31 Μαΐου 2010

Μας τα χαλάει ο καιρός …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε από το μπαλκόνι δύο φορές για να γλιτώσει τη γκρίνια της γυναίκας του και σώθηκε!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ένας άντρας από τη Ρωσία μην αντέχοντας την γκρίνια της γυναίκας του έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος τους δύο φορές και σώθηκε!

Ο κύριος Alexei Roskov αφού είχε καταναλώσει δυο μπουκάλια βότκα άνοιξε το παράθυρο της κουζίνας και έπεσε από πέμπτο όροφο χωρίς να πάθει ζημιά!

Η σύζυγός του Yekaterina έμεινε άναυδη από την αψυχολόγητη κίνηση του άντρα της και έντρομη κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο.

Ο 22χρονος άντρας ανέβηκε με τις σκάλες στο διαμέρισμα και είδε την γυναίκα του να του «φωνάζει: τι έκανες;» και έτσι αποφάσισε[.....]

να πηδήξει και δεύτερη φορά από το μπαλκόνι!

«Δεν έχω ιδέα γιατί πήδηξα την πρώτη φορά. Όμως μόλις ανέβηκα πάνω και την άκουσα να φωνάζει αισθάνθηκα ότι ήταν καλύτερα να φύγω και έτσι έπεσα πάλι από το παράθυρο», είπε ο κύριος Alexei Roskov.

Οι νοσοκόμοι του ασθενοφόρου δεν πίστευαν τα μάτια τους αφού μετά από δυο πτώσεις το μόνο που είχε ήταν κάποιες μικρές γρατσουνιές και μώλωπες!

clopyandpaste.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

H Βίβιαν Αργύρη νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανανέωση έβγαλαν οι μπλε κάλπες

Το μήνυμα της ανανέωσης έστειλαν χθες από τις κάλπες της Ν.Δ. τα κομματικά στελέχη. Με ποσοστό 47,1% από τις κάλπες βγήκε νικήτρια η εκπαιδευτικός Βίβιαν Αργύρη αφού σε ολόκληρο το νομό συγκέντρωσε[.....]

Η συνέχεια του άρθρου στην εφημερίδα ‘σέντρα’

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ‘σέντρα’

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

30 Μαΐου 2010

Αποτελέσματα εκλογών για πρόεδρο της ΝΟΔΕ στα Καμένα Βούρλα (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ολοκληρώθηκαν ομαλά οι εσωκομματικές αρχαιρεσίες της Νέας Δημοκρατίας για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ στον νομό Φθιώτιδας.
Πανελλαδικά η συμμετοχή έφτασε το 1/3 των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα στον Δήμο Καμένων Βούρλων είναι

Ψήφισαν 176 , λευκά 2

Έλαβαν
Αργύρη 87 ( 50 %)
Σίγας 71 ( 41 %)
Κορδολέμης 16 ( 9 %)

Για την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στα Καμένα Βούρλα, πρόεδρος εκλέχτηκε η κ. Μπήτα Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα...

29 Μαΐου 2010

Αναβλήθηκε το final-4 του Χάντμπολ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα άγρια επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο οδήγησαν στην απόφαση
Την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, λόγω των θλιβερών επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα στη Λαμία, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τα οποία συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μέσα στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατόπιν εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ. και της σύμφωνης γνώμης του Προέδρου της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω των θλιβερών εκτρόπων, ο αγώνας ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για το κύπελλο του Χάντμπολ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη Λαμία. Για τους ίδιους λόγους θα αναβληθεί το σύνολο[.....]

των αγώνων της τελικής φάσης του κυπέλλου του Χάντμπολ.

Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση.»
Την επ' αόριστον αναβολή του final-4 του Χάντμπολ ανακοίνωσε το Σάββατο ο γγ. αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Λαμία, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης δήλωσε πως το final-4 δεν θα διεξαχθεί.

“Είχαμε προειδοποιήσει για τα επεισόδια” δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γγ. της ΟΧΕ Xαράλαμπος Πιλαφάς. “Υπήρχε μόνο μια διμοιρία των ΜΑΤ για τη διαφύλαξη της τάξης στο Χαλκιοπούλειο στάδιο” κατήγγειλε.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, έφθαναν από τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού το απόγευμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του χάντμπολ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στα γραφεία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν. Αυτή την ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται και από την άλλη πλευρά 200 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι περιμένουν ενισχύσεις.

Από τους βανδαλισμούς των οπαδών, κάηκαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, έχουν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ οι φωτιές στους κάδους και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην οποία κατέφυγε η αστυνομία έκαναν την ατμόσφαιρα ασφυκτική.

Στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου τα επεισόδια γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης (πλατεία Λαού) Περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισάριθμους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ακολούθησαν μάχες με την αστυνομία να προσπαθεί να χωρίσει τους συγκεντρωμένους.

Στις 11.00 το πρωί, οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμεναν συγκεντρωμένοι γύρω από τα γραφεία του συνδέσμου τους, ενώ εκείνοι του ΠΑΟΚ είχαν μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στο κλειστό γυμναστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας που κατα τα φαινόμενα οδεύει προς αναβολή.

Αργότερα κατέφθασαν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις αφού έως το απόγευμα αναμενόταν να συρρεύσει στην πόλη και μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ.

Ο Δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν την αναβολή του ημιτελικού, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής Φθοιώτιδας ανακοίνωνε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά.

Η κατάσταση έδειχνε ελεγχόμενη, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίπου 80 στον αριθμό βρίσκονταν κοντά στο γήπεδο, παρουσία αστυνομίας, ενώ αυτοί της ΑΕΚ βρίσκονταν πέριξ του κέντρου της πόλης.

Από τα εκτεταμένα επεισόδια προέκυψαν και αρκετοί τραυματίες, ενώ δεν γλίτωσε και ο... άμαχος πληθυσμός. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας επτά τραυματίες. Πέντε εξ αυτών έχουν θλαστικά τραύματα και δυο έχουν υποστεί εγκαύματα!

Δεν ήταν λίγοι και οι πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τα ΜΑΤ. Τρεις από τους τραυματίες παραμένουν κλινήρεις.

Η ένταση τελικά δεν αποφεύχθηκε και μεταφέρθηκε μέσα στο κλειστό του "Χαλκιοπουλείου". Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ξηλωμένα καθίσματα, διαλυμένα τα αποδυτήρια του γηπέδου, ακόμα και το παρκέ, το οποίο όπως φαίνεται έχει καεί από τις μολότωφ.

skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας», διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Μαΐου ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου, με την συνεργασία του κρατικού οργανισμού για την προώθηση του εθελοντισμού «Έργο Πολιτών».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής, θα γίνει[.....]

παρουσίαση θεματικής περιβαλλοντικής έκθεσης με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας», καθώς και συζήτηση για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η έναρξη της έκθεσης με οργανωμένες επισκέψεις σχολείων. Η έκθεση, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, θα λειτουργεί και το Σάββατο, μέχρι τις 15:00.
Επίσης το Σάββατο στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλιών με εθελοντική συμμετοχή, την οποία διοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου και ο Σύλλογος «Προβομάστορες».
Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου στις 19:30 θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Κωνσταντίνου εκδήλωση, στην οποία θα γίνει παρουσίαση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, ο πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης κ. Γιώργος Μαυρουλέας, θα παρουσιάσει «τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια». Για την «κεντρική διαχείριση αστικών στερεών απορριμμάτων και το πέρασμα από τις παράνομες χωματερές στους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ», θα μιλήσει ο Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ κ. Βασίλης Μήκας.
Τοποθέτηση με θέμα «Κλιματική αλλαγή, αδιέξοδος ή ευκαιρία», θα κάνει ο σχεδιαστής συστημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας κ. Δημήτρης Μπαρμπαδήμος, ενώ για το θέμα «Περιβάλλον και Υγεία» θα μιλήσει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου κ. Βαγγέλης Ψαθάς και η συντονίστρια των εθελοντικών προγραμμάτων για το περιβάλλον του «Έργο Πολιτών» κ. Μαρία Χατζή.

lamianews

Διαβάστε περισσότερα...

29 ΜΑΪΟΥ 1453 -Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Στις 29 Μαΐου 1453 έπεσε η πόλη. Αυτό, σαν ανακοίνωση είναι ιστορικά ακριβολογικό. Εκείνες οι στιγμές δεν αγωνιζότανε το κράτος ή το ‘Έθνος των Βυζαντινών και των Ρωμαίων, αλλά μόνο μία πόλη. Αυτή ήταν η Αυτοκρατορία του Κωνσταντίνου ΙΑ’. Η πόλη που λεγόταν Κωνσταντινούπολη και υπήρξε Πρωτεύουσα μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας κάποτε. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ο ήρωας και συγχρόνως το θύμα. ‘Ηρωας σε μια πρωτόφαντη και ανέλπιστη αντίσταση που θα έμενε ιστορική και θύμα διότι ήτανε άξιος να κυβερνήσει τη μεγάλη και δυνατή χώρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του δώσανε μόνο μια πόλη. Τη Πρωτεύουσα βέβαια, αλλά μόνο μια πόλη.

Με ελάχιστες δυνάμεις αντιμετώπισε έναν [.....]

πολυάριθμο νεοφώτιστο και φανατισμένο εχθρικό στρατό διακοσίων πενήντα χιλιάδων , ενώ οι δικοί του έφθαναν δεν έφθαναν τις δέκα χιλιάδες.

Η άμυνα της Κωνσταντινούπολης με, επικεφαλής τον Κωνσταντίνο και η θυσία του ίδιου και της πόλης αποτέλεσαν ένα παγκόσμιο ιστορικό γεγονός πρώτου και ανεπανάληπτου, μπορούμε να πούμε, μεγέθους που συγκλόνισε και συγκλονίζει ακόμα τον κόσμο.

