12 Ιουνίου 2010

Νέα κατηγορηματική διάψευση περί πτώχευσης και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Παπανδρέου: Σεβασμός και ηρεμία
«Ζητάμε τον αναγκαίο σεβασμό και ηρεμία ώστε να κάνουμε την δουλειά μας κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πολίτες μας να μην τρομοκρατούνται κάθε μέρα με φήμες για απώλεια των χρημάτων τους, για επιστροφή στην δραχμή και για έξοδο από την ευρωζώνη».

Αυτό υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην Βιέννη, ως κεντρικός εισηγητής στο δείπνο της Εαρινής Συνάντησης του Institute of International Finance και έκανε λόγο για ανοησίες και ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές «καθώς υπονομεύουν τις προσπάθειες μας να προχωρήσουμε τις αλλαγές στην χώρα μας».

«Θεωρίες για πτώχευση, «κουρέματα» και έξοδο από την ευρωζώνη δείχνουν σημαντική έλλειψη ιστορικής προοπτικής και κατανόησης των βασικών κανόνων της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας» υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ακόμα, ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αισθάνεται[.....]

υπερήφανος για όσα επέτυχε η κυβέρνηση αυτήν την περίοδο και πρόσθεσε ότι βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. «Ποιος ξέρει, ίσως η Ελλάδα να ηγηθεί μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής ατζέντας μεταρρυθμίσεων, ούσα η πρώτη (που μπήκε σε αυτές λόγω της κρίσης) και ούσα η πρώτη που θα εξέλθει (από την κρίση)», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η μοναδική του πρωθυπουργική θητεία. «Έκανα ό,τι πίστευα πως ήταν αναγκαίο για να σώσω την Ελλάδα από την καταστροφή και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για πάει η χώρα μου μπροστά και να βγει από την κρίση».

Είπε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός είναι περήφανος λαός και θέλει αλλαγές και πρόσθεσε ότι «οι δημοσκοπήσεις σήμερα δείχνουν πως αν είχαμε εκλογές θα κερδίζαμε με 45%, δηλαδή καλύτερα από τις προηγούμενες, το 55% των Ελλήνων στηρίζει το πρόγραμμα».


Σε ερώτηση ποιος εγγυάται ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνειά της, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Τιμούμε τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει και θα αποπληρώσουμε τα δάνειά μας όλα στο ακέραιο».

Ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας πως η οικονομία θα είναι ανταγωνιστική, ενώ επεσήμανες για ακόμα μία φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχουν δείξει μια σειρά από χώρες για ενεργειακές συμφωνίες με την Ελλάδα και βεβαίως το ενδιαφέρον της Κίνας και τις επενδύσεις της στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου και πρόεδρος της Deutsche Bank Ζόζεφ Άκερμαν κλείνοντας τις εργασίες της εαρινής συνάντησης του Ινστιτούτου εξήρε την ομιλία του κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει γιατί έχει αποφασισμένο πρωθυπουργό.

skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Παντως σε όσα έχει πεί ο Παπανδρέου από την στιγμή που ανέλαβε πρωθυπουργός σε όλα έχει διαψευστεί. Όπως όταν είπε ότι τα λεφτά υπάρχουν , όπως όταν είπε ότι δεν θα μπούμε στο Δ.Ν.Τ. , όπως όταν είπε ότι δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα , σε όλα έπεσε μέσα απ' ότι βλέπετε. Οπότε επιτρέψτε μου να έχω κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά τα λεγόμενα του και αυτήν την φορά. Οσο για την δραχμή πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι αυτην θα έχουμε , και ο καιρός γαρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σου φίλε σχολιαστή
========================
Σε παρακαλώ γράψε την άποψη σου χωρίς να χρησιμοποιείς υβριστικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά το ηλεκτρονικό σου ίχνος δεν είναι τόσο δυσδιάκριτο όσο νομίζεις, και ο ανώνυμος σχολιασμός παραμένει ανώνυμος μέχρι το όριο που σαφέστατα εγείρει θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης προς άνθρωπο ή υβριστικού και υποτιμητικού μηνύματος.

Για να μην μακρηγορώ, τα ηλεκτρονικά ίχνη των σχολιαστών είναι στην διάθεση της κάθε αρχής που θα τα αναζητήσει, και τελικά είστε υπόλογοι σε αυτά που γράφετε εφόσον αυτά ξεφεύγουν από τα στενά όρια της κατάθεσης των απόψεων σας χωρίς να υβρίζετε και να προσβάλετε άλλους.

----------------------------
Οδηγίες
Γράψτε το σχόλιο σας, πληκτρολογήστε το νουμεράκι ή την φράση που βλέπετε, επιλέξτε την ταυτότητα που επιθυμείτε πχ ανώνυμος κάνοντας check στην ανάλογη επιλογή και στην συνέχεια κάντε click στο πορτοκαλί πλαίσιο για δημοσίευση.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να πληκτρολογήσετε υποχρεωτικά το νούμερο - κείμενο επαλήθευσης (Captcha) που βλέπετε κάτω από το σχόλιο σας, πριν την επιλογή της ταυτότητας σας, για να καταχωρηθεί το σχόλιο σας.