30 Απριλίου 2010

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, για τον Δήμο Μαλιακού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Τίθεται σοβαρή υποψηφιότητα με άρωμα Γυναίκας για το διευρυμένο Δήμου του Μαλιακού με έδρα τα Καμένα Βούρλα !!!

Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες ότι σύντομα θα εκδηλωθεί και επισήμως υποψηφιότητα γυναίκας για το διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού.

Είναι έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου και την παροτρύνουν με όποιους συζητάει να τεθεί επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στο διευρυμένο Δήμο.

Επαγγελματικά είναι ελεύθερη μαχόμενη επαγγελματίας , εργάζεται στο διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού, διατηρεί δε καλές σχέσεις και με τα τρία δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου λόγου του επαγγέλματος της.

Διαθέτει γνώσεις και τσαγανό για να εφαρμόσει όπως ελπίζει με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου που διαθέτουν και τα τρία δημοτικά διαμερίσματα το πρόγραμμα που θα συν διαμορφώσουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ώστε να προχωρήσει ο τόπος προς τα εμπρός με άλματα που τα έχει ανάγκη.

Η καταγωγή της είναι από τα Καμένα Βούρλα . Έχει δε έλθει σε συζητήσεις με αρκετούς δημότες των Καμένων Βούρλων του Αγίου Κωνσταντίνου και του Μώλου που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Είναι νέα και άφθαρτη πολιτικά διότι δεν έχει ξανά ασχοληθεί μετά της Τοπικής αυτοδιοίκησης και ευελπιστεί να φέρει ένα φρέσκο αέρα με τις καινούργιες ιδέες της μακριά από κομματικές ταμπέλες στο διευρυμένο Δήμο του Μαλιακού.

Της ευχόμαστε να παρουσιάσει σύντομα την υποψηφιότητα της και να έχει επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει αν οι δημότες της κάνουν την τιμή να την εκλέξουν με την ψήφο τους πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Μαλιακού.

Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για την έδρα αλλά και για το όνομα «Δήμος Μαλιακού»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μώλος … Ύστατη προσπάθεια να αλλάξουν την έδρα καταβάλλουν στο Μώλο.
Τις παραιτήσεις τους παρέδωσαν στον Δήμαρχο Μώλου, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για να τις καταθέσει και αυτός όπου κρίνει, μετά από τις σοβαρές διαφωνίες που υπήρξαν για την έδρα


Μια διαφορετική άποψη του Στάθη Ανδρικόπουλου ...


Υλικό από εφημερίδα Ημέρα

-----------------------------------
Σχόλιο του Blog

Μα καλά ρε παιδιά, στον νέο δήμο όπως αυτός προκύπτει, μόνο το 1/5 βρίσκεται στον Μαλιακό Κόλπο.
Το υπόλοιπο κομμάτι του, όπως το βλέπουμε στον χάρτη είναι στον Βόριο Ευβοϊκό.
Πως σας ήρθε αυτό το όνομα?

Μπας και να το ξανασκεφτούμε?


Click εδώ για να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη σε σχετικό άρθρο που είχαμε γράψει τον Αύγουστο του 2009

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...

Π.Ε.Π.ΛΑ. «Να απελευθερώσουμε τη χώρα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες ………»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

« Ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε της Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί όπου υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί όπου υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί όπου υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί όπου υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους».

Τάδε έφη ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κος Γεώργιος Παπανδρέου, με την ευκαιρία της κλήσης του ΔΝΤ στη χώρα.

Και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έσπευσε να
[.....]εφαρμόσει στην πράξη τα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Διαπίστωσε ότι μερικά μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας αποτελούν κίνδυνο για τους συμπολίτες τους και διαταράσσουν την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας και φρόντισε να αποκαταστήσει τη τάξη. Απέρριψε την προσφυγή τους κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που καταστρατηγεί τους νόμους της χώρας. Η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία. Η δικαιοσύνη και η διαφάνεια θριάμβευσαν και πάλι.

Ποιοι είναι, όμως, οι πραγματικοί επιτηρητές και κηδεμόνες στη χώρα μας ;

Είναι μερικοί πεισματάρηδες πολίτες που, αρνούμενοι να αποδεχθούν τη γύρω τους μετριότητα, παλεύουν ενάντια στη φθορά με νόμιμα μέσα ή οι γραφειοκράτες της περιφέρειας, που με περισσό θράσος και αλαζονεία παρανομούν, μη εφαρμόζοντας τους νόμους της χώρας ;

Είναι μερικοί πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ποιότητα στη ζωή τους και αγωνίζονται για ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ή οι γραφειοκράτες της δημοτικής αρχής, που το μόνο τους προσόν είναι η κουτοπονηριά και η νομιμοφάνεια ;

Είναι οι εισαγόμενοι του ΔΝΤ ή οι ντόπιοι της δημόσιας διοίκησης, κεντρικής και περιφερειακής ;

Ναι, πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους επιτηρητές και τους κηδεμόνες της. Αλλά μάλλον ο πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στους ξενόφερτους του ΔΝΤ, που στο κάτω κάτω της γραφής έρχονται με αίτηση και πρωτόκολλο, παρά στους εγχώριους γραφειοκράτες της δημόσιας Διοίκησης που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες, χωρίς μάλιστα αίτηση και χωρίς κανένα πρωτόκολλο.

Ας μην ψάχνουμε για βαρβάρους πουθενά αλλού, παρά μέσα μας και δίπλα μας. Ούτε χρειάζεται να τους επινοούμε. Δόξα τω Θεώ, η χώρα αυτή έχει πλεόνασμα από τέτοιους. Το θέμα είναι ποιος θα μας σώσει απ’ αυτούς.

Αναγνωστόπουλος Γιώργος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
τηλ 6974388578

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία,29 Απριλίου 2010

Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί ημέρα υπόμνησης των διεκδικήσεων και των δίκαιων και μακροχρόνιων αγώνων των εργαζομένων.
Το μήνυμα της ημέρας στην κρίσιμη φάση την οποία διάγουμε είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα με ευθύνη, κυρίως, των πράξεων και των παραλείψεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και, εντέλει, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της κρίσης δανεισμού, αναδεικνύουν νέους προβληματισμούς και προκλήσεις για όλους μας.
Το ζητούμενο, πλέον, είναι
[.....]τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα δίκαια κεκτημένα των εργαζομένων.
Το μέλημα όλων οφείλει να είναι η επίσπευση της χρονικής διάρκειας της δοκιμασίας και η έξοδος από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας.
Ανάταξη που πρέπει να έχει στρατηγικούς στόχους τη διαρκή προώθηση της αειφόρου, έξυπνης και εξωστρεφούς ανάπτυξης, την ευημερία των πολιτών, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Ανάταξη και ανάπτυξη που δεν μπορεί να γίνει με πτωχευμένες επιχειρήσεις και άνεργους πολίτες.
Η πατρίδα μας έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους να εξέλθει από την κρίση, διασφαλίζοντας την ευημερία των εργαζομένων.
Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΛΑΜΙΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

1η ΜΑΗ 2010: Εμπρός για Εργατική - Λαϊκή Εξέγερση ενάντια στο σφαγείο του ΔΝΤ, το Πρόγραμμα και το Σύμφωνο Σταθερότητας Κυβέρνησης-ΕΕ.- Μαζικοί-Ενωτικοί αγώνες μέχρι την νίκη -Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα παντού.