Στην πρόταση του εχθρού του, για να παραδώσει την πόλη και αυτός να σωθεί, απάντησε:

«Την πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμού εστί ούτε άλλου τινός των κατοικούντων εν αυτή. ‘Ολοι γάρ αυτοπροαιρέτως αποφασίσαμεν αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών».

‘Ένας τέτοιος βασιλιάς-μαχητής -στρατιώτης, με τον αγώνα του και τη θυσία του, ενέπνευσε μετά, για όλους τους αιώνες, ένα σύνθημα ψυχής: «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι…»

Και αυτό το σύνθημα ψυχής επέζησε σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μ. Ασία και αποτέλεσε βάση και ξεκίνημα απελευθερωτικών αγώνων και επαναστάσεων εναντίον του κατακτητή σ’ ολόκληρη αυτή την περιοχή. Διότι δεν μπορούσε να πιστέψει ο σκλάβος, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέγανε, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί αφού «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι.

Ερχόμενοι προς το σήμερα λοιπόν, το σήμα κατατεθέν αυτής της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κτίστηκε το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και παρέμεινε το λίκνο του Χριστιανισμού, για 1000 περίπου χρόνια, έγινε τζαμί και αργότερα μουσείο, ενώ τα τελευταία χρόνια, η υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., Τουρκία το χρησιμοποιεί ως χώρο επιδείξεων μόδας, ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων εσωρούχων και ειδών υγιεινής.

Δεν είναι αυτονόητο λοιπόν, πως αφού οι κυβερνήσεις μας

διακαώς επιζητούν την άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., πρέπει να απαιτήσουν από την γείτονα χώρα έστω την απόδοση του σκοπού για τον οποίο οικοδομήθηκε το σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, η πριν από 1500 περίπου χρόνια, Αγία Σοφία;

Ω ‘Έλληνα, το ότι πολέμησες και για ό,τι πολέμησες, σήμερα είναι ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρίσκουν 557 χρόνια μετά ανοικτή και πάλι την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν ! Δεν μας «χόρτασαν» οι καρπαζιές το 1922 στην Σμύρνη, το 1955 στην Πόλη, το 1974 στην Κύπρο! Τώρα, στέλνουμε στην Πόλη γιουσουφάκια, που τραγουδάνε καλά χορεύουν καλλίτερα, κάνουν κουμπαριές και δόξα τον Αλλάχ!

Και ερωτώ αυτή που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες, την Ιστορία! Αυτή, που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο, ανταλλάσσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό ; Εσύ, που μέχρι το 1950 δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα, πηγαίνοντας από πόλεμο σε πόλεμο, ή αυτοί που ακολουθούν την δική τους ιστορία με τα καφενεία που έγιναν lounge cafe, με τις ταβέρνες που έγιναν club, με το τσιγάρο που έγινε κοκαΐνη, με τον ελληνικό καφέ που έγινε «φραπέ», το πρόσωπο-σπαθί που έγινε face control, τα θούρια που έγιναν hits, το φρόνημα έγινε «ώχ αδελφέ», η πατρίδα έγινε πολυπολιτισμική, το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί σου, εθνικισμός, τα ιερά και όσια θεωρούνται παλαιομοδίτικα.

Βέβαια, μια ζωή την έχουμε εάν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε, που έλεγε και ο τεράστιος Δημήτρης Χόρν! Πατρίδες όμως, έχουμε πολλές; Χάσαμε την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Μας παζαρεύει ο ξένος δάκτυλος την Θεσσαλονίκη. ‘Έχουμε χάσει την Β. ‘Ήπειρο. Οι Αλβανοί διεκδικούν την Τσαμουριά. Το Αιγαίο αμφισβητείται. Οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας. Άντε παιδιά, κουράγιο! Λίγο ακόμα βαριεδισμό, λίγο ακόμα κυβερνητικό παχυδερμισμό, βάλτε μια δόση Κουναλακισμού και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν κάποτε.

Νεαρέ ‘Έλληνα του 1904, του ‘12-’13, του ‘40, ξύπνα και σήκω! Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο, κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το μνήμα σου. Για την Ελλάδα εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την Εικόνα του Χριστού στο στήθος. Ξύπνα αγόρι μου φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει! Εσένα και τη γενιά σου, να σώσεις την φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει! Όλοι μαζί μια φωνή, μια καρδιά! Τώρα ξανά σαν πρώτα! Δεν πρέπει να πούμε:

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΑΛΩ !» Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχίσουν το άθλιο κατάντημά της, όλοι αυτοί που την έχουν φθάσει στο χείλος του γκρεμού, γιατί: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Διαβάστε περισσότερα...

«Καρατόμηση» στο πεζούλι της Ρηγίλλης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Σαμαράς θα έπρεπε να περιμένει, κραυγάζουν διάφοροι από το πρωί, μόλις ο πρόεδρος της ΝΔ αιφνιδίασε τους πάντες δείχνοντας την πόρτα στον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο.

Δηλαδή, θα έπρεπε να περιμένει τον Παπανδρέου να στείλει σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές τον Καραμανλή και επίλεκτα στελέχη της κυβέρνησής του και μετά να απαντήσει.

Θα έπρεπε να κάθεται και να βλέπει τον Παπανδρέου να διασύρει την κυβέρνηση Καραμανλή και μαζί της τη ΝΔ και να μην κάνει τίποτα.

Το κυριότερο, θέλουν τον Σαμαρά να[.....]

παρακολουθεί άπραγος την οργή του κόσμου για το σημερινό πολιτικό σύστημα, για να γίνει έτσι κι αυτός μέρος της εικόνας, τμήμα του σκηνικού που απέρχεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η Νέα Μεταπολίτευση δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο, ούτε του χρόνου. Γίνεται τώρα και θα έχουν θέση σε αυτήν όσοι δεν χρωστάνε τίποτα σε κανέναν – μόνον σε εκείνους που τους εξέλεξαν.

Και αν ο Σαμαράς δεν κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, αν δεν ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας θα καταστεί κι αυτός μέρος του προβλήματος. Γιατί αυτό του προτείνουν ουσιαστικά όσους βλέπουμε καθημερινά από τα κανάλια και τις εφημερίδες να του συμβουλεύουν «μετριοπάθεια», να γίνει πιο «μαλακός» και «συναινετικός».

Ποια είναι η αλήθεια που δεν τους συμφέρει να βλέπουν, που δεν θέλουν να την βλέπουν; Τι έκανε ο Σαμαράς στους επτά μήνες ηγεσίας του στη ΝΔ; – πέρα από την σωστή, ή λάθος κριτική που δεν σταματήσαμε κι εμείς και οι αναγνώστες μας να κάνουμε ούτε στιγμή;

- Ο Σαμαράς διέγραψε τη Ντόρα και πέταξε έξω από την διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, τζάκια, βαρονίες, πολιτικές οικογένειες και συμφέροντα.

- Πέταξε έξω τον Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη που ευθύνονται ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους άλλους για τις πληγές της παράταξης και το κατάντημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

- Και το κυριότερο, το έκανε χωρίς να ρίξει το κόμμα στην λούμπα της διάσπασης; που ήθελε η Ντόρα.

- Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να μιλά για τα οικονομικά και να λέει από καιρό αυτό που όλοι οι ξένοι οικονομολόγοι σπεύδουν να μας πουν τώρα για την ύφεση.

- Πήρε ξεκάθαρη πατριωτική στάση και στο θέμα των μέτρων και στο θέμα της Ιθαγένειας και στο θέμα του Ερντογάν.

Και τα έκανε όλα αυτά έχοντας πίσω του ένα κόμμα σαν το βομβαρδισμένο Βερολίνο και μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν την επέλεξε αυτός και τις περισσότερες φορές δεν ξέρει τι της γίνεται.

Το πάλεψε όμως και το παλεύει με το κεφάλι ψηλά.

Και ξέρετε ποια είναι η μαγκιά; Να καταλάβεις την πόλη άθικτη όπως έλεγε και ο Σουν Τσου. Να μην «καταλάβει» δηλαδή τη ΝΔ διαλυμένη, όπως σταθερά επιδιώκουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι από το Νοέμβριο μέχρι τώρα. Να την κάνει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και στις δυνάμεις της.

Και να μην ξεχνάμε:

Απ’ όλη την σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας , ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που δεν είναι συνένοχος. Ο μόνος που ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ, κόντρα στο Σύστημα ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην δουλόφρονα ενοχική δεξιά και κόντρα στη διεφθαρμένη πολιτικά ορθή «Αριστερά».

Γι αυτό λοιπόν, οι εκατοντάδες χιλιάδες που εξέλεξαν τον Αντώνη έφτυσαν στα μούτρα τη Νέα Δημοκρατία του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη και του Παυλίδη

Το ίδιο έκαναν και όσοι απο τη Νέα Δημοκρατία έκατσαν σπίτι τους στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αυτή λοιπόν η χρεωκοπημένη και ενοχική Νέα Δημοκρατία ας πάει στα τσακίδια.

Ο Σαμαράς θα της αλλάξει τα μέσα έξω.

Αδέξιος Δεξιός

antinews

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 3η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 28 Μαΐου , 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνω από 100 επενδύσεις , συνολικού ύψους 80 εκ ευρώ, έχει εντάξει στον αναπτυξιακό νομό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τις αρχές του 2010 έως σήμερα , ενώ όσον αφορά στο ΕΣΠΑ έχει εκδώσει 37 προσκλήσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 377,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ταυτόχρονα διπλάσιο μέσο όρο απορρόφησης κονδυλίων στον τομέα αυτό - 12,2% έναντι 6% του εθνικού μέσου όρου.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε χθες Πέμπτη 27 Μαΐου στη Λάρισα η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις[.....]

ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες , όπως είπε, έχουν σήμερα ιδιαίτερο βάρος καθώς λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος τα περιθώρια για τις δημόσιες επενδύσεις είναι στενότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Ολόκληρη η ομιλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου είναι η ακόλουθη:
«Η σημερινή 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου 2007-2013 γίνεται σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ΓΑΠ έδωσε μια σκληρή μάχη προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Ήμασταν αναγκασμένοι να σώσουμε την Ελλάδα για να έχουμε χρόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Θα ήθελα γι' αυτό να μείνω σε δύο σημεία: πρώτον, στο γεγονός ότι, σήμερα, μιλάμε σε διαφορετική βάση, από εκείνη που ξεκινήσαμε. Έκλεισε ο κύκλος μιας μεγάλης μάχης, αυτής που δώσαμε, προκειμένου η Ελλάδα να μην βρεθεί μόνη απέναντι στο πρόβλημά της, στα πελώρια χρέη της, αλλά και απέναντι σε κερδοσκόπους.
Και άνοιξε ο νέος κύκλος μιας μεγάλης μάχης που έχουμε μπροστά μας, για να κάνουμε την οικονομία μας, τη χώρα μας, βιώσιμη και ανταγωνιστική.
Σήμερα, η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον γεγονός. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Το πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί ως κοινωνία. Με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, αλλά και με όπλο τις θυσίες και την αποφασιστικότητα των ίδιων των Ελλήνων πολιτών.
Έτσι κερδίσαμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας. Δεν θα υπήρχε σήμερα μηχανισμός στήριξης, δεν θα είχε ενεργοποιηθεί, αν ο Ελληνικός λαός δεν ήταν αποφασισμένος να κάνει δύσκολες θυσίες. Όμως, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός, αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν, εφόσον όλοι διαπιστώναμε ότι το κράτος μας είναι δυσλειτουργικό και δύσκαμπτο, ότι μας έπνιγε η διαφθορά, ότι η οικονομία μας βάδιζε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Η Ελλάδα έχει τεράστιες, απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί να τις αντιληφθεί και να τις μετατρέψει σε ικανότητες. Και δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα μας σήμερα, μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Γιατί ναι μεν συνεχίζουμε και με το ΕΣΠΑ και με τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, όμως τα περιθώρια είναι στενότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Κατά συνέπεια, δουλειά μας, αναπτυξιακή προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, ένα βιώσιμο και ελκυστικό περιβάλλον, υποδομές, φορολογική ασφάλεια, σταθερότητα, ευνομία, ώστε να δώσουμε κίνητρα για ουσιαστικές επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στη χώρα από κεφάλαια που επιδιώκουμε να προσελκύσουμε από το εξωτερικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται και η ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο από τις αρχές του 2010 101 επενδύσεων ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη μας στις Βρυξέλλες όπου παρουσιάσαμε στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής το πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 8Ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων 2010 που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής των Επενδυτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν στην περιφέρεια. Πρόκειται για το 8th World Investment Conference 2010 στο οποίο η μόνη Ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – μιας από τις 8 Περιφέρειες από όλο τον κόσμο που επιλέχτηκαν με αυστηρά επενδυτικά και οικονομικά κριτήρια ανάπτυξης.
Το παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων που θα γίνει 2-4 Ιουνίου στο La Baulle στη Γαλλία είναι ένας υψηλού κύρους θεσμός που ειδικά όσον αφορά στην Ευρώπη είναι επικεντρωμένο στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις και γενικά στις δράσεις για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Η επιλογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έγινε μετά από αξιολόγηση της υποψηφιότητας της που συνοδεύτηκε από ολοκληρωμένες προτάσεις προσέλκυσης επενδύσεων.
Η συμμετοχή μας επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής και προώθησης της Περιφέρειας – και μέσω αυτής της χώρας – σε ένα ειδικό κοινό από ηγέτες παγκόσμιου επιπέδου στους τομείς οικονομίας, υψηλής τεχνολογίας και πολιτικής με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Τις δυνατότητες και το επενδυτικό – αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παρουσιάσει 12μελής αντιπροσωπεία, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Συνεδρίου.
Παράλληλα με όλα αυτά ιδιαίτερα θα πρέπει να σταθούμε στην πράσινη ανάπτυξη. Μιλώντας για Έξυπνη Πράσινη Ανάπτυξη αναφερόμαστε σε μια κοινωνία και μια οικονομία που στηρίζεται στη βιώσιμη και αειφόρο διαχείριση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων, που εξασφαλίζει τη λιγότερη δυνατή εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, που χρησιμοποιεί δημιουργικά τη νέα γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες στην παραγωγή νέου πλούτου και που, τέλος, διαμορφώνει εθνικές και διεθνικές συνθήκες για ελαχιστοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων, των περιφερειακών ανισορροπιών και της παγκόσμιας φτώχιας.
Πρακτικά, αυτά σημαίνουν, εκτός των άλλων, δράσεις έξυπνες, καινοτόμες και ανατρεπτικές, στηριγμένες στις νέες τεχνολογίες. Η ευρυζωνικότητα των δικτύων επικοινωνιών, η βιοτεχνολογία, η συνολική ανάπτυξη του γνωστού τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση-έρευνα- καινοτομία) αποτελούν στοιχειώδεις παράλληλες προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει και να ενισχυθεί η Πράσινη Ανάπτυξη.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκδώσει συνολικά 37 προσκλήσεις Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 377,9 εκατ. €.
 Έχουν ενταχθεί 122 έργα Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 177,4 εκατ. € και Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 166 εκατ. €.
 Έχουν αναληφθεί συμβάσεις 58,4 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 36,2% επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης.
 Έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και είναι προς καταχώρηση δαπάνες 20 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 12,4 % επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνέχεια των κατευθύνσεων του ΥΠΟΙΑΝ αναμόρφωσε το Πρόγραμμα ως εξής :
- Σε συνεργασία με τους Φορείς της Περιφέρειας διερεύνησε την ωριμότητα και επιλεξιμότητα έργων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Και για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας-αυτή χρειάζεται η χώρα μας και η πολιτική πια- Η ωριμότητα είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται πολλοί φορείς. Ο Καλλικράτης θα βοηθήσει στην κατεύθυνση δήμων ικανών να προετοιμάσουν ωριμότητες. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε εντατικά.
- Συνεργάστηκε σε διμερείς συναντήσεις με τα Υπουργεία που εκφράζουν την Τομεακή Πολιτική και οριστικοποιήθηκαν από κοινού οι κατηγορίες δράσεων που δύνανται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας
- Απέστειλε στο ΥΠΟΙΑΝ Πίνακα δράσεων που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται η που έχουν την ωριμότητα να υλοποιηθούν άμεσα. διαμορφώνοντας το τελικό Πρόγραμμα της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας, που οδήγησε στην εκχώρηση μεγαλύτερου ποσού προς διαχείριση του ΥΠΟΙΑΝ προς τη Περιφέρεια.
Είμαστε ευχαριστημένοι από τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο, όπου εισακούστηκαν τα αιτήματά μας και μας εκχωρήθηκαν επιπλέον 42 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου για τη στήριξή του στις προσπάθειές μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι της Περιφέρειας έχουμε βάλει ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης. Ο εθνικός μέσος όρος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ σήμερα κινείται στο 6%, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όμως έχει καταφέρει να βρίσκεται στο 12,2% που αντιστοιχεί σε 20 εκ. € (πληρωμές-δαπάνες) και προχωράμε δυναμικά, για να δίνουμε συνεχώς κονδύλια σε αναπτυξιακούς στόχους(μεγάλα οδικά δίκτυα, λιμάνια, περιβαλλοντικά έργα, σχολεία, ΧΥΤΑ, έργα τουρισμού και πολιτισμού).»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Επίσης κατάρτισε Πρόγραμμα Επιτάχυνσης για τη διμηνιαία παρακολούθηση του συνόλου των ενταγμένων έργων και του συνόλου των τελικών Δικαιούχων.
- Μερίμνησε για τον εντοπισμό έργων εθνικών πόρων τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου του Ν+3 αν χρειασθεί.

Σε συνέχεια της Αναμόρφωσης του Προγράμματος υπογράφτηκε η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης (ΕΣΥ) μεταξύ της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης εκχωρήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση δράσεων ποσού 254 εκατ. ευρώ, στις Αναπτυξιακές Ενότητες :
Μεταφορών , Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Τουρισμού, Εκπαίδευσης και δια βίου Μάθησης, Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής και Αστικής Αναγέννησης.
Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου».
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, των πράξεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στη βάση της παρούσας Επιχειρησιακής Συμφωνίας Υλοποίησης και σύμφωνα με την πρόοδο υλοποίησής τους.

Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι δαπάνες των έργων που χρηματοδοτούνται από τη Συλλογική Απόφαση της Περιφέρειας πραγματοποιούνται από τους υπολόγους ή τις οικονομικές υπηρεσίες, με τις πλέον επείγουσες διαδικασίες. Επίσης μεριμνούμε ώστε αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν και από τους φορείς των έργων που συγχρηματοδοτεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αλλά χρηματοδοτούνται από άλλες Συλλογικές Αποφάσεις.

Λαμβάνουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα και διασφαλίζουμε ότι οι δαπάνες που διαβιβάζονται από τους δικαιούχους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή καταχωρούνται άμεσα – και όχι αργότερα από πέντε ημέρες από τη διαβίβασή τους σ’ αυτήν- στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.

Η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης ή/και τα προσαρτήματα αυτής, τροποποιούνται με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών.

