίσης, οι ανωτέρω χορηγούν άδειες για την χρήση κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα για την τοποθέτηση συγκεκριμένου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένους και σαφώς προσδιορισμένους δημόσιους χώρους, καθώς και για τον έλεγχο τήρησης των όρων της ως άνω αδείας.
Όμως αν και σύμφωνα με το προεκτιθέμενα οι ανωτέρω φέρουν την αρμοδιότητα και την αντίστοιχη ευθύνη - ήδη εδώ και έξι [6] μήνες - δεν έχουν προβεί - ούτε έχουν διατάξει τα αρμόδια προς αυτό όργανα του Δήμου [Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομική Υπηρεσία κ.λ.π.] να προβούν -στους αναγκαίους ελέγχους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας και ειδικότερα :
Α] ως προς την τήρηση των όρων χρήσεως μουσικής και των διατάξεων περί ηχορύπανσης,
Β] ως προς την τήρηση των όρων τοποθέτησης τραπεζο-καθισμάτων σε κοινόχρηστους [δημόσιους] χώρους και συγκεκριμένα σε σχέση με τον αριθμό αυτών και τον χώρο τοποθέτησής τους,
Γ] ως προς την κατασκευή – τοποθέτηση μονίμων υαλοπετα-σμάτων και άλλων σταθερών κατασκευών σε κοινόχρηστους [δημόσιους] χώρους.
Η ως άνω αδράνεια της δημοτικής αρχής και κατά συνέπεια των μηνυομένων προκύπτει σαφώς από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας – ειδικά μάλιστα στους πεζοδρόμους - όπως ενδεικτικά στην οδό Ρήγα Φεραίου, στην οδό Καραϊσκάκη [στο τμήμα από την οδό Ροζάκη – Αγγελή έως την Πλατεία Λαού] και στον πεζόδρομο της Πλατείας Ελευθερίας, όπου έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα το σύνολο του πλάτους του οδοστρώματος, αφήνοντας ελάχιστο ή κατά περίπτωση και καθόλου χώρο για την διέλευση των διερχομένων.
Επιπλέον αν και αρμόδιοι ως προς αυτό δεν προωθούν στα αρμόδια όργανα του Δήμου Λαμιέων του οποίου προΐστανται, όπως στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία Πρόεδρος ο δεύτερος των μηνυομένων, τις ήδη βεβαιωμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου υποθέσεις παραβάσεις των όρων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να επιβληθούν σύμφωνα με το Νόμο οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ειδικότερα και προς απόδειξη των κωλυσιεργίας των μηνυομένων, αναφέρουμε την περίπτωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος [καφετέρια – μπάρ] στην Πλατεία Ελευθερίας για την οποία έχει βεβαιωθεί παράβαση των όρων λειτουργίας της από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έχει συνταχθεί εισήγηση για την επιβολή των προβλεπόμενων από το Νόμο Διοικητικών κυρώσεων ήδη από 24/9/2010, αλλά το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τον Πρόεδρο και δεύτερο των μηνυομένων, ο οποίος καθορίζει την ημερήσια διάταξή της μόλις την 2/6/2011, οπότε με πρόταση του ιδίου του Προέδρου αυτή και δεύτερου των μηνυομένων αναβλήθηκε η λήψη αποφάσεως για επόμενη συνεδρίαση, όπως επίσης το αυτό συνέβη και στην συνεδρίαση της 21/6/2011,όχι μόνο για το προαναφερόμενο κατάστημα, αλλά και για δέκα εννέα(19) άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Επειδή, λοιπόν κατά επανάληψη οι μηνυόμενοι υπό την ιδιότητάς τους, ως Δήμαρχος ο πρώτος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο δεύτερος, αρνούνται με διάφορα τεχνάσματα και με συνεχείς αναβολές να ελέγξουν τις ως άνω παράνομες συμπεριφορές ως και να επιβάλουν τις νόμιμα προβλεπόμενες ποινές για τις βεβαιωμένες εξ αυτών περιπτώσεις.
Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι μηνυόμενοι έχουν τελέσει τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος [άρθρ. 239 περ. β & 259 Π.Κ.].
Επειδή λοιπόν, πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για τα ανωτέρω αδικήματα.
Επειδή ως δημότες του Δήμου Λαμιέων και κάτοικοι Λαμίας νομιμοποιούμαστε στην υποβολή της παρούσας μηνύσεως [άρθρ. 36, 42 Κ.Π.Δ.].

ΠΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των ανωτέρω για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος [άρθρ. 239 περ. β & 259 Π.Κ.].
Να μας χορηγηθεί θεωρημένο αντίγραφο της παρούσης μηνύσεως.
Ως μάρτυρες προτείνουμε τους :
1] Παναγιώτη Στασινό του Σταμάτη κάτοικο Λαμίας,
2] Γεώργιο Παλαμιώτη, κάτοικο Λαμίας,
και
3] Μητροπολίτη Φθιώτιδος κο Νικόλαο, κάτοικο Λαμίας.-

οι Μηνυτές
1. Ιωάννης Κούτσικος
2. Στέφανος Σταμέλλος
3. Αντωνία Βογιατζή
4. Λεωνίδας Κωστόπουλος
5. Δημήτριος Κοντογιάννης
6. Δημήτριος Καλοδήμος
7. Γεώργιος Γιάννακας
8. Ιωάννης Κύρκος

--------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες:
Κούτσικος Ιωάννης τηλ 6937378138
Καλοδήμος Δημήτρης τηλ 6974304162

Δημοσιεύματα και στοιχεία για την κατάσταση στο κέντρο της Λαμίας, που έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (απουσιάζουν δημοσιεύματα εδώ των τελευταίων ημερών, που είναι επίσης αρκετά...)
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3324.html (ΛΑΜΙΑ Η ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ)
http://pepla.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html (Πλάτες από τον Δήμο για τις παράνομες καταλήψεις;)
http://pepla.blogspot.com/2011/06/blog-post_7719.html (Βαριές κατηγορίες για τις πλατείες)
http://lamianews.blogspot.com/2010/09/blog-post_7925.html ("Εκκλησία" η πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία)
http://pepla.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html (Ο Δήμος Λαμίας χορηγεί άδεια για τοποθέτηση καθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς να προσδιορίζει που θα μπουν!)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_1956.html (Ανομία στο κέντρο της Λαμίας)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_1081.html (Μια επιστολή του Δεσπότη βάζει φωτιά στα πατζάκια της αστυνομίας που τρέχει και δεν φτάνει...)
http://ixoripansi.gr/wp-content/uploads/lamia-paranomias.pdf (Γκέτο στο κέντρο της Λαμίας)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html (Δεν θα μείνουμε θεατές σε ένα πλέγμα συμφερόντων που θεωρεί πως μπορεί να βάζει στην γωνία τον πολίτη)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_90.html ("Γράμμα" από ένα "απλό τιποτένιο" πολίτη, κάτοικο Λαμίας…)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_5131.html (Γκέτο στο κέντρο της Λαμίας)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_488.html (Να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία με τις παραβάσεις από την αστυνομία και την δημαρχεία)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_3381.html (Η ανομία στο κέντρο της Λαμίας (συνεχίζεται.....)
http://pepla.blogspot.com/2011/02/blog-post_3240.html (Υπάρχουν πεζόδρομοι στη Λαμία ή μας κοροϊδεύουν?)
http://pepla.blogspot.com/2010/12/blog-post_8155.html (Τα Πεζοδρόμια είναι ... για τα αυτοκίνητα!)
http://pepla.blogspot.com/2011/06/blog-post_1355.html (Μέτρα για το κέντρο της Λαμίας ΤΩΡΑ!!)
http://pepla.blogspot.com/2011/04/blog-post_3216.html(Λαμία: Η πόλη των...θαυμάτων!)
http://pepla.blogspot.com/2011/03/25.html Θαύμα! Εξαφανίστηκαν οι πεζόδρομοι στην Λαμία την 25η Μαρτίου!)
http://pepla.blogspot.com/2011/02/blog-post_3857.html (Λαμία: Ένα απέραντο πάρκινγκ!!!)
http://pepla.blogspot.com/2011/06/blog-post_6403.html (Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος στην Λαμία;)
http://pepla.blogspot.com/2010/12/blog-post_5724.html (Στα όρια της πολιτικής Κωμωδίας ή του πολιτικού(;) εγκλήματος;)
http://pepla.blogspot.com/2010/11/blog-post_349.html (Ανακαλούν άδειες καταστημάτων λόγω θορύβου στη Λαμία)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_6787.html (Καταγγελία κατοίκων του κέντρου της Λαμίας για ηχορύπανση)
http://pepla.blogspot.com/2011/05/blog-post_39.html (Πλήρης ανομία στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου!)
http://pepla.blogspot.com/2010/11/praking.html (Λαμία: Πλατεία που έχει μετατραπεί σε Parking !)
http://pepla.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html (Ελεύθερο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας. Γκέτο για πάρκινγκ η Παπασιοπούλου. Είναι μακριά η ζούγκλα;)
http://pepla.blogspot.com/2010/08/blog-post_8186.html (Ελεύθερο παρκάρισμα στην Πλ. Διάκου....!)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_7719.html (Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πάς!)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_1814.html (Προς Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία...)
http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_396.html(Δήμαρχε τι γίνεται με τη Δημοτική Αστυνομία;)
http://lamiafm1.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1008:2011-02-05-08-14-38&catid=34:2010-10-06-13-16-13 (Ηχορύπανση και ανταγωνισμός καφετεριών του κέντρου.)
http://ixoripansi.gr/?p=16 ( Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας)
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30132:2011-06-11-08-29-45&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3 (Τζένη Οικονόμου: Σκληρή γλώσσα για τα τραπεζοκαθίσματα )
http://pepla.blogspot.com/2011/02/34472007.html (Συμβούλιο της Επικρατείας προς τους Δήμους: Επιστρέψτε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες)
http://pepla.blogspot.com/2011/04/blog-post_2788.html (Η ηχορύπανση φθείρει ζωές, αλλά και σκοτώνει)
http://pepla.blogspot.com/2010/07/2000.html (Πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση για διατάραξη κοινής ησυχίας)
http://pepla.blogspot.com/2010/10/blog-post_3857.html («Τα πεζοδρόμια στους πεζούς!»)
http://www.pepla.gr/poiotita-zois/ixoripansi/62-i-ixorypansi-stin-lamia-diapistseis-protaseis.html (Η ηχορύπανση στην Λαμία (διαπιστώσεις-προτάσεις))