Στη Λαμία συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση των συνδικάτων το Σάββατο στις 9.30πμ στην πλατεία Διάκου. Προσυγκέντρωση Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ ώρα 9.15πμ μπροστά από τη Συναιτεριστική τράπεζα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες, άνεργοι, μετανάστες

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που [.....]κατακτήθηκε με αγώνες, που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Η Πρωτομαγιά πρέπει φέτος να είναι μια μέρα - σταθμός των αγώνων του εργατικού κινήματος για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης που είναι στην ουσία η εφαρμογή των μέτρων του ΔΝΤ και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ στην χώρα μας.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ΔΝΤ, την ΕΕ και με το ντόπιο κεφάλαιο, επιχειρεί στο όνομα της κρίσης να μεταφέρει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Η προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» ΔΝΤ-ΕΕ σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή και ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μισοαποικία. Οι λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το ΔΝΤ υπέφεραν για δεκαετίες ή συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη. Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός. Ορισμένα από τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και συζητούνται με τα κλιμάκια του ΔΝΤ- ΕΕ, που ήδη είναι στη χώρα μας, είναι:
• Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
• Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
• Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
• Κατεδάφιση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Μείωση των μισθών και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση την οικονομία, σε απελπισία την κοινωνία. Η ανεργία θα σπάσει το όριο του 1.000.000 ανέργων, η φτώχεια θα εξαπλωθεί και τα κοινωνικά δικαιώματα θα εξαερωθούν.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι,
Απέναντι στην διεθνή και εθνική συναίνεση των δυνάμεων του κεφαλαίου πρέπει να απαντήσουμε με την κοινή δράση όλης της Αριστεράς, την πιο πλατιά ενότητα αντίστασης και ανατροπής, με λαϊκή - εργατική εξέγερση για να τα πάρουν όλα πίσω, για να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες κατακτήσεις, για την διέξοδο από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική. Να απαντήσουμε πιάνοντας το νήμα των γενικών απεργιών, των κλαδικών αγώνων, των καταλήψεων. Να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ με την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης της εργατικής βάσης μέσα από το συντονισμό των πρωτοβαθμίων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα και με την συγκρότηση ανοικτών Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, κατοικίας και σπουδών.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος και δεν χρωστούν τίποτε απολύτως σε όλους ατούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.

Φορολογήστε τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις
Μειώστε τώρα τους εξοπλισμούς
Εθνικοποίηση των τραπεζών
Απαγόρευση των απολύσεων
Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας
Μαζικές προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες
Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις
Νομιμοποίηση των μεταναστών –Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.


Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις των Συνδικάτων

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίου Τύπου του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας για το Μαθητικό Πρωτάθλημα Rapid N.Φθιώτιδας 2010

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

29/4/2010

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Μαθητικό Rapid N.Φθιώτιδας 2010, που διοργάνωσε, η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας, στην αίθουσα του ομίλου την Κυριακή 25/4/2010. Νικητές ανεδείχθησαν όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές των δημοτικών και γυμνασίων της Φθιώτιδας που με την παρουσία και την αγωνιστικότητά καθώς και με τις αμφίρροπες παρτίδες τους, έκαναν ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα και τα μαθήματα των σχολείων τους(αναλυτικά αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην [.....]αίθουσα των συλλόγων).
Ο ΣΟΛ και η ΣΝΟΛ ευχαριστούν τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους για την συμμετοχή τους, υπόσχονται και άλλες παρόμοιες σκακιστικές εκδηλώσεις ενώ πιστεύουν πως ειδικά τώρα που η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, η ενασχόληση των νέων με αθλήματα-παιχνίδια όπως το σκάκι, βοηθάει στην καλλιέργεια και την πνευματική ολοκλήρωσή τους, αποτελώντας έτσι την ελπίδα για διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Από το γραφείο τύπου Στασινός Παναγιώτης:6932837696

Διαβάστε περισσότερα...

29 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης σε όλη την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Click στην φωτογραφία … και καλή ανάγνωση

Διαβάστε περισσότερα...

Παπανδρέου: στα 5 χρόνια η θητεία των αιρετών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια διευρύνεται η θητεία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης ώστε οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να ταυτίζονται με τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για τον «Καλλικράτη» που πραγματοποιήθηκε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισαν ότι από εδώ και στο εξής οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι οι μεθεπόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης "μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του σχεδίου νόμου είναι η πρόταση για πενταετή θητεία από την επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση, δηλαδή από τις εκλογές του 2014 αυτές θα διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές (το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου) προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας", πρόσθεσε ο υπουργός.

aftodioikisi.gr

-------------------------------------------
Σχολιασμός του Blog
Δια της παρούσης, και με δεδομένο το ξεκάθαρο τοπίο στον δήμο μας (πλην του ονόματος), εύχομαι σε αυτούς που θέλουν, μπορούν η νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν δήμαρχοι – καλή επιτυχία και καλή προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς εκπλήξεις για τον δήμο μας ο Καλλικράτης, πλην του ονόματος…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δήμος Μαλιακού, με έδρα τα Καμένα Βούρλα,
που συνενώνονται οι δήμοι Καμένων Βούρλων, Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου
Click στον χάρτη για μεγέθυνση

Διαβάστε περισσότερα...

28 Απριλίου 2010

Οι νέοι δήμοι του σχεδίου «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη», επιβεβαιώνοντας στην ουσία φημες που έκαναν λόγο για κάτω από 360.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ
Τα βασικότερα είναι:

- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10000 για αυτούς που συνενώνοτναι και 12000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι
- Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25000 κατοίκους.
- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού

Μείωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης

Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις.

Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι νέοι δήμοι στον νομό μας, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, που ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες με παρεμβάσεις βουλευτών είναι οι εξής:

Ν. Φθιώτιδας: 6 από 25

Δήμος 1: Γοργοποτάμου, Εχιναίων, Λαμιέων, Λειανοκλαδίου, Πελασγίας, Στυλίδος και κοιν. Παύλιανης.
Δήμος 2: Αμφίκλειας, Ελάτειας και Τιθορέας.
Δήμος 3: Αταλάντης, Δαφνουσίων, Μαλεσίνας και Οπουντίων.
Δήμος 4: Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας και Ξυνιάδος.
Δήμος 5: Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Υπάτης και Τυμφρηστού.
Δήμος 6: Αγ. Κωνσταντίνου, Καμ. Βούρλων και Μόλου.

troktiko - apogevmatini

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 360, ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο

ΥΠ.ΕΣ: ανοιχτοί σε αλλαγές, που, όμως, δεν παραβιάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια

Λιγότεροι από 360 θα είναι, τελικά, οι δήμοι που θα περιλαμβάνονται στο χάρτη του «Καλλικράτη», όπως αυτός θα παρουσιαστεί μαζί με το οριστικοποιημένο προσχέδιο σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο (σχετικό ρεπορτάζ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6477). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατάφερε τελικά να κρατήσει στο μείον 10 το όριο που είχε θέσει αρχικά (κάτω από 370) , προκειμένου, εκτός των άλλων, να έχει περιθώριο διαπραγμάτευσης στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Άλλωστε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν[.....]θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο και ειδικότερα στον χάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΤ, τόνισε χαρακτηριστικά: «αλίμονο αν σε μια τέτοια μεταρρύθμιση δεν θα ακούσουμε την Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες και τα κόμματα». Όπως, μάλιστα, έλεγαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση gr «είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά η οποία αλλαγή δεν μπορεί να παραβιάζει τα αντικειμενικά και ενιαία κριτήρια που έχουν τεθεί σχετικά με τις συνενώσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι ο «τρόπος αντιμετώπισης των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι ενιαίος», σπεύδοντας να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούσαν περί διαφορετικών κριτηρίων.