Η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή της από τα μέρη και διαρκεί έως την ημερομηνία υποβολής της Τελικής Έκθεσης Υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Κανονισμού 1083/2006.
Τέλος πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε. Μπορούμε να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της οικονομικής αστάθειας. Να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, της προοπτικής, μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι. Και τελικά, το ελληνικό πρόβλημα να το μεταμορφώσουμε - και θα το μεταμορφώσουμε μαζί - ώστε να γίνει το ελληνικό θαύμα.»
Κατά τη δευτερολογία της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις αιτιάσεις ορισμένων αυτοδιοικητικών και υπογράμμισε:
«Να ευχαριστήσω όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα και όσους μιλήσανε και να υπενθυμίσω μια βασική αρχή του δημοκρατικού διαλόγου που λέει πως, όταν θέλεις να ακουστείς θα πρέπει να παραμένεις να ακούσεις και τους υπόλοιπους.
Σας ευχαριστώ, λοιπόν, όσους έχετε μείνει για να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία, να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε ταυτόχρονα. Είναι η πρώτη Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στην οποία μετέχω και, ερχόμενη εδώ, είχα την αίσθηση ότι σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα μας θα είχαμε την ωριμότητα, σαν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, να μιλήσουμε επί της ουσίας με προτάσεις βελτίωσης, με αυτοκριτική, με διάθεση συνεργασίας για να πετύχουμε εθνικούς στόχους. Γιατί αυτό που συζητάμε στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ένας εθνικός στόχος που είναι επιτακτικός και είναι χρέος μας, χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, να τον πετύχουμε. Αυτό θα γίνει όμως με ευρύτερες συνεργασίες.
Αντί αυτού θεωρώ ότι γίναμε θεατές ενός show με παραταξιακή χροιά. Ενός show το οποίο εκφράζει μια λογική την οποία θεωρώ ξοφλημένη. Αυτή η χρεοκοπημένη πολιτική βλέπει την δημόσια ζωή σαν ένα μόνιμο show που κρύβει την φτώχεια προτάσεων και πρωτοβουλιών.
Αντιστεκόμαστε σε αυτήν την χρεοκοπημένη πολιτική γιατί είναι καιρός να προτιμάμε τα δύσκολα από τα εύκολα. Το χρωστάμε στην πατρίδα.
Σε όσους έκαναν ουσιαστικές προτάσεις τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ και οι συνεργάτες μου τις καταγράψαμε και θα απαντήσουμε στον καθένα σας ξεχωριστά με συγκεκριμένες δράσεις .
Ευχαριστώ ακόμα τους ανθρώπους από άλλους νομούς που μας έκαναν ορισμένες επισημάνσεις για την Περιφέρειά μας και για να απαντήσω συγκεκριμένα.
Σε όσα ακούστηκαν για παράδειγμα για την Ευρυτανία:
Ενημέρωση υπήρχε και εντατικότατη. Τα ΣΧΟΑΠ (ΣΧΕΔΙΑ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) για τα οποία ρωτήθηκα σας ενημερώνω πως έχουν προαξιολογηθεί και την επόμενη εβδομάδα θα σταλούν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή οι αξιολογήσεις.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το γνωρίζουνε όλοι ότι δεν είναι θέμα της Περιφέρειας αλλά το διαχειρίζονται κεντρικά το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σε ότι αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση για τους πόρους του στόχου 2 της Περιφέρειας μετά το 2013 βρισκόμαστε ήδη σε μια συζήτηση με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που είναι και αυτές στο στόχο 2 για να συνδιαμορφώσουμε ένα κοινό αίτημα προς την Ε.Ε. και το Ευρ. Κοινοβούλιο για τους πόρους μας μετά το 2013.
Εξίσου σημαντική ήταν και η τοποθέτηση που ακούσθηκε σχετικά με την ωριμότητα μελετών. Γι αυτό να υπενθυμίσουμε ότι δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ΣΑΜΠ (Συλλογική Απόφαση Μελετών Περιφέρειας) όπου θα επιλέξουμε ορισμένες μελέτες ώστε να ωριμάσουν γρήγορα και να δημοπρατηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα και να μπουν στην τρέχουσα περίοδο.
Σε ότι αφορά στους μεγάλους οδικούς άξονες αυτοί δεν είναι θέμα της Περιφέρειας. Είναι θέμα κεντρικά του Υπουργείου. Με το Υπουργείο Υποδομών βρισκόμαστε συνεχώς σε συζήτηση για τον άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία Έχουμε συνεχή συνεργασία- μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης βρέθηκε πρόσφατα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ξαναθέσαμε το θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και μας διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό για δράσεις υποδομών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και να τονίσουμε, ακόμα, ότι έγινε και διμερής συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών γι αυτούς τους άξονες.
Τέλος για αυτό που ακούστηκε για τα προγράμματα θα ήθελα απλά να πω ότι υπάρχουν ανοικτές προσκλήσεις όπου οι Νομαρχίες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Υπάρχουν Νομαρχίες που, μετά λύπης μου, είδα ότι δεν έχουν καταθέσει ούτε μια πρόταση στις ανοικτές προσκλήσεις.
Οτιδήποτε θέλουν το συζητάμε ανοικτά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το πώς μπορούμε να επιταχύνουμε και να διευκολύνουμε τις διαδικασίες.

Γρήγορους στόχους θέλουμε να πετύχουμε !!!»

Διαβάστε περισσότερα...

28 Μαΐου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με θέμα: «ΛΑΜΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ», που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του Δάσους σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου), την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και ώρα 6.30μμ.

Για το Δ. Σ. του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ. _________________Ο Δήμαρχος Λαμιέων
Η Πρόεδρος
Ράγκου Πόλυ____________________________ Κοτρωνιάς Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα...

Το χάσαμε το όνομα πατριώτη…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με τις υγείες μας το όνομα Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η ονομασία δήμος Θρονίου, που είχε σοβαρές ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι το νέο όνομα του δήμου, δεν υποστηρίχθηκε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με υπαιτιότητα καταρχήν του δημάρχου αλλά και μιας μερίδας ακροατών του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου που κάποιοι εξ αυτών ανήκουν στην ομάδα ενεργών δημοτών Καμένων Βούρλων, όπως ο κύριος Μακρινήτσας (ο στρατηγός).

Δεν θέλαμε να πέσουμε στα μαλακά... εεε?? μας αρέσει το σκληρό rock !!!

Το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο συνοδεύτηκε από αρκετά ενδιαφέροντα, όπως με την επίσημη πρώτη του κυρίου Πλατανιά ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ,μετά από την παραίτηση Μουρτζούνη, αλλά και την αποχώρηση από την συνεδρίαση του κυρίου Τρίγκα (πρώην προέδρου του ΔΣ) ‘για δικούς του’ λόγους.

Το καλύτερο αστείο (θέλω να πιστεύω) που άκουσα στην πιάτσα, είναι ότι θα τα βρουν Μώλος & Άγιος Κωνσταντίνος που θα κατέχουν τα 2/3 στο νέο συμβούλιο με την νέα μορφή του Δήμου και για 2 χρόνια θα έχουν την έδρα στον Μώλο και τα άλλα 2 χρόνια στον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ για ονομασία του δήμου θα έχουμε για 2 χρόνια σκέτο Άγιος Κωνσταντίνος ενώ τα άλλα 2 χρόνια θα λεγόμαστε δήμος Μώλου.

Χαιρετίσματα στους δικούς μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Το καλοκαιράκι ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το σαββατοκύριακο πάρτε και το μαγιό μαζί σας.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μέχρι 34 βαθμούς θα έχουμε …

meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

27 Μαΐου 2010

Η τρόικα χτυπά την κάλπη της Ν.Δ.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Την Κυριακή οι εκλογές, αγριεύει η μάχη για τους τρεις υποψηφίους

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ., οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαΐου, με τους τρεις υποψηφίους για την προεδρεία της ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας να πραγματοποιούν τις τελευταίες επαφές με το εκλογικό σώμα, που φέτος για πρώτη φορά θα είναι η βάση του κόμματος.

Για την θέση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή του νομού, η κα. Βίβιαν Αργύρη, ο κ. Μιχάλης Κορδολέμης και ο κ. Ηλίας Σίγας. Μέχρι στιγμής η προεκλογική περίοδος στην Φθιώτιδα έχει κυλήσει χωρίς να υπάρξουν αντιπαραθέσεις, και χωρίς ωστόσο τα άλλα μέλη της Ν.Δ. να έχουν δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετέχουν για πρώτη φορά τα μέλη του κόμματος, καθώς και όσοι εκλεγούν, θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει τον Ιούνιο.

Η ψηφοφορία της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00, ενώ θα στηθούν συνολικά 26 κάλπες σε ολόκληρη την Φθιώτιδα, οι οποίες θα είναι διπλές,όπου
στη μία τα μέλη θα ψηφίζουν[.....]

Η συνέχεια του άρθρου στην εφημερίδα Ημέρα ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-5-2010

«Σοβαρή αρχή για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους», καθώς και «σημαντικό εργαλείο στην υπόθεση της ανάπτυξης, της εξοικονόμησης πόρων και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες» χαρακτήρισε το σχέδιο «Καλλικράτης» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μιλώντας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την κριτική της όσον αφορά επιμέρους επιλογές και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να ακούσει τις απόψεις όλων αυτών που διαμαρτύρονται και να δώσει απαντήσεις.
Η κ. Αντωνίου επισήμανε ότι όλες οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές που έγιναν για την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε σε όλες αυτές τις αλλαγές και παρότι ήρθε στην εξουσία το 2004 με σύνθημα την επανίδρυση του κράτους, τελικά είχαμε αναπαλαίωση και γυρίσαμε στην εποχή των[.....]