Διαβάστε περισσότερα...

23 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΑΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 8
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με δημότες και συλλόγους του δήμου μας, με σκοπό την δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προστασία και την ανάδειξη του δασικού μας συστήματος, ας προσέλθουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Που “έκατσε” η εισφορά, οι αποδείξεις, τι θα γίνει με το πετρέλαιο – Όλα τα μέτρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Και έκτακτη εισφορά και αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τέλος επιτηδευματιών και κατάργηση του μπόνους των αποδείξεων: «Σβήνει και ξαναγράφει» το οικονομικό επιτελείο τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος

τα περιθώρια ελιγμών όμως είναι ελάχιστα και το …πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, αφού η «συνταγή» παραμένει φοροεισπρακτική.
Μέχρι και λίγες ώρες πριν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, τα επίμαχα μέτρα -κυρίως η έκτακτη εισφορά- μπήκαν στο «μικροσκόπιο» σε μια προσπάθεια να «ανακατευτεί η τράπουλα» ώστε να παρουσιαστεί ένα τελικό «πακέτο» λιγότερο ..εξοντωτικό για τους οικονομικά ασθενείς και φορολογικά δικαιότερο.
Το μίγμα που μοιάζει να επιλέγει το υπουργείο Οικονομικών δίνει[.....]

«ηπιότερη» μορφή σε κάποια υφιστάμενα μέτρα, επαναφέρει όμως ορισμένα άλλα -όπως η φορολογία στο πετρέλαιο- με ελαφρύτερες από τις αρχικά προγραμματισμένες επιβαρύνσεις.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που θα γίνουν στο φορολογικό «πακέτο» Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν στην έκτακτη εισφορά, το μέτρο των αποδείξεων, τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα ακίνητα, ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τα «ξενιτεμένα» κεφάλαια.
Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να περιορίσει την επιβάρυνση από την επιβολή της εισφοράς στα εισοδήματα του 2010 διευρύνοντας το πρώτο κλιμάκιο στο οποίο θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 1%. Δηλαδή για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ δεν θα καταβληθεί ο «κεφαλικός φόρος». Όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και μέχρι 25.000 ή 30.000 ευρώ θα καταβάλουν για το σύνολο του εισοδήματος φόρο με συντελεστή 1%. Για εισοδήματα 30.000 έως 60.000 ευρώ θα επιβληθεί συντελεστής 2% και άνω των 60.000 ευρώ συντελεστής 3%.
Καινούργιο στοιχείο η θέσπιση ελάχιστου φόρου επιτηδευματιών, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης. Να μην την ….πληρώσουν πάλι δηλαδή τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, και γλιτώνουν επί της ουσίας την έκτακτη εισφορά θα πληρώνουν τον ελάχιστο φόρο επιτηδεύματος. Εξετάζεται, το τέλος αυτό να έχει την ίδια χρονική διάρκεια με την εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή μέχρι το 2015. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν και με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Οι φόροι στο πετρέλαιο δεν μένουν τελικά εκτός: έστω και αν δεν πρόκειται για εξίσωση, επιλέγεται η λύση της «ήπιας» αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξάνεται κατά 39 ευρώ το χιλιόλιτρο. Από 21 ευρώ που είναι τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα διαμορφωθεί στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Από την αναπροσαρμογή του ΕΦΚ υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί η λιανική τιμή κατά 5 λεπτά το λίτρο.
Στο μέτωπο των ακινήτων, το τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνανταντίνου ακυρώνεται.
Και αυτό διότι το μέτρο θα επιβάρυνε τους χρήστες ακινήτων μεταξύ των οποίων και οι ενοικιαστές.