Για το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο του «Καλλικράτη» κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6312

aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...

Λαμία - τουριστικός προορισμός

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία - τουριστικός προορισμός...

Αυτή είναι εικόνα του κέντρου της Λαμίας, σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου, 11 το πρωί, στην είσοδο του πεζόδρομου της Ρ Φερραίου, στην Πλ Πάρκου.
Δείτε τις λεπτομέρειες. Τα σκουπίδια έξω από τους κάδουςτων σκουπιδιών, χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά, πάνε για πέταμα στα σκουπίδια (στην Πλατεία Πάρκου δεν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης εδώ και καιρό, κατά τα άλλα η ανακύκλωση πάει πολύ καλά), η μηχανή ανάμεσα στα σκουπίδια, η ταμπέλα για τη διάβαση των πεζών στα μαύρα της τα χάλια, το λίγο πράσινο - γλάστρα ταλαιπωρημένο πίσω από τα σκουπίδια. Ευτυχώς που η πόλη έχει και δημοτική αστυνομία. Σκεφτείτε να μην είχε, τί θα γινόταν...

Στέφανος Σταμέλλος

Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Σταϊκούρας - για την Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Αθήνα, 27 Απριλίου 2010
Δελτίο Τύπου για την Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής
Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Το Βήμα» (27.03.2010) για την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου χρησιμοποιώντας «πολύπλοκα υπολογιστικά μοντέλα» υπολογίζει την αξία των ακινήτων της στα 300 δισ. ευρώ. Από τον σχετικό πίνακα προκύπτει ότι[.....]τα 80 δισ. ευρώ βρίσκονται στον Νομό Φθιώτιδας, γεγονός που από μόνο του ακυρώνει την αποτίμηση αυτή, διότι το σύνολο της αξίας του νομού, Λαμίας συμπεριλαμβανομένης, απέχει παρασάγγας από αυτά τα ποσά».

Αναλογιζόμενος, συνεπώς, την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κατά την παρούσα κρίσιμη στιγμή για τα δημόσια οικονομικά, ο κ. Σταϊκούρας επιθυμεί να ενημερωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών για το ποια είναι η περιουσία του δημοσίου στο Νομό Φθιώτιδας και ποια η αξία αυτής, καθώς και το ποιος είναι ο σχετικός πίνακας που επικαλείται το εν λόγω άρθρο (Το Βήμα, 27.03.2010), ο οποίος παραθέτει αναλυτικά την περιουσία του δημοσίου στην Επικράτεια και την αξία αυτής.

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΗ , 5 μμ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com mail: epitropes2010@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας 6944270606, 6974198362

Διαβάστε περισσότερα...

Το απαράδεκτο θέαμα των καρφωμένων διαφημιστικών πινακίδων σε κορμούς δέντρων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία, 27-04-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί για το απαράδεκτο θέαμα των καρφωμένων διαφημιστικών πινακίδων σε κορμούς δέντρων, σε αστικές και δασικές περιοχές. Ως γνωστόν, η πράξη αυτή απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες, για να αποφύγουν τα διαφημιστικά τέλη και τα παράβολα στις αρμόδιες αρχές, καρφώνουν με μεγάλες πρόκες τις διαφημιστικές τους πινακίδες στους κορμούς των άτυχων δέντρων. Και οι Δήμοι, το Δασαρχείο και τα Αστυνομικά Τμήματα δείχνουν απαράδεκτη ανοχή[.....]και τηρούν αιδήμονα σιωπή. Οι σαρανταπεντάρες ατσαλόπροκες δεν πληγώνουν μόνον τα ανήμπορα δέντρα αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την απαράδεκτη πράξη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και το Δασαρχείο να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Καλούμε το Δήμο Λαμιέων να φροντίσει για την αύξηση του αστικού πρασίνου με δημιουργία καινούργιων πάρκων, κήπων και δενδροστοιχιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην κόβουν αυθαίρετα τα δέντρα της γειτονιάς τους, με τη δικαιολογία ότι τους εμποδίζουν. Αντίθετα να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.
Τέλος καλούμε τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν στη φροντίδα και προστασία του λιγοστού και πολύτιμου αστικού πρασίνου της πόλης μας.
Εμείς αποφασίσαμε σήμερα, στις 27 Απριλίου 2010, να δράσουμε μόνοι μας και να αποκαθηλώσουμε το σώμα του εγκλήματος από τα δέντρα-θύματα. Ελπίζουμε αυτό να κινητοποιήσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ασυνειδησία και παρανομία κάποιων συμπολιτών μας.

Το ΔΣ

Διαβάστε περισσότερα...

27 Απριλίου 2010

Ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής στις Λιβανάτες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στόχος ληστών, για δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο, έγινε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες.Λίγο μετά τις 10:30 δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή των όπλων ζήτησαν και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία, απειλώντας διευθυντή και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ληστές είναι αλλοδαποί και η λεία τους ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην προσπάθεια διαφυγής τους οι δύο ληστές εγκλωβίστηκαν στους δρόμους των Λιβανάτων, αλλά τελικά κατάφεραν να ξεφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

troktiko

Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρά τα νερά του Μαλιακού λέει η «Νέαρχος»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νέα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Νομαρχία Φθιώτιδας σχετικά με επιβλαβή μικροφύκη στα νερά του Μαλιακού κόλπου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων εντοπίστηκαν σε μη ανησυχητικές αφθονίες είδη των γενών Pseudo-nitzschia και Alexandrium, τα οποία ενοχοποιούνται για αμνησιακού (ASP) και παραλυτικού (PSP) τύπου δηλητηρίαση, αντίστοιχα, μετά την κατανάλωση οστρακοειδών, αλλά και χαμηλές αφθονίες είδη του γένους Dinophysis, τα οποία ενοχοποιούνται για την παρουσία λιπόφιλων τοξινών σε οστρακοειδή.

Ακόμη ελήφθησαν δείγματα ιζήματος για τον ποιοτικό προσδιορισμό κύστεων. Από την εξέταση των δειγμάτων εντοπίστηκαν μόνο βενθικά διάτομα και ελάχιστος αριθμός κύστεων μη επιβλαβών δινοφυκών. Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι εντοπίστηκε το δινοφύκος Alexandrium insuetum σε όλους τους σταθμούς με αφθονίες από 320 ως 1.200 κυτ./λίτρο, το οποίο δεν έχει συσχετιστεί με οποιοδήποτε τοξικό επεισόδιο μέχρι σήμερα.