Μαυρογιαλούρων με ένα μοντέλο διακυβέρνησης που βασίστηκε στον συγκεντρωτισμό, τον κεντρικό έλεγχο και το πελατειακό κράτος.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού τόνισε ότι μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση δεν είναι απλή και εύκολη υπόθεση και ότι με τον «Καλλικράτη δεν ολοκληρώνεται, αλλά αρχίζει η αλλαγή του κράτους, αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις.
Σε σχέση με την καθιέρωση των 7 κρατικών διοικητικών περιφερειών, ανέφερε ότι θα έπρεπε να ήταν 13, όσες και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διοικητικός έλεγχος, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, γιατί δεν μπορεί π.χ. ο πολίτης από το Ευπάλιο ή το Αλιβέρι να πρέπει να πάει στη Λάρισα για τις υποθέσεις του.
Σε σχέση με τις συνενώσεις επισήμανε ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι αδικαιολόγητες φοβίες, οι τοπικοί εγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα, αλλά αυτό δεν γίνεται με λογικές ισορροπιών, με διπλές και τριπλές ονομασίες των νέων δήμων, ούτε με τη λογική ο ένας δήμος της συνένωσης να παίρνει το όνομα, ο άλλος την έδρα και ο τρίτος την ιστορική έδρα, γιατί αυτές δεν είναι συνενώσεις, αλλά συγκολλήσεις. «Το όνομα κύριε Υπουργέ», τόνισε η κ. Αντωνίου, «δεν είναι ένα απλό θέμα. Σηματοδοτεί τη νέα συλλογική ταυτότητα που θέλουμε να διαμορφώσουμε, ώστε οι πολίτες του νέου δήμου να μπορούν να ταυτιστούν με τη νέα συλλογική οντότητα που προκύπτει από τη συνένωση».
Στη συνέχεια η βουλευτής ανέφερε ότι «πέρα από τις αδικαιολόγητες φοβίες, υπάρχουν και οι δικαιολογημένες ευαισθησίες των τοπικών κοινωνιών, υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες, ανάγκες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, γιατί είναι άλλο πράγμα οι συνενώσεις αστικών δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπου οι έννοιες της ταυτότητας και του «ανήκειν» είναι πολύ χαλαρές και άλλο στην περιφέρεια που είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Γιατί στην περιφέρεια δεν μπορεί να ισχύουν μόνο κάποια ψυχρά αριθμητικά κριτήρια, αλλά να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κριτήρια γεωμορφολογικά, ιστορικά, πολιτισμικά, συνθηκών ζωής και παραγωγικής δραστηριότητας»
Στο σημείο αυτό η κ. Αντωνίου κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστεί και να απαντήσει, γιατί στην Αττική είχαμε ελάχιστες αντιδράσεις, ενώ στην περιφέρεια έχει υπάρξει μεγάλη αναστάτωση.

«Επιπλέον», ανέφερε η βουλευτής, «προκαλεί ερωτηματικά αυτός ο υδροκεφαλισμός των πρωτευουσών των νομών, με τον οποίο κατεξοχήν αστικές περιοχές συνενώνονται με αγροτικές περιοχές, ενώ έχουν εντελώς διαφορετικές αναπτυξιακές ανάγκες και στόχους»

Τέλος η βουλευτής επισήμανε ότι ενώ καθορίστηκαν κριτήρια για την επιλογή των εδρών των δήμων, υπάρχουν περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που το Υπουργείο δεν κατάφερε να πείσει ότι οι επιλογές των εδρών έγιναν με αυτά τα κριτήρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. η Αμφίκλεια, άλλο γράφτηκε στο προσχέδιο και άλλο βγήκε στο τέλος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά θέματα και να έρθουν πολίτες έξω από τη βουλή να διαμαρτύρονται αφήνοντας τις δουλειές τους σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η κ. Αντωνίου καταλήγοντας κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να κάνει πράξη τις εντολές του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων Υπουργείων που ακούν, απαντούν και όποτε χρειάζεται αλλάζουν, και απευθυνόμενη στον παριστάμενο Υπουργό πρόσθεσε:
«σας άκουσα το πρωί να λέτε ότι οι βουλευτές είναι στενοχωρημένοι. Δεν είναι στενοχωρημένοι, ούτε κανείς υπερασπίζεται το χωριό του. Είμαστε εδώ επειδή έχουμε αντίληψη και άποψη για την ανάπτυξη στο νομό μας και στην περιφέρεια και αγωνιούμε γιατί η περιφέρεια είναι σε μεγάλη ύφεση»

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΝΕΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΟ, «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θα αντιμετωπίσουμε τα κραυγαλέα προβλήματα των συνενώσεων

Ραγκούσης: Εκτίθεται. Ας κρατήσει, τουλάχιστον, τα προσχήματα για το «όχι»

Σφοδρή επίθεση στον «Καλλικράτη» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, «μοναδικό μνημείο για το πώς δεν πρέπει να γίνεται μια διοικητική μεταρρύθμιση». Ο κ. Σαμαράς, επεσήμανε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και δεσμεύθηκε ότι «η ΝΔ θα φέρει μια νέα πρόταση συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης, μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.»

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς η ΝΔ λέει «όχι» στον Καλλικράτη για έξι κυρίως λόγους:[.....]

-Γιατί δεν συνδέεται με την συνολική μεταρρύθμιση του κράτους
-Γιατί δεν συνδέεται με το πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για φορολογική αποκέντρωση
-Γιατί δεν δίνονται οι απαραίτητοι πόροι στους νέους δήμους
-Γιατί δεν δίνονται στους δήμους ουσιαστικές αρμοδιότητες
-Γιατί γίνεται προσπάθεια τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης να λυθούν με οργανωτικό τρόπο
-Γιατί οι συνενώσεις έγιναν με βάση την κομματική κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ. Έφερε δε ως (λανθασμένο) παράδειγμα τη συνένωση του δήμου Αμπελοκήπων με το δήμο Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη αλλά το γεγονός ότι δεν παραμένουν αυτόνομοι ιστορικοί δήμοι όπως ο Μυστράς και η Βεργίνα.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η ΝΔ, υποστηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη συνένωση των δήμων και μάλιστα είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο συνολικής μεταρρύθμισης. Όμως, η διεθνής κρίση και η ανάγκη δραστικών περικοπών ανέστειλε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι για την χρηματοδότηση του «Καλλικράτη» θα χρειαστούν 4-5 δις ευρώ, τα οποία είναι αδύνατον να βρει η κυβέρνηση, άρα, όπως υποστήριξε « η μεταρρύθμιση που συζητάμε σήμερα δεν πρόκειται να γίνει.»

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ότι η εφαρμογή του « Καλλικράτη» θα αναδείξει και θα δημιουργήσει την ανάγκη μια νέας μεταρρύθμισης στο μέλλον, αυτή που θα παρουσιάσει σύντομα η ΝΔ.

Η απάντηση Ραγκούση

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τον κάλεσε να τηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα του προσχηματικού "οχι" που λέει το κόμμα του, καθώς τα επιχειρήματά του, για παράδειγμα, στο θέμα των συνενώσεων τον "εκθέτουν ανεπανόρθωτα". Ανέφερε δε τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για τη συνένωση Αμπελοκήπων και Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι "η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκεές και όχι τους Αμπελόκηπους" αλλά και το θέμα του Μυστρά "για το οποίο ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης στην ομιλία του στην Επιτροπή ευχαρίστησε το υπουργείο", που τον όρισε ιστορική έδρα του του δήμου Σπάρτης. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο κ. Δαβάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι ευχαρίστησε τον υπουργό γιατί προχώρησε σε αυτή την αλλαγή.

Χαρακτήρισε τον ‘Καλλικράτη» αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του κ. Σαμαράς για τους πόρους του «Καλλικράτη» ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι οι πόροι της Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζονται. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι πόροι που δίνονται με βάση το νομοσχέδιο θα έφταναν τα 4,628 δις ευρώ για το 2010 και 5 δις το 2011, ενώ για φέτος μέσω ΚΑΠ θα διατεθεί το μικρότερο ποσόν των 3.495 εκατ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει εγγύηση χρηστής διοίκησης και ελέγχου των δαπανών που δεν την εφαρμόζουμε στον «Καλλικράτη», ότι στο εξής «ούτε ένα ευρώ δεν θα μπορεί να ξοδεύεται χωρίς προληπτικό έλεγχο» ότι «οι δήμοι δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε μια πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ».

Διευκρινίσεις Πετσάλνικου

Η ομιλία του κ. Σαμαρά και η αναφορά του στην χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την οποία θέλησε να αναδείξει ως πειστήριο της αναφοράς του, για χωροταξικό σχεδιασμό με βάση την κομματική κοπτοραπτική, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πετσάλνικου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε, ότι στην παρέμβαση του δεν ανέπτυξε κανένα απολύτως επιχείρημα για κομματική κοπτοραπτική, απλά επεσήμανε έξι μικρολάθη που κατά την γνώμη του έγιναν στον χωροταξικό σχεδιασμό.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Εισήγηση στην Ολομέλεια
«Νέα Αρχιτεκτονική
της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Αθήνα, 27.05.2010

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και η μεταρρύθμιση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν για τη χώρα μας υψηλή προτεραιότητα.
Και αυτό διότι οι ανάγκες αυτής και των πολιτών της επιβάλλουν τη ριζική, την ουσιαστική, τη συνολική αναδιάρθρωση όλων των διοικητικών μηχανισμών.
Διοικητικοί μηχανισμοί στους οποίους εγκολπώνονται εστίες κακοδιοίκησης και διαφθοράς, φαινόμενα αναποτελεσματικότητας και γραφειοκρατίας.
Στην κατεύθυνση αυτή, της διοικητικής ανασυγκρότησης, επιβάλλεται, και το πιστεύουμε ακράδαντα ως Ν.Δ., η διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επιβάλλεται ένα[.....]