Το μέτρο των αποδείξεων αλλάζει ριζικά, μετά την …πανωλεθρία στα έσοδα από τις αυξημένες επιστροφές φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών καταργεί το «μπόνους» των αποδείξεων που ισχύει σήμερα από τις επιπλέον αποδείξεις που συγκεντρώνει κάποιος για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ.
Για παράδειγμα σήμερα φορολογούμενος με εισοδήματα 30.000 για να έχει το αφορολόγητο όριο των 12.000 θα έπρεπε να συγκεντρώσει αποδείξεις 6.600 ευρώ. Στην περίπτωση που συγκεντρώσει 10.000 ευρώ σε αποδείξεις, η επιπλέον αξία τους (3.400) εκπίπτεται σε ποσοστό 10% από τον φόρο. Δηλαδή προκύπτει έκπτωση 340 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νέο έτος η έκπτωση αυτή καταργείται. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει τις απαιτούμενες αποδείξεις που πρέπει να μαζέψει κάθε φορολογούμενος. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι πάνω από τις 12.000 ευρώ να απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 25% ή 30% του εισοδήματος.

Για τα «ξενιτεμένα» κεφάλαια θα δοθεί για μία ακόμη φορά η δυνατότητα να επαναπατριστούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χρήση της προηγούμενης ρύθμισης έκαναν ελάχιστοι καταθέτες του εξωτερικού, με τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά.

Σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο «προκειμένου να αποκατασταθεί η φορολογική αδικία» όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βενιζέλος.
Η κυβέρνηση γνωρίζει την πραγματικότητα του πολίτη και θέτει ως προτεραιότητα την εφαρμογή ενός νέου φορολογικού συστήματος που θα βάλει τέρμα στην διαρθρωτική και προκλητική αδικία, «να μην πληρώνουν όσοι οφείλουν», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Βουλή, στην διάρκεια της διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση …αναλώθηκε στη διάγνωση των προβλημάτων, τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την συμμετοχή του για πρώτη φορά στα συμβούλια υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ε. Ε., στην ανάγκη για συναίνεση και συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ ανακοίνωσε ότι Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος θα ψηφιστούν μαζί, το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε στις 3 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup, η Ελλάδα να εμφανιστεί με ψηφισμένο το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι όποιες περιορισμένες αλλαγές γίνουν στο ΜΠΔΣ θα συναποφασιστούν το πρωί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και θα παρουσιαστούν το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών στάθηκε στο μίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί τονίζοντας ότι η συζήτηση γι’ αυτό είναι διαρκής και οι αλλαγές ενσωματώνονται με την επικαιροποίηση του μνημονίου.