Στη φυτοπλαγκτική κοινωνία των νερών του Μαλιακού κόλπου έπαψαν πλέον να επικρατούν τα διάτομα. Οι Κλάσεις των μικροφυκών που κυριαρχούν σε αριθμό (αφθονία) και είδη είναι τα Κοκκολιθοφόρα και τα Δινοφύκη. Η παραπάνω σύνθεση καθιστά τη φυτοπλαγκτική κοινωνία ιδιαίτερα ευμετάβλητη, κυρίως την εαρινή περίοδο. Εκτιμάται ότι στη φυτοπλαγκτική κοινωνία, στο επόμενο διάστημα, θα επικρατήσει κάποιο από τα παραπάνω δινοφύκη

paratiritisfthiotidas.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΜΕ - Γενική Συνέλευση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση σύμφωνα και με την εισήγηση της ΟΛΜΕ είναι :
1. Εισοδηματική πολιτική (περικοπές, νέα φορολογικά μέτρα, ΔΝΤ)
2. Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (νέο σύστημα προσλήψεων, μείωση προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών, Ωρομισθία και ελαστικές σχέσεις εργασίας, υποχρεωτική υπερωρία 5 ωρών, 2η ειδικότητα, μέντορας, αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικές δαπάνες, υπηρεσιακές μεταβολές, επιπτώσεις Καλλικράτη στις εργασιακές σχέσεις κλπ )
3. Συνταξιοδοτικά- Ασφαλιστικά (μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αλλαγή τρόπου υπολογισμού κλπ)
4. Πρόγραμμα δράσης ( Απεργία 4/5, Συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 4/5, 1:00 μμ από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στη Λαμία, πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ).

Συνάδελφοι
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη ώστε να συζητήσουμε τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

Χτυπούν καμπανάκι οι επιστήμονες για τα φύκη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger




Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Στην ευθεία ο «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με την παρουσίαση της νομοθετικής πρωτοβουλίας αλλά και του νέου χάρτη της αυτοδιοίκησης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης 27 Απριλίου ( τελικά Τετάρτη 28 Απριλίου) μπαίνει στην τελική ευθεία ο «Καλλικράτης», ώστε να αποτελέσει νόμο του κράτους μέχρι τις 20 Μαΐου.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης θα παρουσιάσει τις 400 σελίδες του νομοσχεδίου καθώς και τον χωροταξικό σχεδιασμό των λιγότερων από 370 δήμους στην επικράτεια, έπειτα από έξι μήνες συζητήσεων και διαβουλεύσεων. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει μέχρι στιγμής το πολιτικό κείμενο του «Καλλικράτη» που εκτέθηκε σε δημόσια διαβούλευση καθώς και το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο νόμου 297 σελίδων που παραδόθηκε στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ.

Ο χάρτης του Καλλικράτη αποτέλεσε [.....]
αντικείμενο συζητήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και μέλη του κοινοβουλίου αλλά μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ του υπουργού και μιας ομάδας στενών του συνεργατών.

Τα κριτήρια
Σε τρεις ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης θα παρουσιάσει, μαζί με τον χωροταξικό σχεδιασμό, τα κριτήρια συνένωσης των δήμων, για τα οποία έχει επισημάνει πως θα είναι κοινά για όλη την επικράτεια, την κοστολόγηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από το κράτος προς την αυτοδιοίκηση και τέλος τις λεπτομέρειες των οικονομικών του «Καλλικράτη», δηλαδή το ποσό της χρηματοδότησης του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος.

Πριν καν ανακοινωθούν οι κυβερνητικές προτάσεις έχει δημιουργηθεί σύγχυση σε αρκετές περιοχές, όπου οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σε σενάρια συνένωσης των δήμων τους. Εκτός των τοπικών κοινωνιών, γραμμές «άμυνας» στον «Καλλικράτη» έχουν «χαράξει» οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης καθώς και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία - στην πλειονότητά τους- αποδέχονται την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις.

ΝΔ: Επίσημα η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου συνολικά όταν δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των διατάξεων και του χάρτη. Σε πλήρη εναρμονισμό με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος, τα στελέχη της ΝΔ επικεντρώνουν μέχρι στιγμής στο θέμα της μεταφοράς προϋπολογισμένων πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση με την παράλληλη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση.

Χαρακτηρίζουν πρόχειρο τον σχεδιασμό του «Καλλικράτη» και τονίζουν ότι ο διάλογος περιορίστηκε μόνο μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι -όπως αναφέρουν- δημιούργησαν έναν αυτοδιοικητικό χάρτη με κομματικά και αυστηρά εκλογικά κριτήρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χρ. Ζώη, υπεύθυνου του τομέα Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ θα ζητήσει περισσότερο χρόνο συζήτησης για τον Καλλικράτη στο κοινοβούλιο, αφού απαιτείται ουσιαστική συζήτηση για μια τέτοια μεταρρύθμιση. «Αν ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι ο Καλλικράτης είναι τέσσερα νομοσχέδια μαζί, τότε θα χρειαστούμε τετραπλάσιο χρόνο στη Βουλή για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του», δηλώνει ο κ. Ζώης.

ΚΚΕ: Ενάντια στην αποκέντρωση κεντρικών κρατικών αρμοδιοτήτων όπως η Υγεία και η Παιδεία στην τοπική αυτοδιοίκηση τάσσεται το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά θα μεταφερθεί το κόστος λειτουργίας τους στους δημότες. Παράλληλα το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο σχεδιασμός του Καλλικράτη θα οδηγήσει στην επιβολή τοπικών φόρων προκειμένου να λειτουργήσουν οι δήμοι, αφού εκτιμά ότι οι ΟΤΑ μετατρέπονται σε επιχειρήσεις χωρίς να έχουν τη δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης. Το ΚΚΕ εντάσσει την αντιπαράθεση στον «Καλλικράτη» στον γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

ΛΑΟΣ: Το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη εκφράζει την αντίθεσή του στον Καλλικράτη, γιατί, όπως ισχυρίζεται, προωθεί ένα μοντέλο διοίκησης συγκεντρωτικό σε επίπεδο περιφέρειας και καταστρέφει το βασικό κύτταρο που είναι ο κοινοτισμός.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο κ. Καρατζαφέρης έχει προτείνει τη συγκρότηση περιφερειακών συμβουλίων από τους δημάρχους των ΟΤΑ της συγκεκριμένης περιφέρειας για την καλύτερη αντιπροσώπευση και τη λειτουργικότητα του β΄βαθμού της αυτοδιοίκησης αλλά και την εξοικονόμηση πόρων. Ο ΛΑΟΣ κινείται περισσότερο προς την κατεύθυνση δημιουργίας συμμαχιών σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την επιτυχή κάθοδο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.

ΣΥΝ: Κατάργηση των κρατικών γενικών διοικήσεων, μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τ.Α. καθώς και κατάργηση διατάξεων που δεν επιτρέπουν την κάθοδο μικρών συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές με την παράλληλη καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ για τον «Καλλικράτη».

Ο ΣΥΝ διεκδικεί τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση χωρίς επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, με ανακατανομή των πόρων και των εξουσιών υπέρ των αυτοδιοικητικών θεσμών.

ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ
«Κόκκινες γραμμές» για την αποδοχή

Αυτοδιοίκηση: Η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ, υπερασπίζοντας τις πάγιες θέσεις τους για τη διοικητική μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, έθεσαν «κόκκινες γραμμές» για την αποδοχή του τελικού σχεδίου του Καλλικράτη. Επικεντρώνουν κυρίως στην κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν από την κεντρική διοίκηση και ζητούν να συμπεριληφθούν τα μεταφερόμενα ποσά και οι αρμοδιότητες στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και να μην καθορίζονται μελλοντικά με προεδρικά διατάγματα.