συνολικό πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης, με βασικό συστατικό της στοιχείο τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μια τέτοια όμως μεταρρύθμιση πρέπει να εξυπηρετεί ορισμένες αρχές και προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων είναι:
 Η ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα στο σύνολό του, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Η ανακατανομή, προς τα κάτω, πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσιών, συμβατών μεταξύ τους.
 Η δημοσιονομική αποκέντρωση.
 Η εξάλειψη των γραφειοκρατικών μηχανισμών.
 Η χωροταξική κατανομή και οργάνωση με αντικειμενικά, κοινωνικά και οικονομικά, κριτήρια.
 Η εφαρμογή νέων πολιτικών που θα οδηγούν στην ισχυροποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αυτές όμως οι αρχές και προϋποθέσεις απουσιάζουν από την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
Πρωτοβουλία η οποία:
 Δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες της Αυτοδιοίκησης.
 Δεν προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη.
 Δεν θεραπεύει τις παθογένειες, αδυναμίες και υστερήσεις.
 Δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής.
Πρωτοβουλία η οποία:
1ον. Δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2ον. Δεν υιοθετεί την ουσιαστική μεταφορά αρμοδιοτήτων βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.
3ον. Δεν εδράζεται σε ανάλυση του κόστους των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται.
4ον. Δεν εμπεριέχει καθορισμένους, απαραίτητους πόρους, αδυναμία που υπογραμμίζεται και στη Γνώμη της ΟΚΕ, η οποία τονίζει πως θα έπρεπε «…το χρηματοδοτικό πλαίσιο για την υποστήριξη της μεταρρύθμισης να παρατίθεται στο σύνολό του στο νομοσχέδιο και να μην παραπέμπεται για εξειδικεύσεις στο μέλλον» (25.05.2010).
5ον. Δεν υιοθετεί κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης.
6ον. Δεν συρρικνώνει τη γραφειοκρατία, αλλά αντιθέτως, η πλειάδα συλλογικών οργάνων στο πλαίσιο και των δύο βαθμίδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθιερώνει ένα πολύπλοκο και εξαιρετικά γραφειοκρατικό σύστημα.
7ον. Δεν περιλαμβάνει αντιστοίχιση μεταφοράς αρμοδιοτήτων και μεταφοράς οικονομικών πόρων.
8ον. Δεν προβλέπει ουσιαστική φορολογική αποκέντρωση.
9ον. Δεν ενσωματώνει, σε αρκετές περιπτώσεις, ορθολογική χωροταξική οργάνωση των νέων Δήμων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, και που επιβεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους αρκετοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στοιχείο που διαψεύδει τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος προειδοποιούσε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το 2007 πως μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση πρέπει να είναι «η χωροθέτηση μετά από διάλογο (Κυλλήνη, 14.11.2007)».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Από τα παραπάνω, όπως αυτά αποτυπώνονται κατά την υλοποίησή τους και στο Νομό Φθιώτιδας, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στη διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που έθετε και απαιτούσε ως Αντιπολίτευση.
Αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό εγχείρημα με προχειρότητα.
Κομματική υστεροβουλία.
Χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης στο Νομό.
Κοινωνίες και όργανα τα οποία αγνοήθηκαν κατά τη διαμόρφωση της χωροταξικής δομής των νέων Δήμων του Νομού Φθιώτιδας.
Δημιουργώντας τριβές και αντιθέσεις μεταξύ τοπικών κοινωνιών του Νομού.
«Η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο στη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες» είπε χθες ο κ. Υπουργός.
Και όμως κ. Υπουργέ, Δήμαρχοι του Νομού που διαμαρτύρονται για τη χωροταξική κατανομή μου ανέφεραν ότι δεν κατάφεραν ποτέ να συναντήσουν εσάς ή συνεργάτες σας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους.
Με περιφρόνηση όμως, εκτός των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίσατε και τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης.
Ποτέ δεν κληθήκαμε, από εσάς, να συμμετάσχουμε σε οργανωμένη συζήτηση, τουλάχιστον, για τη χωροταξική δομή των νέων Δήμων του Νομού Φθιώτιδας.
Σε επιστολή μου δε, με ημερομηνία 22 Μαΐου, με την οποία σας καλούσα, έστω και την ύστατη ώρα, να συγκαλέσετε σύσκεψη όλων των Βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας για την αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα τα οποία, με τις ρυθμίσεις σας, έχουν δημιουργήσει τριβές και αντιθέσεις μεταξύ τοπικών κοινωνιών, ουδέποτε απαντήσατε.
Ως εκ τούτου, λυπάμαι που σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν μπορώ να προσεγγίσω θετικά ρυθμίσεις που αποπνέουν προχειρότητα στο σχεδιασμό και που, μερικές φορές, αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας.
Προχειρότητα όπως αυτή καταδεικνύεται, από το γεγονός ότι το Σχέδιο Νόμου παρουσίαζε εντελώς διαφορετικά στοιχεία στην περιγραφή του για έδρα νέου Δήμου του Νομού Φθιώτιδας, απ’ ότι εμφανίζονταν στους χάρτες και στα υπομνήματα που το συνόδευαν.
Προχειρότητα όπως αυτή καταγράφεται από την αλλαγή στα ονόματα 4 από τους 7 νέους Δήμους του Νομού Φθιώτιδας.
Σχεδιασμός στα όρια της φαιδρότητας, όταν 2 Δήμοι του Νομού Φθιώτιδας αποκτούν σύνθετα ονόματα υπαρχόντων Δήμων στους οποίους δεν θα βρίσκεται η έδρα, ώστε να αποδυναμωθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και να «σωπάσουν» οι διαμαρτυρίες.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να πετύχουν τους στόχους τους απαιτούν προσεγγίσεις οι οποίες θα πρέπει να εδράζονται σε ορθολογικά, κοινωνικά και οικονομικά, κριτήρια, και όχι να μετατρέπονται σε ασκήσεις μικροπολιτικής «κοπτοραπτικής».
Γιατί τότε, δεν δημιουργείται «καλύτερο κράτος», αλλά χειρότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και έτσι δεν δημιουργείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε.
Μια Αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, με πόρους και αρμοδιότητες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την τοπική ανάπτυξη.
Ένα τέτοιο όραμα, δεν θα αφήσουμε να υπονομευθεί από τον μικροπολιτικό μυωπισμό και την μικροκομματική σκοπιμότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Γι αυτό και καταψηφίζουμε το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου και θα επιδιώκουμε τη διαρκή βελτίωση στην υλοποίησή του .

Διαβάστε περισσότερα...

KKE - Αντιλαϊκός ο «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο «Καλλικράτης» σε λίγες μέρες θα είναι νόμος του κράτους. Η κυβέρνηση διευκολύνθηκε τα μέγιστα από το γεγονός ότι με την αντιδραστική φιλοσοφία και το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης είναι σύμφωνες οι διοικήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση, ήδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το ότι έχουν εκδηλωθεί αποπροσανατολιστικές αντιδράσεις για τη χωροταξική διάταξη των ΟΤΑ, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει μιαν ανέξοδη ρητορεία περί αξιοκρατίας και αντικειμενικών κριτηρίων για όλους και για όλα, κόντρα, τάχα, στην ευνοιοκρατία, στην πολιτική των εξαιρέσεων και των τοπικισμών. Το βασικό κριτήριο αξιολόγησης του «Καλλικράτη» είναι το για ποιον γίνεται και ποιον εξυπηρετεί. Για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, καμία σημασία δεν έχει αν η πρωτεύουσα των δήμων θα [.....]

είναι τούτη ή η άλλη πόλη, αν το μέγεθος των νέων ΟΤΑ πρέπει να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από αυτό που προτείνεται. Σημασία έχει αν η εργατική λαϊκή οικογένεια έχει όφελος από τη μεταρρύθμιση ή αν, τελικά, θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, όπως έγινε παλιότερα με τον «Καποδίστρια».

Ο «Καλλικράτης», όπως η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, γίνεται γιατί αυτό επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αφού προβάλλεται ως προσαρμογή σε αυτήν. Γίνεται, επίσης, γιατί αυτό επιτάσσεται ως ανάγκη από το πρόγραμμα σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ταυτόχρονα, είναι ενταγμένος στο πλαίσιο των όρων και των προϋποθέσεων του μνημονίου, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση εμφανίζει τη μεταρρύθμιση ως το μέσο για «μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα, που επιτρέπει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας», όπως είπε προχτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, τη χρησιμοποιεί ως απόδειξη της αξιοπιστίας της απέναντι στις αγορές και στον περίφημο μηχανισμό «στήριξης» της ελληνικής οικονομίας. Είναι γεγονός ότι η νέα διοικητική δομή θα δώσει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη, θα ανοίξει νέους «δρόμους» για να γίνουν επενδύσεις σε νέους τομείς (πράσινη ανάπτυξη) με καλύτερους όρους για τους επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ο «Καλλικράτης» φέρνει ανεργία. Οι νέοι οργανισμοί ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν καθώς και οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των σημερινών δήμων στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου ή αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, όπως και μόνιμους των οποίων η σημερινή θέση θα καταργηθεί. Ακόμα, δημιουργεί το έδαφος, τη μεγάλη αγορά, για επενδύσεις ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Τέλος, κατακερματίζει και υποβαθμίζει υπηρεσίες νευραλγικής κοινωνικής σημασίας (Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια κ.λπ.) που θα περάσουν στους ΟΤΑ, ώστε εντελώς απαξιωμένες να παραδοθούν στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, για να μεταλλαχθούν σε κερδοφόρες μπίζνες.