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 23/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Τόπος τεχνών Χώρα - ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΕΥΡΙΠΙΔΗ Α Ν Δ Ρ Ο Μ Α Χ Η

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ

Παρουσιάζει την αρχαία Τραγωδία του ΕΥΡΙΠΙΔΗ Α Ν Δ Ρ Ο Μ Α Χ Η
Δευτέρα 27 Ιουνίου Τόπος τεχνών Χώρα Στις 21.30
Μετάφραση :Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνοθεσία:Γιάννης Νικολαϊδης, Σκηνικά: Γρηγόρης Ριζόπουλος-Γιώργος, Ριζόπουλος, Κοστούμια:Ολγα Σχοινά, Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

ΔΙΑΝΟΜΗ ( με σειρά εμφάνισης)

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: Φωτεινή Φιλοσόφου
ΘΕΡΑΠΩΝ: Κώστας Λάσκος
ΤΡΟΦΟΣ:Κλημεντία Πιερράκου
ΦΘΙΩΤΙΣΣΑ:Μαρία Γούλα
ΕΡΜΙΟΝΗ:Δανάη Καλαχώρα
ΜΕΝΕΛΑΟΣ:Ζαχαρίας Ρόχας
ΠΗΛΕΑΣ: Γιάννης Νικαλαϊδης
ΟΡΕΣΤΗΣ:Τάσος Πολιτόπουλος
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γιώργος Παπαδημητράκης
ΘΕΤΙΣ:Κοραλία Βεργή

Ακολουθεί σημείωμα του Σκηνοθέτη κου Νικολαίδη:Η πολυζήλευτη “Ανδρομάχη”
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης...[.....]

η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της είναι το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης.

Η “Ωραία” Ανδρομάχη, θα λέγαμε ωραία αλλά και με αρετή και σκέψη, αρετές που δίνει απλόχερα ο Όμηρος,

έκλεισε τυπικά τη σελίδα “Έκτωρ”, και τη διαφυλάσσει στην υπόλοιπη ζωή της, σαν τα Άγια των Αγίων. Πορεύεται στον υπόλοιπο βίο της και τελικά νικά, μέσω των απογόνων της.

Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιό της.

Η Ανδρομάχη είναι ένα σημαδεμένο και μοιραίο πρόσωπο για όλους μας. Όταν παίζαμε…μικροί τον..Αχιλλέα, θέλαμε για σύντροφό του την Ανδρομάχη..γιατί ήταν μάνα-ερωμένη-σύντροφος-Γυναίκα, ικανή να πορευθεί διπλά.

Μετά την Άλωση της Τροίας……μετά την Άλωση της Πόλης….

Μετά την Άλωση……. Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.

Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, δίνοντας παράδειγμα για την απαλλαγή από τις…ευτελείς “Ελένες” των..καναλιών…άλλωστε και η Τροία κοντά σε κανάλι βρίσκεται!!

“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός και να πεθάνουνε λάμπει η αρετή τους”
Γιάννης Νικολαϊδης

Ξεκίνησε η Προπώληση εισιτηρίων στο video club SEVEN της πλατείας Λαού,
μειωμένο 15 ευρώ, κανονικό 20 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2231051075


Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Σταϊκούρας - Η εγκληματικότητα στην ανατολική Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Λαμία, 22 Ιουνίου 2011
Ο Βουλευτής N. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 22/6/2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Ανατολική Φθιώτιδα. Στην Ερώτησή του, αναφέρει τα κάτωθι:
«Η εγκληματικότητα στην ανατολική Φθιώτιδα παρουσιάζει συνεχώς[.....]

αυξητικές τάσεις και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανησυχητικό επίπεδο. Οι κάτοικοι τόσο της Στυλίδας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων και Πελασγίας αισθάνονται ότι βρίσκονται αφημένοι στο έλεος των διαρρηκτών. Είναι βέβαιο πως οι μόλις 23 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας δεν επαρκούν για να αστυνομεύσουν ολόκληρη την ανατολική Φθιώτιδα. Ειδικότερα, ένα μόλις περιπολικό με έναν αστυνομικό καλείται να αστυνομεύσει ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή από το Αυλάκι Στυλίδας έως και τη Γλύφα, κάτι που φυσικά είναι ανέφικτο. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκλεισε τους Αστυνομικούς Σταθμούς στις έδρες των πρώην Δήμων Εχιναίων και Πελασγίας στις Ράχες και την Πελασγία αντίστοιχα, χωρίς όμως ταυτόχρονα να ενισχύσει το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας. Ενδεικτικό του κλίματος της περιοχής είναι το δημοσίευμα – ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΖΟΥΓΚΛΑ (www.zougla.gr)» (17-6-2011), σύμφωνα με το οποίο μέσα σε μία μόλις νύχτα άγνωστοι διέρρηξαν έξι σπίτια στη Στυλίδα, ενώ κλοπές και διαρρήξεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή. Τους θερινούς μήνες οι μόνιμοι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αυξάνονται σημαντικά, κάτι που δεν έχει απασχολήσει το Υπουργείο μέχρι σήμερα. Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο, τί προτίθεται να κάνει προκειμένου να αυξηθεί η αστυνόμευση στην ανατολική Φθιώτιδα.