Επίσης εκφράζουν τις διαφωνίες τους στη δημιουργία δήμων-μαμούθ κυρίως στην περιφέρεια και διεκδικούν την αύξηση του τελικού αριθμού των δήμων. Τέλος στις «κόκκινες γραμμές» περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για μεταφορά της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, την οποία οι δήμαρχοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη. Από την πλευρά της η ΕΝΑΕ μέσω του προέδρου της κ. Δ. Δράκου παρατήρησε στο προσχέδιο γενικότητες και ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα, όπως στους πόρους, στις αρμοδιότητες, στον δημοκρατικό προγραμματισμό και στην πολιτική λειτουργία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών τα στελέχη της ΝΔ που έχουν πλειοψηφία στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης του «Καλλικράτη».

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δ.Σ.Ε.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δ.Σ.Ε.
Παράρτημα Λαμίας
Καποδιστρίου 5, 4ος Όροφος, Τηλ: 2231021027

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή στις 9 Μάη συμπληρώνονται 65 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τότε που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης υψώθηκε στο Ραιχσταγκ και σήμανε την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Συμπληρώνονται όμως και 68 χρόνια από τότε που στην Καλύβα του Στεφανή άναψε η φλόγα της αντίστασης του ελληνικού λαού μέσα από τον ΕΛΑΣ, αφού εκεί το 1942 δημιουργήθηκε η πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα του με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη .
Με αφορμή αυτές τις σημαντικές επετείους σας καλούμε στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε την Κυριακή 9 Μάη στην Καλύβα Στεφανή στην Σπερχειάδα στις 11:00 π.μ.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

26 Απριλίου 2010

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μείζων θέμα για τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων αναδεικνύεται αυτό της έδρας του νέου Δήμου που θα προκύψει από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.
Τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ομόφωνα το Δήμαρχο Μάκη Αντωνίου να διαχειριστεί το θέμα αυτό αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα, όπως αναφέρουν, που συγκεντρώνει η πόλη τους έναντι του Μωλου και του Αγ. Κωνσταντίνου.
Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κεφάλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 επισημαίνει οτι κακώς έχει αναδειχτεί μια αδικαιολόγητη αντιπαλότητα με το Μωλο αφού τα Κ. Βούρλα συγκεντρώνουν τα περισσότερα από τα κριτήρια του νομοσχεδίου για να αποτελέσουν έδρα του νέου Δήμου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου στο ίδιο δελτίο του FM-1 , επισήμανε οτι έχει συγκεντρώσει από καιρό όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα αίτημα να οριστεί έδρα η λουτρόπολη και τα έχει καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο.
"Σε αντίθετη περίπτωση και επειδή ακούγονται φήμες για πολιτικές παρεμβάσεις να μην οριστούν τα Κ. Βούρλα έδρα ,τότε ο καθένας από αυτούς θα αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες..." τόνισε ο κ. Αντωνίου.
"Οι παρεμβάσεις αυτές προέρχονται από πρόσωπα του κοινοβουλίου για προφανείς προσωπικούς πολιτικούς λόγους..." επισημαίνουν αυτοδιοικητικοι κύκλοι της περιοχής.

lamiafm1.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Στον Κορυδαλλό ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλυκών Ζακύνθου Κώστας Μαλαπέτσας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, έδωσε χθες το απόγευμα η Αντιεισαγγελέας Ζακύνθου μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης, επειδή παραβίασε τους όρους της εγγύησης που του είχε επιβληθεί, μετά την διατύπωση κατηγορητηρίου σε βάρος του για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Εναντίον του κου Μαλαπέτσα έχει ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία Ζακύνθου για συνέργεια σε υπόθεση έκδοσης εικονικών και πλαστών τιμολογίων από ιδιώτη εργολήπτη, ύψους 1 εκ. ευρώ, στο Δήμο Αλυκών την περίοδο 1999 - 2005.

Μετά την εντολή ο κ। Μαλαπέτσας, διεκομίσθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ζακύνθου με καρδιολογικά προβλήματα.


aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ‘σέντρα’

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

δημοψήφισμα κατά του Καλλικράτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

"«Κοσμοσυρροή για το δημοψήφισμα κατά του Καλλικράτη στον Ρέντη»! "

"Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι τοπική άρχοντες στον δήμο Αγ.Ι.Ρέντη με την κοσμοσυρροή κόσμου στις γειτονιές με τις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιούν, κατά της συνένωσης του δήμου Ρέντη με τον δήμο Νικαίας, που έχει οριστεί για 9 Μαϊου….
Σήμερα μάλιστα οι κάτοικοι απαίτησαν μετά το δημοψήφισμα να μαζευτούν όλοι από όλες τις γειτονιές και με πούλμαν να μεταβούν στην βουλή των Ελλήνων να το παραδώσουν στον πρόεδρο της…

Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο αναμένετε να φθάσουν στην βουλή πάνω από 10।000 κόσμος…

troktiko

Διαβάστε περισσότερα...

Π.Ε.Π.ΛΑ. - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

προς τα ΜΜΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου, στις 12.30μμ, στο ξενοδοχείο “ΕΛΕΝΑ”, Θερμοπυλών 4, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κίνησης για την απόρριψη από την Γ Γ Περιφέρειας της προσφυγής μελών της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την «Αξιοποίηση ακινήτου Δημοτικής Αγοράς» και οι παραπέρα πρωτοβουλίες για το ίδιο θέμα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

---------------------------------------------------
Για πληροφορίες: Στασινός Παναγιώτης τηλ 6932837696

Διαβάστε περισσότερα...

23 Απριλίου 2010

Επιστολή, προς το Δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

των πρώην εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό Κ. Βούρλων

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Με αυτή την επιστολή καλούμε εσάς, εφόσον είστε οι πλέον αρμόδιοι, να δώσετε μια λύση στο πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στον Βιο.Κα.

Όπως όλοι γνωρίζετε και μάλιστα ομόφωνα συμφωνήσατε, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21/1/2010 , ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα προσελάμβανε, μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου, τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους στον Βιο.Κα.. Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και σε επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απόσπασμα από την οποία παρατίθεται ενδεικτικά παρακάτω:
«Παρόλα αυτά ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αποφάσισε να διατηρήσει το προσωπικό του εργολάβου στο ΒΙΟΚΑ, και για να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους και γιατί κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων».

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συμφωνήσαμε ενώπιων σας να εργαστούμε εθελοντικά για δυο εβδομάδες στον Βιο.Κα., ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να ετοιμάσει τις συμβάσεις εργασίας μας.

Όλοι γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ.
Σε κανένα από εμάς δεν έγινε πρόταση για πρόσληψη, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στον ΔΗΜΟ Κ. Βούρλων, από την στιγμή που παρέλαβε το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Βιο.Κα.», και το οποίο δεν ανατέθηκε σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ.