Ο αγώνας ενάντια στον «Καλλικράτη» είναι ταυτόσημος με τον αγώνα ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας ενάντια στη μεταρρύθμιση είναι αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενάντια στη βαριά φορολογία που μειώνει το λαϊκό εισόδημα. Αγώνας που πρέπει να στοχεύει στην οργάνωση της αντεπίθεσης του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος να διαφεντεύει τη ζωή του και τον πλούτο που παράγει.

νομαρχιακη επιτροπη φθιωτιδας του κκε

Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρία το σαββατοκύριακο με 32 βαθμούς

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίστηκε με... εκπλήξεις o 'Καλλικράτης'

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ψηφίστηκε επί της αρχής, ο "Καλλικράτης", κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η ΝΔ. «Ναι» ψήφισαν 160 βουλευτές μαζί και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου. «Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. «Παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Συνεχίζει πάντως τη διαφοροποίησή της από τη Ν.Δ η Μπακογιάννη, που κόβει πια κάθε δεσμό με την Κεντροδεξιά, ανοίγοντας χώρο για νέο κόμμα.

troktiko

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, Ορεινή Πεζοπορία και Εθελοντισμό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Που πάμε ΠΣΚ 28-29-30/5/2010

Παρασκευή 28/5/2010 Ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους
Θα συναντηθούμε στις 17:30 στη πλατεία Αγίου Κων/νου και θα ποδηλατίσουμε έως το Λογγό , στον ελαιώνα και τις παραλίες του Ευβοϊκού.
Στις 19:30 θα βρεθούμε στο Πνευματικό Κέντρο και θα συμμετέχουμε στην Εσπερίδα με θέμα το περιβάλλον που οργανώνει ο Δήμος Αγίου Κων/νου. Το βράδυ στις 21:30 θα συναντηθούμε για ελεύθερη συζήτηση και διασκέδαση με ποτό και μουσική στο καφέ μπαρ Πάραλος Αγίου Κων/νου.

Σάββατο 29/5/2010 Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Ασπρονερίου
Θα συναντηθούμε στις 10:00 στο φάρο της παραλίας και θα καθαρίσουμε τη παραλία από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Αγίου Κων/νου.

Κυριακή 23/5/2010 : Ορεινή Πεζοπορία στη Κνημίδα και διάνοιξη - καθαρισμός μονοπατιού
Θα συναντηθούμε στις 9:00π.μ. στη πλατεία Αγίου Κων/νου και θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα στη θέση Αγία Παρασκευή.
Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε μονοπάτι , έως τη θέση Κοτρώνα.
Θα καθαρίσουμε το μονοπάτι από τη Κοτρώνα έως τη Τρύπια Σπηλιά.
Στη συνέχεια θα κινηθούμε σε δρόμο και σε μονοπάτι , έως τη Κορυφή Αγία Παρασκευή 946μ. Θα γευματίσουμε κάτω από τα έλατα στη πηγή δίπλα στο εξωκλήσι και θα επιστρέψουμε από τα ίδια , αργά το απόγευμα.

Το Φαγητό θα είναι προσφορά του Δ.Σ.

Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους.
Η συνολική απόσταση είναι 15χλμ. περίπου , συνολικής διάρκειας 7 ωρών περίπου και έχει υψομετρική διαφορά 800μ. περίπου.

Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι :
Νίκος Αναστασίου τηλ. 6974964428
Βάσω Καραγκιόζογλου τηλ. 6978552351
Μίμης Συκιώτης τηλ. 6944423155

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε έναν από τους συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης που θα συμμετέχουν.
Πρέπει να φέρουν απαραίτητα μικρό σακίδιο ημέρας , μακρύ παντελόνι , μποτάκια ή αθλητικό παπούτσι, αντιανεμικό μπουφάν , δεύτερο ισοθερμικό μπλουζάκι, αντηλιακό , γυαλιά ηλίου , καπέλο για τον ήλιο , 1 λίτρο νερού , πρόχειρο φαγητό (ξηροί καρποί , αποξηραμένα φρούτα , σάντουιτς ή σνακ) καθώς και το ατομικό τους φαρμακείο. Αν έχουν παρουσιάσει κάποια αλλεργία στο παρελθόν να το γνωστοποιήσουν στους συντονιστές και να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα φάρμακα που έχει υποδείξει ο γιατρός τους.

Προαιρετικά μπορεί να φέρουν φωτογραφική μηχανή και κιάλια για να απολαύσουν τη θέα που προσφέρει η περιοχή .

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερο εκδηλώσεων στον Αγ. Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής, θα γίνει παρουσίαση θεματικής περιβαλλοντικής έκθεσης με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας», καθώς και συζήτηση για θέματα που αφορούν την προστασία
του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα [.....]

Συνέχεια στην εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανοί Πράσινοι: Κάντε διακοπές στην Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Γερμανοί Πράσινοι: Κάντε διακοπές στην Ελλάδα!
Ο Μ. Τρεμόπουλος χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες των Πράσινων
για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού
Η βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων και υπεύθυνη εξωτερικών σχέσεων με την ΕΕ και την Ελλάδα Viola von Cramon, μαζί με τον Γερμανό Πράσινο βουλευτή Markus Tressel, υπεύθυνο του κόμματος σε θέματα τουρισμού καλούν τους Γερμανούς πολίτες να επιλέξουν φέτος ως προορισμό των διακοπών τους την Ελλάδα, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον οικονομικά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Ήδη από τις 7 Μαΐου εξέδωσαν δελτίο Τύπου, όπου αναφέρεται ότι ο ελληνικός τουριστικός κλάδος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και ενδεχόμενη μείωση των τουριστών στην ερχόμενη σαιζόν (όπως φαίνεται και από τις σημαντικές ακυρώσεις έως τώρα) θα επιδείνωνε την ήδη κακή κατάσταση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Οι Γερμανοί πολίτες καλούνται να αγνοήσουν τις [.....]

προβαλλόμενες εικόνες ταραχών και βίας στην Αθήνα, αφού οι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακρύτερα από αυτήν, ενώ καλούνται και τα ΜΜΕ της Γερμανίας να μη δημιουργούν εικόνες πανικού για την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ήδη συζητιέται στην Επιτροπή Τουρισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου ενώ φαίνεται να συναντά αποδοχή και από άλλες πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ήδη βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη Viola von Cramon και τον Markus Tressel ώστε να προωθηθεί η συνεργασία Ελλήνων και Γερμανών Πρασίνων για την προβολή της πρωτοβουλίας και τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα. Ως Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε να προωθήσουμε συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις, που να κατευθύνουν τους Γερμανούς επισκέπτες προς ποιοτικούς προορισμούς στη χώρα μας, οι οποίοι περιλαμβάνουν εξαιρετικά στοιχεία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συνεργασία μπορεί να προσφέρει λύσεις, εκεί που άλλοι καταφεύγουν σε εντάσεις και αδιέξοδη αντιπαράθεση».

Υπενθυμίζουμε πως η κ. von Cramon είχε επισκεφτεί ξανά την Αθήνα στις 3 Μαρτίου και είχε συνάντηση με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων για θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση των Γερμανών Πράσινων με την προτροπή προς τους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα στις διακοπές τους βρίσκεται εδώ: http://www.gruene-bundestag.de/cms/presse/dok/339/339224.jetzt_erst_recht_nach_griechenland_reise.html


Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6982-689868
Γιώργος Μπλιώνης, 6944-869772

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα για τις καταθέσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την πορεία των τραπεζικών καταθέσεων:
« Τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος για τη μείωση των τραπεζικών καταθέσεων κατά 10,6 δις ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2010 (ή 4,4% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009) είναι το αποτέλεσμα ενός κλίματος [.....]

πανικού, ανασφάλειας και ανησυχίας που δημιούργησε στην Ελληνική κοινωνία, η ασκούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Αυτή η σημαντική εκροή καταθέσεων, σε συνδυασμό με την επιδείνωση της ψυχολογίας της αγοράς (για 6ο συνεχόμενο μήνα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κινείται πτωτικά), είναι το αποτέλεσμα πράξεων και παραλείψεων, παλινωδιών και υποχωρήσεων, αντιφατικών δηλώσεων και ανεύθυνων διαρροών της Κυβέρνησης, με δυσμενείς επιπτώσεις άμεσα στις πηγές χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος και έμμεσα στις δυνατότητες χρηματοδότησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ».

Διαβάστε περισσότερα...

• Σταθερά ανύπαρκτη η προστασία των υδάτων στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Απάντηση Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή

Παρόλο που μετά από πολλές οχλήσεις προς τις ελληνικές αρχές η οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα μεταφέρθηκε, έστω και καθυστερημένα, στην ελληνική έννομη τάξη, όμως η επί της ουσίας εφαρμογή της παραμένει κενό γράμμα.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα, διαπιστώνει πλημμελή εφαρμογή της οδηγίας και δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να προσφύγει στα ένδικα μέσα σε περίπτωση που η Ελλάδα εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται.

Η εν λόγω οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα (ΟΠΥ) οργανώνει τη διαχείριση, διατήρηση και προστασία όλων των υδάτων (ποτάμια, λίμνες, μεταβατικά, παράκτια και υπόγεια ύδατα) με στόχο την[.....]

πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσής τους, την προαγωγή της βιώσιμης αξιοποίησής τους, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της κατάστασης των υδατικών οικοσυστημάτων και το μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων των πλημμυρών και της ξηρασίας.

Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής "καίριο βήμα στην εφαρμογή της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα είναι η θέσπιση των σχεδίων διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού (ΣΔΛΑΠ) και των προγραμμάτων για τη λήψη μέτρων. Τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν εγκαινιάσει δημόσιο διάλογο για τα προσχέδια διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2008 και να έχουν καταρτίσει σχέδια διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009. Τα σχέδια αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα παρακολούθησης και τα αποτελέσματά του. Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, ο διάλογος για τα σχέδια διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού (ΣΔΛΑΠ) δεν έχει ακόμη αρχίσει στην Ελλάδα, και, όπως ήταν επόμενο, με τη λήξη της προθεσμίας δεν δημοσιεύθηκε κανένα ΣΔΛΑΠ". Η προθεσμία υποβολής των σχεδίων στην Επιτροπή έληξε στις 22 Μαρτίου 2010.

Ο κ. Ποτότσνικ τόνισε ότι "όπως και με τις προηγούμενες προθεσμίες εφαρμογής της ΟΠΥ, η Επιτροπή δύναται να εξετάσει το ενδεχόμενο νομικών διαβημάτων λόγω της μη εκπλήρωσης, από την Ελλάδα, των υποχρεώσεών της". Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή είχε ήδη ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2008 προδικαστική διαδικασία επειδή η Ελλάδα δεν θέσπισε προγράμματα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων και διατήρησης της οικολογικής ποιότητας των νερών και επειδή ουδέποτε ενημέρωσε την ΕΕ για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε. Μία εκ νέου παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενδέχεται να καταλήξει στην επιβολή προστίμου.

Σε συμπληρωματική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων προστασίας υδάτων, η Επιτροπή σημειώνει ότι τέτοιου είδους έργα θα μπορούσαν να συγχρηματοδοτηθούν μέσω του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς 2007-2013, ή μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος για το περιβάλλον ή του σχετικού περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος. Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να υποβάλουν αίτημα για συγχρηματοδότηση έργων προστασίας υδάτων.

26.05.10

Διαβάστε περισσότερα...

26 Μαΐου 2010

Η έλλειψη ενδιαφέροντος ή η αποχή δεν αποτελούν μήνυμα πια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Της Βίβιαν Αργύρη,
Εκπαιδευτικού, Υποψήφιας Προέδρου για τη ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Φθιώτιδας

Πλησιάζοντας στην ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και των Τοπικών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδας νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλα τα μέλη της Παράταξης στον Νομό και να τους υπενθυμίσω να στηρίξουν μαζικά, με την προσέλευση τους την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου και με την δύναμη της ψήφου τους να επιλέξουν τι είδους διοίκηση και λειτουργία του Κόμματος θέλουν στο Νομό μας συμμετέχοντας ενεργά στην εκλογή όλων των οργάνων του Κόμματος.

Να δώσουν μ’ αυτό τον τρόπο το[.....]

στίγμα τους στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης του Κόμματος, τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους για να διευρύνει η νέα Νέα Δημοκρατία το άνοιγμά της στην κοινωνία και να βελτιώνει τις πολιτικές της σε όλους τους τομείς, τώρα ειδικά που η Πατρίδα το χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η έλλειψη ενδιαφέροντος ή η αποχή δεν αποτελούν μήνυμα πια, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία διανύει ιστορικά μια περίοδο ανασυγκρότησής της που στόχο έχει να ξαναγίνει μια ισχυρή παράταξη.

Είναι η εποχή πια που με ήρεμες δυνάμεις οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία στα προβλήματα και στις αγωνίες που κάθε μέρα βιώνουμε. Θεωρώ ότι μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε, ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς και τη συνεργασία μας προς όφελος της Παράταξης και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας. Όλες και όλοι μαζί από κοινού, να συζητήσουμε και να χαράξουμε την πορεία μας για το αύριο αφού η επιτυχία στηρίζεται στη συλλογική δουλειά. Μαζί φτιάχνουμε τη συνολική πρότασή μας, με αισιοδοξία, με προοπτική, με ελπίδα για την πατρίδα μας την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα...

Online οι χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Δωρεάν πρόσβαση παρέχεται στο διαδικτυακό κοινό σε αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες όλης της χώρας, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Οι ορθοφωτογραφίες, όπως ονομάζονται οι φωτογραφίες από ψηλά, αφορούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις.

Οι εικόνες ελήφθησαν το διάστημα [.....]

2007-2009 και έχουν ανάλυση 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές. Η νέα υπηρεσία προσφέρει επίσης εργαλεία για τη μέτρηση αποστάσεων και εμβαδών.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο έργο, το οποίο η Κτηματολόγιο Α.Ε. υλοποίησε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η νέα υπηρεσία χαρτών βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
ή μέσω του επίσημου ιστότοπου της Κτηματολόγιο Α.Ε., http://www.ktimatologio.gr/.

Πηγή: techpress.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ζέστη θα έχουμε το σαββατοκύριακο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ REGIONS FOR ECONOMIC CHANGE

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 25 Μαΐου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «REGIONS FOR ECONOMIC CHANGE» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου συμμετείχε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό συνέδριο “Regions for Economic Change – Building Sustainable Growth”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Στα πλαίσια του συνεδρίου υπέβαλλε και παρουσίασε[.....]

στον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannnes Hahn τα σχέδια δράσης για την ευρυζωνικότητα και την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα οποία προέκυψαν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC.
Η Γενική Γραμματέας κ. Κατ. Διαμαντοπούλου κατά την υποβολή του σχεδίου δράσης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαική Επιτροπή, τη Γενική διεύθυνση περιφερειακής πολιτικής, καθώς και όλους τους εταίρους που συμμετείχαν στα διακρατικά προγράμματα Interreg, για το γεγονός ότι μας έδωσαν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε όλες αυτές τις νέες ιδέες και μας βοήθησαν στο να σχεδιάσουμε και να εισάγουμε καινοτομίες στην πολιτική μας.
Κάναμε μία καθυστερημένη, αλλά δυναμική «είσοδο» στα προγράμματα αυτά. Κάτι που οφειλόταν στην πολιτική αλλαγή η οποία συνέβη στη χώρα μου. Μετά τη διενέργεια των εκλογών και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, θέσαμε αμέσως νέες αξίες και νέες αρχές στην πολιτική της χώρας. Και είμαστε ταγμένοι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, η οποία είναι σύμφωνη και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει σα στόχο κάθε επιχείρηση και κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα να αποκτήσει γρήγορη και φτηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το σχέδιο δράσης που εκπονήσαμε θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ.
Σας διαβεβαιώ τέλος, ότι και στο μέλλον θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τη συμμετοχή μας σε αυτά να μοιραστούμε μαζί σας νέες εμπειρίες και ιδέες.»

Η Γενική Γραμματέας κ. Κατ. Διαμαντοπούλου παρέστη επίσης σε γεύμα εργασίας με τον επίτροπο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις πάνω σε θέματα περιφερειακής πολιτικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Ευρωπαϊκό συνέδριο «Regions for Economic Change» διοργανώνεται από το 2006 σε ετήσια βάση με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση και την ποιότητα των προγραμμάτων συνοχής και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός δικτύου για την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των περιφερειών της Ευρώπης. Φέτος η θεματολογία του συνεδρίου αποτελείτο από τους άξονες i) Αειφόρος Ενέργεια, ii) Ανάπτυξη με νέες τεχνολογίες και εφαρμογές πληροφορικής iii) Πράσινες Ευρωπαϊκές πόλεις


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ. ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την Πορεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:
« Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 2010, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων για το 1ο τετράμηνο του έτους, δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (του Ιανουαρίου και το «αναθεωρημένο»). Και αυτό διότι:
1ον. Τα καθαρά έσοδα[.....]

το 1ο τετράμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009, έναντι στόχου για αύξηση κατά 11,7%, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και παρατηρείται μειωμένη επιστροφή φόρων στις εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις. Χωρίς αυτά (δηλαδή την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και την επιστροφή φόρων) τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση μόλις κατά 1,5% το 1ο τετράμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, έναντι στόχου για αύξηση κατά 10,9%.
2ον. Οι άμεσοι φόροι κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι όλους τους μήνες (με εξαίρεση τον Ιανουάριο λόγω των λοιπών άμεσων φόρων, δηλαδή λόγω της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων).
3ον. Οι έμμεσοι φόροι κινούνται, πράγματι, σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι λόγω των φόρων κατανάλωσης. Όμως:
 Τα έσοδα από τους φόρους συναλλαγών είναι μειωμένα κατά 2,1% το 1ο τετράμηνο του 2010, αφού τα έσοδα από το Φ.Π.Α. είναι σχεδόν ίσα με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, παρά την αύξηση των συντελεστών.
 Τα έσοδα από τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα αυξήθηκαν κατά 10,3% το 1ο τετράμηνο του 2010, μετά από τις απανωτές αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. (3 φορές μέσα στο 2010). Αυξήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα μας να διαθέτει πλέον την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρώπη (από την 7η φθηνότερη στις αρχές του έτους).
 Τα έσοδα από τους λοιπούς φόρους μειώθηκαν κατά 10,8% το Μάρτιο και κατά 8,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2009, παρά τις απανωτές αυξήσεις των συντελεστών διαφόρων προϊόντων. Έτσι παρά την αύξηση των φόρων στον καπνό, τα έσοδα είναι μειωμένα.
4ον. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο περιορισμός του ελλείμματος κατά 41,5% το 1ο τετράμηνο του 2010 είναι εικονικός. Εάν αφαιρέσουμε την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων και θέσουμε τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις και τις δαπάνες του Π.Δ.Ε., το έλλειμμα μειώνεται κατά 15,6% έναντι 35%, που είναι ο στόχος.
Συνεπώς, τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά ένταση των προσπαθειών στο σκέλος της μείωσης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της σπατάλης ».

Διαβάστε περισσότερα...