Διαβάστε περισσότερα...

22 Ιουνίου 2011

Θ.Γιαννόπουλος:"Έκανα λάθος με το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το είπε στην ημερίδα των Financial Times για το "Μέλλον της υγείας στην Ελλάδα"

"Ήταν λάθος μου που ως Υφυπουργός επέτρεψα να γίνει το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα. Παρόλο που έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δεν λειτούργησε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει, αφού δεν προβλέπονταν οργανικές θέσεις. Εξάλλου απέχει μόλις 25 χιλ. από τη Λαμία, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο. Τότε όμως δέχτηκα πιέσεις από φίλους και τοπικούς άρχοντες και το έκανα"

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Φθιώτιδας κ.Θανάσης Γιαννόπουλος, μιλώντας χθες στο Intecontinental και συγκεκριμένα στην ημερίδα των Financial Times για το "Μέλλον της υγείας στην Ελλάδα".

Επίσης ο Θανάσης Γιαννόπουλος μίλησε και για το[.....]

περίφημο φακελάκι στα νοσοκομεία και επανέλαβε μια θέση που είχε εκφράσει και σαν Υπουργός, αλλά τότε είπε ότι "έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε". Η άποψη που επανέλαβε και χθες στην ημερίδα, και την οποία συμμερίζονται αρκετοί που γνωρίζουν καλά το χώρο της υγείας, είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας Ειδικός λογαριασμός όπου θα έμπαιναν τα χρήματα για τις χειρουργικές επεμβάσεις και τα οποία θα μοιράζονταν αναλογικά στο ιατρικό και άλλο προσωπικό.

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καμένων Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μώλου – Αγ. Κων/νου, ως Φιλόξενος Πόλη (Host Town) των SPECIAL OLYMPICS, και ο Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων συνδιοργανώνουν το 4ο Χορωδιακό φεστιβάλ Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 στο θερινό κινηματογράφο «ΡΑΝΙΑ» στα Καμένα Βούρλα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
• Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας με αφιέρωμα στο Στυλιδιώτη στιχουργό Πάνο Φαλάρα.
• Μικτή Χορωδία Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης».
• Μικτή Χορωδία Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων.
Είσοδος Ελεύθερη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.........................Ο Πρόεδρος
ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ................του Ομίλου Παράδοσης - Λαογραφίας
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ...............Μεγαγιάννης Δημήτριος

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 22/6/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

13ος Διεθνής Διάπλους Μαλιακού 9 Ιουλίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Με 155 βουλευτές η ψήφος εμπιστοσύνης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έντονο φραστικό επεισόδιο Πάγκαλου - Νέας Δημοκρατίας

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 155 «ναι» και 143 «όχι» έλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Υπέρ ψήφισαν οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι 143 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του Συνασπισμού και οι ανεξάρτητοι ψήφισαν κατά.

Δεν ψήφισαν ο Γιώργος Λιάνης και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του πρώτου ότι το[.....]

1981 «ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι».

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να συνεχίσει «τον εθνικό αγώνα της σωτηρίας και της αλλαγής της χώρας», χαρακτηρίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης «συμβόλαιο με το λαό».

«Θα τα καταφέρουμε. Την οικονομική μας ανεξαρτησία θα την ανακτήσουμε εμείς και μόνον εμείς», τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής.

«Στις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε βάζουμε πρώτα την Ελλάδα. Δεν παραιτούμαι από καμία μάχη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ήταν στρατηγική μας επιλογή να παλέψουμε για να μείνουμε στο ευρώ, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας: εγγυώμαι ότι θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και ότι θα υπάρξει δίκαιη κατανομή βαρών.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλες τις δυνάμεις να συστρατευθούν «σε αυτή την περήφανη και πατριωτική πορεία». «Από αυτή την κρίση υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αν την αγνοήσουμε θα μας κρίνει η ιστορία πολύ σκληρά», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε και θα επιδιώξει ευρύτατες συναινέσεις.

«Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερα χρήματα για κοινωνική πρόνοια αλλά καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων χρημάτων», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο. Μπορούμε να υποσχεθούμε έναν υγιή δημόσιο τομέα».