Τι είναι αυτό που μεσολάβησε και άλλαξε την ομόφωνη συγκατάθεσή σας;
Γιατί κανείς δεν αντέδρασε με την μη εκτέλεση των συμφωνηθέντων στο Δ.Σ. της 21/1/2010 και σιωπηλά αποδέχτηκατε την ισχύουσα κατάσταση;

Γνωρίζετε επίσης ότι ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί τα δεδουλευμένα μας!
Θα μας πείτε ότι η συμπληρωματική σύμβαση κρίθηκε άκυρη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ότι η πληρωμή των εργαζομένων είναι ευθύνη του εργολάβου;

Ναι αλλά ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Οι εργαζόμενοι ή ο Δήμος Κ. Βούρλων που έκανε αυτή τη σύμβαση;

Και γιατί ο Δήμος δεν έλεγχε και δεν παρέμβαινε, όπως είχε τη συμβατική υποχρέωση (τουλάχιστον από την 1η σύμβαση), σχετικά με τις υποχρεώσεις του ανάδοχου εργολάβου προς το προσωπικό του;
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας να ξεκαθαρίσετε αυτή την κατάσταση και να μας δικαιώσετε. Γιατί σίγουρα οι μόνοι που δεν ευθύνονται, για όλο αυτό, είναι οι εργαζόμενοι.
Όπως μάθαμε από τον εργολάβο κύριο Παπαλάμπρου, ο Δήμαρχος απαίτησε την παρακράτηση του ποσού των 200.000 € από το συνολικό ποσό των 525.000 € * της «παράνομης» 15μηνης συμπληρωματικής σύμβασης, με την αιτιολογία ότι κάποιες εργασίες δεν περατώθηκαν.
*Όσον αφορά στο ποσό, ο κύριος Παπαλάμπρου ενόρκως δήλωσε ότι του οφείλονται από τον Δήμο Κ. Βούρλων 525.000 € για την 15μηνη συμπληρωματική σύμβαση.
Που σημαίνει 525.000€ : 15 μήνες = 35.000€ ανά μήνα και όχι 24.000€ ανά μήνα !!!

Εφόσον ο Δήμος μπορεί να παρακρατήσει χρήματα, από τις οφειλές του προς τον κύριο Παπαλάμπρου, με αυτή την αιτιολογία, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και για την αποπληρωμή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων χρημάτων μας.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς την απόφασή σας ώστε να παρακρατηθούν οι νόμιμοι μισθοί που μας οφείλονται, από τον ανάδοχο εργολάβο, και η αποπληρωμή μας να γίνει επιτέλους μέσω του Δήμου Κ. Βούρλων. Μας οφείλονται χρήματα που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα πολύ παραπάνω του ενός έτους.
Αν και ο κύριος Παπαλάμπρου δεν έχει καταγγείλει τις συμβάσεις μας ουσιαστικά είμαστε άνεργοι.

Λύση στο εργασιακό-οικονομικό πρόβλημά μας, μόνο η δυναμική παρέμβασή σας μπορεί να δώσει. Δεν είμαστε οι άγνωστοι που καθημερινά βλέπετε στις τηλεοράσεις σας να καταγγέλλουν ή να παρουσιάζουν τα προβλήματά τους. Ζούμε δίπλα σας και όλοι μας γνωρίζετε.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να λειτουργήσουν οι νόμοι και να τηρηθούν οι συμβάσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν προς το δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστούμε.

Καμένα Βούρλα 22/4/2010


Καραγκιόζογλου Βασιλική
Τσάρας Χρήστος
Υφαντής Βλάσσης
Liko Panajot


Υ.Γ. 1) Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία ή προσκόμιση αποδεικτικού εγγράφου
σχετική με τα παραπάνω είμαστε στη διάθεσή σας.

2) Η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί στον ημερήσιο Τύπο, σε αρμόδιες
υπηρεσίες, σε πολιτικά γραφεία και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του internet.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Που πάμε Σάββατο – Κυριακή

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«ΠΡΟΒΟμάστορες»

Σάββατο 24/4/2010 : Ποδηλατική διάσχιση στο Δέλτα του Σπερχειού ποταμού
Θα συναντηθούμε στις 9:30π.μ. στη Πλατεία του Δ.Δ. Ανθήλη Λαμίας.
Θα ποδηλατήσουμε σε αγροτικούς δρόμους , ανάμεσα σε ορυζώνες και σταροχώραφα , έως τις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στο Μαλιακό κόλπο.
Η περιοχή του Δέλτα είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000.
Θα παρατηρήσουμε άγρια πουλιά που φωλιάζουν στη περιοχή αυτή και θα επιστρέψουμε στην Ανθήλη. Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους. Η συνολική απόσταση είναι 20χλμ. περίπου σε επίπεδους χωματόδρομους , συνολικής διάρκειας 4ωρών περίπου..
Στη συνέχεια θα πάμε για μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουτσέκη Δαμάστας.
Συντονιστές της δράσης αυτής είναι :
Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569
Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899

Κυριακή 25/4/2010 : Ποδηλατική διάσχιση Ιστορικού Τριγώνου Φθιώτιδας.
Θα συναντηθούμε στις 9:30π.μ. στο Μνημείο του Λεωνίδα Δ.Δ. Θερμοπύλες Λαμίας.
Θα ποδηλατήσουμε σε επαρχιακούς δρόμους , από τον Ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών , έως το Δ.Δ. Γοργοποτάμου. Εκεί θα μεταβούμε στην Ιστορική Γέφυρα με τα πόδια και θα ξεκουραστούμε κάτω από τα πλατάνια στις όχθες του Γοργοπόταμου. Στη συνέχεια θα ποδηλατήσουμε σε επαρχιακούς δρόμους έως στον Ιστορικό χώρο της Αλαμάνας πραγματοποιώντας μικρή στάση στο μνημείο του Αθανάσιου Διάκου και θα επιστρέψουμε στις Θερμοπύλες.
Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους. Η συνολική απόσταση είναι 30χλμ. περίπου σε επίπεδους ασφαλτόδρομους , συνολικής διάρκειας 4ωρών περίπου.
Στη συνέχεια θα πάμε για μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουτσέκη Δαμάστας.
Συντονιστές της δράσης αυτής είναι :
Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595
Νίκος Αναστασίου τηλ. 6974964428

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε έναν από τους συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης που θα έχουν συμμετοχή.
Πρέπει να φέρουν απαραίτητα ποδήλατο σε καλή κατάσταση , ανταλλακτική σαμπρέλα , κράνος ποδηλάτου , αντιανεμικό μπουφάν , αντηλιακό , γυαλιά ηλίου , πρόχειρο φαγητό (σνακ-σάντουιτς) και 1 λίτρο νερού ή ισοτονικά.
Προαιρετικά μπορεί να φέρουν φωτογραφική μηχανή και κιάλια για τη παρατήρηση των πουλιών. Αυτοί που θα έρθουν για το μπάνιο πρέπει να φέρουν μαγιό και μπουρνούζι ή πετσέτα.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Και εμείς στις εκλογές θα του απαντήσουμε …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Από τα IN και τα OUT της ‘Ημέρα’

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΠΑ - Εξασφαλίσθηκαν κονδύλια για την Στερεά Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία 22 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
TO ΥΠΟΙΑΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών που κατέβαλε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, πέτυχε την εκχώρηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επιπλέον πόρων προς την Περιφέρεια μέσα από το ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόσθετο ποσό 42 εκατομμυρίων Ευρώ στους άξονες Προσπελασιμότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης – Ποιότητας ζωής για την ενίσχυση δράσεων στους τομείς Περιβάλλοντος, Εκπαίδευσης, Υγείας και Πολιτισμού-Τουρισμού.
Η κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου κατάφερε επίσης να υλοποιεί η ίδια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δράσεις Ψηφιακής Σύγκλισης, κάτι που μέχρι τώρα συνέβαινε μόνο κεντρικά και αποτελούσε πάγιο αίτημά της από την έλευση της στην Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια πολλά στους Γιώργηδες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο θεός έχει κέφια …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Click για μεγέθυνση

φωτό από www.aganet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

22 Απριλίου 2010

Αντισυνταγματική η κρυφή κάμερα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αντισυνταγματική αποφασίστηκε ότι είναι η μετάδοση εικόνας που έχει ληφθεί με κρυφή κάμερα, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας। Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η κρυφή κάμερα παραβιάζει το δικαίωμα της προσωπικότητας, της διαφύλαξης του σεβασμού της προσωπικότητας και της αξίας του ανθρώπου και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.

troktikos

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Σταϊκούρας - δήλωση για την πορεία των άμεσων επενδύσεων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πορεία των άμεσων επενδύσεων:

«Τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος [.....]
για την πορεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των άμεσων επενδύσεων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, καταδεικνύουν, με τον πλέον σαφή τρόπο, τη σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ειδικότερα, οι άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάζουν εκροή ύψους 43 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και του 2008 παρουσίαζαν εισροή ύψους 83 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δημιουργούν οικονομική και κοινωνική ασφυξία και πλήττουν καθοριστικά την ψυχολογία της αγοράς, παγώνοντας κάθε επενδυτικό σχέδιο, ωθώντας τις μικρές επιχειρήσεις σε “λουκέτα”, και αυξάνοντας την ανεργία.

Ανεργία η οποία εκτινάχθηκε στο 11,3% τον Ιανουάριο του 2010, έναντι 9,4% τον Ιανουάριο του 2009 και 10,2% το Δεκέμβριο του 2009.

Διαπιστώσεις που κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής, με μέτρα τόνωσης της αγοράς, αρκετά από τα οποία έχει προτείνει η Ν.Δ., ώστε να περιορισθούν οι διαφαινόμενες έντονες και παρατεταμένες υφεσιακές πιέσεις στην οικονομία».

Διαβάστε περισσότερα...

"Τραγουδάμε για τη θάλασσά μας"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


http://minoraki2.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Λαμία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696

Προτάσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Λαμία

Ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι δείκτης για τις αξίες του πολιτισμού μας. Τα ζώα που ζουν στην Λαμία και στα περίχωρα της πόλης έχουν ανάγκη από καταφύγιο, τροφή αλλά και αποφυγή κάθε απάνθρωπης μεταχείρισης. Ο Δήμος Λαμίας μπορεί να έχει πολύπλευρο ρόλο σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας καθώς και με φορείς που ασχολούνται με θέματα ζώων.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ζητάει[.....]
την άμεση παρέμβαση του Δήμου στα παρακάτω θέματα:



· Αυστηροί έλεγχοι για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα pet shops της περιοχής ευθύνης του Δήμου.

· Τερματισμός των εκθέσεων με ζώα που παραβιάζουν τις προδιαγραφές για τη στοιχειωδώς ανεκτή διαβίωση των ζώων.

· Έλεγχοι σε συνεργασία με την Νομαρχία για τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών καταφυγίων ζώων της περιοχής μας.

· Δέσμευση του Δήμου ότι δεν θα δέχεται τσίρκο με ζώα στην πόλη μας.

· Συμμετοχή του Δήμου, με διάθεση της Νομικής του υπηρεσίας, σε καταγγελίες για θανάτωση ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα «φόλες».

· Ενημέρωση σε όσους ασχολούνται με το εμπόριο και τη διακίνηση ουσιών (φυτώρια, γεωπόνοι, supermarkets) που χαρακτηρίζονται τοξικές από τον ΕΟΦ και το Γενικό Χημείο του Κράτους(φυτοφάρμακα, ποντικοφάρμακα) για την εμπλοκή τους αν αυτά χρησιμοποιηθούν για την θανάτωση αδέσποτων ζώων.

· Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας του Δήμου με συνολική ευθύνη για τα θέματα ζώων, όπως ορίζει ο Νόμος 3170/2003. Συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο και τον Κτηνιατρικό Σύλλογο (π.χ. στις επιτροπές παρακολούθησης για προγράμματα στείρωσης αδέσποτων).

· Καθορισμός αρμοδιοτήτων για τη Δημοτική Αστυνομία σχετικά με τις κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις ζώων και με σχετικές καταγγελίες. Επιβολή προστίμων και μέριμνα ώστε οι κάτοχοι των ζώων να θεωρούνται υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές και τραυματισμούς που μπορεί να προκάλεσαν τα ζώα τους.

· Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σε μόνιμη βάση, με όλες τις προδιαγραφές του νόμου και πάντα σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο.

· Εκσυγχρονισμός, νόμιμη λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων που σήμερα υπολειτουργεί στην περιοχή μας και αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας που θέτει η νομοθεσία.

· Προσπάθεια αποσυμφόρησης του Δημοτικού Καταφυγίου Λαμίας με ίδρυση Καταφυγίων Αδέσποτων Ζώων σε κάθε νέο Δήμο που θα προκύψει από την εφαρμογή του ΄΄Καλλικράτη΄΄.



· Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου με έμφαση στα αδέσποτα. Με συμβολική τιμή θα μπορούσε να παρέχει κάποιες υπηρεσίες (εμβολιασμούς, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις) και για τα δεσποζόμενα ζώα σε κατόχους ζώων με χαμηλό εισόδημα.

· Εξοπλισμός των Δημοτικού Κτηνιατρείου με ασθενοφόρο, που θα μεταφέρει τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα και θα περισυλλέγει τα νεκρά θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

· Αποτελεσματική οργάνωση της βάσης δεδομένων με τα μικροτσίπ για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των δεσποζόμενων σκύλων, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, ώστε να γίνεται εφικτή η ανεύρεσή τους όταν χάνονται ή πέφτουν θύματα κλοπής. Τακτική αναφορά στην Νομαρχία και συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

· Ευαισθητοποίηση των κατόχων ζώων, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, για την καθαριότητα και την υγιεινή των δημόσιων χώρων της πόλης. Τα πρόστιμα για περιττώματα στο δρόμο να χρησιμοποιούνται σε προγράμματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

· Ειδικοί οριοθετημένοι χώροι στους τόπους περιπάτου των ζώων (Άγιος Λουκάς, Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου ,Πλατεία Καραϊσκάκη κ.λ.π) για αφόδευση σκύλων. Δωρεάν διάθεση σακουλών μιας χρήσης από αυτόματα μηχανήματα στους χώρους αυτούς, όπως γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Επιβολή προστίμων σε κατόχους ζώων που αδιαφορούν για τα περιττώματα των ζώων τους.

· Δυνατότητα μεταφοράς ζώων συντροφιάς με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, με παράλληλα μέτρα για να μην ενοχλούνται οι άλλοι επιβάτες.

· Υγειονομική ταφή των αδέσποτων νεκρών ζώων όπως ο νόμος ορίζει. Δημιουργία Δημοτικού νεκροταφείου ζώων που θα φιλοξενεί και τα νεκρά οικόσιτα ζώα συντροφιάς των δημοτών.

· Ίδρυση με πρωτοβουλία και του Δήμου Περιφερειακού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Περιφέρειας.