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις αρκεί, όπως είπε, να μη μας πετάνε έξω από τους στόχους μας.

«Κανένας δεν συμφωνεί με τη συνταγή σας. Και σας άκουσαν και σας απέρριψαν», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «σας κάλεσα να συνδιαπραγματευτουμε με την τρόικα μαζί το φορολογικό και δεν το δεχτήκατε».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης με πολλά κόμματα και υποστήριξε ότι η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι ένα πρόσχημα από την πλευρά της ΝΔ για να μην αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή στις κάλπες, που ζητεί η ΝΔ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η χώρα. «Το γνωρίζετε κ. Σαμαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσει το επιστέγασμα της ενότητας του ελληνικού λαού» και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΚΕ ότι φοβούνται τη γνήσια λαϊκή έκφραση, όπως θα αποτυπωθεί μέσα από το δημοψήφισμα.

«Απορρίπτουμε τις θεωρίες ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος. Υπάρχουν ευθύνες στους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι αμφισβητούν τις αποφάσεις ακόμη και των κυβερνήσεων.Υπήρξε και κακφωνία ορισμένων εταίρων μας, ιδιαίτερα στο θέμα των ευρωομολόγων», τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμενοι για αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι το 1981 «ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι».

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Θ. Πάγκαλου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κ. Τασούλα.

«Σήμερα έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.



Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα στις αναφορές αυτές, ζητώντας από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει. Παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης -ο οποίος πάντως δεν ανακάλεσε- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από την αίθουσα, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το λόγο πήρε αργότερα ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να δράσει πυροσβεστικά. «Μπορεί να υπήρξε παρεξήγηση», «υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις της ιστορίας» είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να παραμείνουν γιατί δίνεται η εντύπωση ότι ψάχνουν αφορμή για να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

Η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε λίγο αργότερα στα έδρανα, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά όμως να στηλιτεύει με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις αναφορές του κ. Πάγκαλου, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα για το ΠΑΣΟΚ».


Η ομιλία Σαμαρά

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Συναίνεση για τη διόρθωση του λάθους, όση θέλετε», είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο κάλεσμα της κυβέρνησης για συναίνεση.

«Αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα, κάντε το εγκυρότερο δημοψήφισμα: εκλογές, κύριε Παπανδρέου», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να συνυπογράψω εύκολες λύσεις, αλλά για να αναζητήσω αληθινές λύσεις. Δεν πρόκειται να δεχθώ ψέματα, ύβρεις, στρέβλωση των θέσεών μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι άσκησε από την πρώτη στιγμή μια διαφορετική αντιπολίτευση. «Δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ, αλλά για να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη χώρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία, υπογράμμισε: «Προωθούμε τις απόψεις μας στην τρόικα, εκείνη τις εξετάζει, εσείς απλώς παρακολουθείτε».

Ανέφερε, ακόμη, ότι η μειώση που προτείνει η ΝΔ στη φορολογία είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, ανακατανέμει τα βάρη χωρίς να μειώνει τα έσοδα.

«Επειδή δεν θέλουμε να αυξηθεί το έλλειμμα εξαιτίας της πρότασής μας προσθέσαμε και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι απόψεις της ΝΔ «δεν είναι μοναχικές στο εξωτερικό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τις πολεμάει.

«Προσπαθείτε να ακυρώσετε τις προσπάθειες της ΝΔ, θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο κάνετε καλό στην Ελλάδα;», ρώτησε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στους δημόσιους υπαλλήλους.

Παραδέχθηκε ότι είναι υπεράριθμοι, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να απαξιώνεται η δημόσια διοίκηση.

Η ομιλία Βενιζέλου

Νωρίτερα στο βήμα είχε ανέβει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων, για αυτό είναι πρωτη μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ενα νέο φορολογικό σύστημα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε πως ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στάση του.

«Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει απλώς στην επιβεβαίωση της στήριξης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά στρέφεται προς τον ελληνικο λαό και τον ευχαριστεί ειλικρινά γιατί στις θυσίες του και τη συμμετοχή του οφειλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μεχρι τώρα: το γεγονος ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση δημοσιονομικής εξάρτησης έχει διασσφαλίσει την υπόστασή της και είναι ενταγμένη σε ένα σχέδιο που πρέπει να το θεωρούμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» σημείωσε.



Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε και πάλι πως η κυβέρνηση «έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης».

«Οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες. Ξέρουμε πώς νιώθει τι περνά ο κάθε άνεργος ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας».

Αναφερόμενος στις έντονας αντιδράσεις που υπάρχουν για το Μνημόνιο, επισήμανε πως το Μνημόνιο είναι μια μέθοδος λύσης και όχι το πρόβλημα.

Πρόσθεσε πως αυτό που λέγεται Μνημόνιο περιλαμβάνει βασικές επιλογές που είναι κοινός τόπος και που θα τις κάναμε ούτως ή άλλως.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως πρέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος να ψηφιστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να ληφθούν αποφάσεις από τους δανειστές μας για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

«Είμαστε στη φάση της σταθεροποίησης, πρώτα σταθεροποίηση και μετά βελτίωση», υπογράμμισε.



Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε πως σημαίνουν συγκεκριμένη και πρακτική μείωση του δημόσιου τομέα, μείωση του χρέους, καθώς και πολύ σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη συστράτευσης σημειώνοντας: «Πρέπει να ανακτήσουμε τη πολιτική μας αξιοπιστία, πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει εθνική ενότητα».

Κάνοντας και πάλι αναφορά στους δισταγμούς που είχε όταν του ζήτηθηκε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε πως θα τιμήσει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού: «Θα είμαι δίπλα του. Είμαστε απολύτως ενωμένοι».

Η ομιλία Τσίπρα

Ο μόνος εγγυητής για τη διάσωση της οικονομίας είναι ο ελληνικός λαός, όχι οι ψευδεπίγραφες συναινέσεις», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας αλλά για πρόγραμμα λεηλασίας», ενώ έκανε επίσης λόγο για «έκθεση κατασχετηρίου».

«Τρόικα και κυβέρνηση καταγράφουν όλα τα περουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε παράλληλα τη κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και να μην οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία.

Τόνισε ότι εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ είναι διατεθειμένη να θυσιάσει και τον τελευταίο Έλληνα, τη δημόσια περιουσία, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μείγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα.

Ακόμη υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα».

«Η Βουλή καλείται σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου;», διερωτήθηκε αναφερόμενος στην ομιλία του νέου υπουργού Οικονομικών που προηγήθηκε.



Η ομιλία Καρατζαφέρη

Την ανάγκη μιας νέας δημόσιας διοίκησης, η οποία θα υποδεχθεί τις επενδύσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

«Για να έρθει κάποιος επενδυτής στην Ελλάδα χρειάζεται σοβαρή δημόσια διοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από λιγότερο όγκο και μηδενική διαφθορά.

«Είναι ώρα να βάλουμε κάτω κεφάλι και να δουλέψουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος «μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε Εσκιμώο ή άμμο σε βεδουίνο» και πρόσθεσε ότι «ο Ελληνας θέλει όμως να ξέρει τα εργαλεία με τα οποία θα βγει η χώρα από την κρίση».

Η ομιλία Παπαρήγα

Το τελεσίγραφο που δίνει η ΕΕ είναι ένα τελεσίγραφο που δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά στον ελληνικό λαό και του λέει τα κεφάλια μέσα, αν δεν δείξεις συναίνεση 5η δόση δεν έχει, σημείωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον ελληνικό λαό «να στείλει το δικό του τελεσίγραφο» και σημείωσε πως δεν υπάρχει αγωνιστική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ.

Χαρακτήρισε παράλληλα «παγίδα για το λαό» τη συζήτηση για τα φοροεισοδήματα και τη φορολογική ύλη.


Κατά τη σημερινή συζήτηση υψηλοί ήταν για ακόμη μία φορά οι τόνοι για το ναυάγιο συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δριμεία επίθεση στην Νέα Δημοκρατία με προσωπικές αιχμές κατά του προέδρου της, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης , επικρίνοντας την αντιμνημονιακή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ. Από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει;», διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν φυγομαχεί», γιατί «όταν η ΝΔ εγκατέλειπε το καράβι η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκεί και συνεχίζει να σηκώνουμε αυτόν τον σταυρό».

Όπως είπε, «το ελάχιστο που έχει να κάνει η ΝΔ είναι να συναινέσει στις προσπάθειες που κάνουν η κυβέρνηση και όλη η Ευρώπη για να σωθεί η οικονομία μας».

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν στα πρόθυρα μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

tanea.gr

Διαβάστε περισσότερα...