· Μαθήματα φιλοζωίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία που παράλληλα με την προώθηση της φυτικής διατροφής, θα συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξη με τα ζώα. Διάθεση χορτοφαγικών υγιεινών επιλογών στα κυλικεία των σχολείων.

· Ενημερωτικές εκστρατείες για τα οφέλη της φυτικής διατροφής, ενέργεια η οποία συνδέει την προστασία των ζώων με θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

· Διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ζώων. Έκδοση φυλλαδίων ενημέρωσης των δημοτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα και τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος. Η προώθηση και ανάδειξη του εθελοντισμού μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις υπάρχουσες δομές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη από εθελοντική προσφορά.

· Εκχώρηση αρμοδιοτήτων για θέματα των ζώων στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού με στόχο την διαμόρφωση φιλοζωικής συνείδησης στην πόλη μας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, πιστεύουμε πως με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε τις παραπάνω προτάσεις, ώστε να εξαλειφτεί το απαράδεκτο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων και ταυτόχρονα να διαμορφωθεί ένα φιλικό, προς τα ζώα και τους κατόχους τους, περιβάλλον στην πόλη μας, αλλάζοντας την σημερινή κατάσταση που προσβάλει τον πολιτισμό μας.

Πληροφορίες: Παναγιώτης Στασινός τηλ:6932837696

Μέλος Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα...

H ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


21/4/2010
H ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ TOY YΠΕΚΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ

Δύο και πλέον μήνες μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στα Οινόφυτα για «τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού», ελάχιστα έχουν γίνει εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ για την ουσιαστική προστασία της υγείας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ρυπασμένης περιοχής, τον αποτελεσματικό έλεγχο της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, αλλά και για την συγκρότηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου εξυγίανσης με επιμερισμό του κόστους στους ρυπαίνοντες.

Προφητικές αποδεικνύονται δυστυχώς οι δηλώσεις που είχε [.....]
κάνει τότε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, αμέσως μετά τις εξαγγελίες της υπουργού: “Θα υποστηρίξουμε ενεργά όσες προσπάθειες γίνουν από την κυβέρνηση για βιώσιμες και δίκαιες λύσεις… Επισημαίνουμε, όμως, ότι η αναγγελία καλών προθέσεων δεν αρκεί πλέον. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χρονοδιαγράμματα, πόροι και μηχανισμοί εφαρμογής. Αν αυτά δεν υπάρξουν, θα γίνει απλώς μια τρύπα στο νερό”.

1. Παρά τις υποσχέσεις της υπουργού Περιβάλλοντος στις 8/2/2010 για ΑΜΕΣΗ παροχή καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους και ασφαλούς νερού για τη γεωργία, τα έργα σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ καθυστερούν σημαντικά. Ακόμα και στις χθεσινές δηλώσεις της η υπουργός δεν έδωσε καν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό που θέλουν οι κάτοικοι να ακούσουν είναι πότε θα τρέχει καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών τους στα Οινόφυτα, στη Θήβα και στις άλλες ρυπασμένες περιοχές.
Κοινωνικά δίκαιη λύση είναι οι απαιτούμενοι πόροι για τη σύνδεση με ΕΥΔΑΠ και την επεξεργασία/διανομή του νερού στους κατοίκους να προέρχονται κατά το μέγιστο ή και εξ ολοκλήρου από τις ρυπαίνουσες βιομηχανίες – κάτι που δεν έχει πουθενά αναφερθεί στις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ

2. Η υπουργός είχε επίσης δεσμευτεί στις 8 Φεβρουαρίου για τον πλήρη έλεγχο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού και την αναθεώρηση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων τους, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Όμως ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά τα αποτελέσματα των ελέγχων και επανελέγχων που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αφότου άλλαξε η διοίκηση στο υπουργείο. Ποιες εταιρείες ελέγχθηκαν και ποια είναι τα ευρήματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, υπάρχει πλέον συμμόρφωση με τη νομοθεσία ή εξακολουθεί το καθεστώς της ανεξέλεγκτης διαχείρισης; Παρά την σαφή δέσμευση της νέας διοίκησης για στενή συνεργασία και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στο θέμα αυτό. Εύλογο επίσης είναι το ερώτημα κατά πόσο μπορούν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καθήκοντα και αρμοδιότητές τους δεδομένου ότι η Υπηρεσία ακόμα παραμένει υποστελεχωμένη και κατά συνέπεια αδύναμη να ολοκληρώσει τον τεράστιο όγκο δουλειάς που συνεχώς συσσωρεύεται.

3. Όπως είχαμε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή, θέμα προτεραιότητας για την ρυπασμένη περιοχή είναι η συγκρότηση και υλοποίηση σχεδίου εξυγίανσης/οικολογικής αποκατάστασης των ρυπασμένων νερών και εδαφών της περιοχής με επιμερισμό του κόστους στους ρυπαίνοντες. Για να προχωρήσει όμως ένα τέτοιο σχέδιο, χρειάζεται:
- Να αξιολογηθούν σωστά η έκταση της ρύπανσης και οι κυριότεροι ρύποι (συγκεντρώσεις, ρυθμοί μεταφοράς τους στα επιφανειακά/υπόγεια νερά)
- Να ταυτοποιηθούν οι ρυπαίνοντες (βιομηχανίες που προκάλεσαν ή προκαλούν τη ρύπανση)
- Να συγκροτηθούν σχέδια εξυγίανσης των ρυπασμένων νερών και εδαφών με εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών
- Να εκτιμηθεί το κόστος εξυγίανσης και να επιμεριστεί στους ρυπαίνοντες ανάλογα με το ποσοστό της ευθύνης που τους αναλογεί

Απέναντι σε όλα αυτά, το υπουργείο Περιβαλλοντος δεν έχει σαφή εικόνα ούτε για την έκταση της ρύπανσης, ούτε για το ποιοι ευθύνονται για τη ζημιά (ρυπαίνουσες βιομηχανίες). Επιπλέον δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης της περιοχής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμευόμαστε να έχουμε ενεργό εμπλοκή σε όλα αυτά τα θέματα, σχεδιάζοντας και στηρίζοντας ένα Πρόγραμμα Παρακολούθησης (Πράσινο Παρατηρητήριο) για τον Ασωπό σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πολιτών, επιστήμονες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος
των Οικολόγων Πράσινων

Επικοινωνία:
Μαρία Βιτωράκη, τηλ 6977523766
.

Διαβάστε περισσότερα...

21 Απριλίου 2010

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/4 Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τι συμφωνήθηκε στην συνάντηση Παπανδρέου – Ραγκούση

ΥΠ।ΕΣ. στην αυτοδιοίκηση gr: «οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν ακόμη»



Για την Τρίτη 27 Απριλίου (όπως είχε γράψει από την περασμένη Δευτέρα η αυτοδιοίκηση gr) «κλείδωσε» κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η παρουσίαση του οριστικοποιημένου προσχεδίου και του χωροταξικού του «Καλλικράτη»।


Σύμφωνα με πληροφορίες ο (οριστικός) χάρτης, ο οποίος κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Για το (μη οριστικοποιημένο) προσχέδιο του χάρτη που είχε δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα η αυτοδιοίκηση gr.
Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών «οι εκπλήξεις του ‘Καλλικράτη’ δεν τελείωσαν ακόμη»।

aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα...